Kaczy Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 jak myslicie czy moj 486 pojdzie na samym radiatorku czysie zjara?sprawdź :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 A ja kisze jeszcze 286 z 1982roku :lol: , to wyciągało 16 Mhz na turbie! Najdziwniejsze jest to że na procku pisze AMD a zaraz pod tym Intel :o jak ktos nie wieży moge wysłać zdięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 nie chce zjarac do to juz zabytek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 jak myslicie czy moj 486 pojdzie na samym radiatorku czysie zjara? raczej sie nie spali. k6-400 chodzi na samym radiatorze i wszystko gra. to czemu 486 by nie latalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 486 na samym radiatorze chodzi spox , jeśli posmarujesz paste termprzewodzącą nawet zwykłą ( z doatkiem ceramiki) , (orginalnie niestety nie dawali pasty, a szkoda) i jeśli obudowa będzie otwarta i w pomieszczeniu nie więcej niż 23 'C to będzie spox. Ja tak ostatnio składałem i testowałem 486/100 mhz, wiatraczek poszedł do amd 200 (w sumie 2 wiatraki były na tym amd, jeden z boku, drugi centralnie, bo sie przegrzewa :( ....... Kiedys we wrocku kupiłem (specjalnie jechałem do wrocka :D ) intela 486 80@100 i zajrał sie po 2 miechach, ponieważ jak sie okazało miał radiator przyklejony do proca super glue, który niestety działa jak izolator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 486 na samym radiatorze chodzi spox , jeśli posmarujesz paste termprzewodzącą nawet zwykłą ( z doatkiem ceramiki) , (orginalnie niestety nie dawali pasty, a szkoda) i jeśli obudowa będzie otwarta i w pomieszczeniu nie więcej niż 23 'C to będzie spox. Ja tak ostatnio składałem i testowałem 486/100 mhz, wiatraczek poszedł do amd 200 (w sumie 2 wiatraki były na tym amd, jeden z boku, drugi centralnie, bo sie przegrzewa :( ....... Kiedys we wrocku kupiłem (specjalnie jechałem do wrocka :D ) intela 486 80@100 i zajrał sie po 2 miechach, ponieważ jak sie okazało miał radiator przyklejony do proca super glue, który niestety działa jak izolator dzieki bardzo jakby co to zwale wine na ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Ten 486 jest mojego szefa tak że jak on pójdzie to będe miał przejeb@$%& :D ... W koncu zniszczę historię," a tego nie powinno się robić"... :D Tylko czasmi bez Viatraczka nie kręc tego 486 100MHz@500 :D :D To co napisałem to z autopsji..... Choć z tego co pamiętam to intel zapewniał iż bez wentyla na samym radiu to tylko (bodajże) do 50 MHz (może 66 MHz) ... w każdym razie ten chodzi spox :) Jak się tobie zjara ta historia to podeślę tobie np. cyrixa 25 MHz , a to juz lepsza historia, proc wlutowny na stałe i inne bajery , zmiana napięcia zasilania jądra prcesora o 0,0V :) , zero radia i wentyla (jaka cisza :D ) A w razie czego właśne sobie przypomniałem że w aucie od pewnego czasu wożę "komputer pokładowy" yy to znaczy proca 486 /66 MHz także żaden problem.. A jeszcze jedno jeśli odpalisz tego 486 i będzie chodzil bez wentyla to nie zapuszczaj czasami na nim quake III , 3Dmark 2001 SE, czy unreala (wówczas będzie potrzebny duzy wentyl i wtedy może się zjarać :D ) Choć znając overclockerów to zazraz spróbujesz zrobic z niego @1GHz wkładając go do lodowy :D..... A taki test max OC 486 by się przydał na Tweaku :D... tak dla zasady :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 nie ale ja w Amidze 600 miałem procek motoroli coś koło 7 Mhz nie pamiętam już dokładnie Amiga 600 miala zegar 4,97MHz jakie 7MHz :lol: i teoretycznie mozna bylo podkrecic ta Motorole A1200 miala zegar 12MHz i ta napewno dawala sie podkrecic 12@15MHz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Nooo...to by były najtańsze jednogigowe procki na rynku !??? A czy ty wiesz ile by wychodzilo chlodzenie takiego proca 486 133@1GHz :lol: poszedlo bys z torbami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 a ja mam w domq atari 65xe ktore dziala i czasem nawet na nim grywam :>>>, a mam jeszcze tesh plyte z procem amd 386sx 33Mhz i do tego 1mb ramu ;>>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Kto mowi o wykreceniu go na 1Ghz jak bym go wywalil z 100Mhz na 200Mhz to juz bym sie cieszyl ale na tych starych plytach nie jet to mozliwe a na nowszych ( tych nowszych z tych starszych :D ) raczej tez nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 a taki tescik podkrecania 486 masz racje by sie przydal dlaczego by nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 trzeba pamietać o przeszłości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 może jakiś mod np. abita st6 i w niego proca 486 :lol: st6 ma dostepne full fsb :lol: .. A jesli chodzi o "kochankę" (przyjaciolkę) to (może się mylę) ale nadal twierdze że miała zegar 7,14 MHz ... ale to z reszta nie ważne i tak z tym zegarem 4,97 czy 7,14 zasuwała tak że nie jeden intel 66 czy nawet 100 zostawał z tyłu .. Chocby głupia "animacja"; obracający sie tekst to na intelu 486 z 1 mb ramu na bank by nie dało sie zrobić a tu proszę Deluxe paint IV lub III i wszytsko smigało że hey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Sprzedam komputer "amstrad" cpu 4MHz i 32KB pamiąci rom no i pare gier na kasetach magnetofonowych cena wywoławcza 2000pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 eee ja mam w domciu IBM PS1 z procem 286, 2 mb ram, bez dysku(nawet nie przewidzieli ze mozna bedzie:) ) i z wbudowanym na stałe w romie IBM DOS :)) i wszystko sprawne genialna maszynka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 to jak kto sie podejmie podkrecenia 486 tak jakos extremalnie przynajmniej z 100@200Mhz. potrzebuje chetnego z azotem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 to jak kto sie podejmie podkrecenia 486 tak jakos extremalnie przynajmniej z 100@200Mhz. potrzebuje chetnego z azotem :lol: Oj... :roll: z tym azotem będzie ciężko 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 z azotem moze przesadzilem ale na peltku chlodzonym powietrzem czemu nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 z azotem moze przesadzilem ale na peltku chlodzonym powietrzem czemu nieCzegoś nierozumiem. Czy AC będzie wystarczające. Nie lepiej WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 z azotem moze przesadzilem ale na peltku chlodzonym powietrzem czemu nieCzegoś nierozumiem. Czy AC będzie wystarczające. Nie lepiej WCWC sie nie opłaca na takiego procka (poza tym nie mam WC :( jeszcze :lol: ) Widzialem kiedys do kupienia w takiej firmie ELFA takie zestawy do 486 i starych inteli Radiator peliter i wiatrak. kosztowalo to w1998 u nich cos kolo600zł :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 to jak kto sie podejmie podkrecenia 486 tak jakos extremalnie przynajmniej z 100@200Mhz. potrzebuje chetnego z azotem :lol: z tym 200, to moze byc problem z plytka glowna, zwykly wentyl wystarczy, ja krecilem 486 z 60 na 120 przy uzyciu radiatora o wys. 0.5 cm. i dziala na w95!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 na 120 to i ja krecilem ale na zwyklej plycie pod 486 ale moze jakis mod plytyaby podniesc go ponad 120Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 zdecydowałem sie jednak go nie kręcic. zrobie tak ze zaloze na niego jakis lepszy radiator niz ten stndardowy i bedzie on cichutki jak nic. bedzie to serwer wiec jedynym wiatrakiem jaki bedzie w obudowie bedzie ten w zasilaczu. teraz mysle jak i tego sie pozbyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 zdecydowałem sie jednak go nie kręcic. zrobie tak ze zaloze na niego jakis lepszy radiator niz ten stndardowy i bedzie on cichutki jak nic. bedzie to serwer wiec jedynym wiatrakiem jaki bedzie w obudowie bedzie ten w zasilaczu. teraz mysle jak i tego sie pozbyc Mój serwer chodzi bez wiatraków. Poprostu ściągnołem obudowe zasilacza i nie zakładam tego całego zbędnego żelastwa :lol: 486 lekko uciągnie. Gożej z pentiumami :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 ja myslalem zeby zalozyc jakis wiekszy radiator i miec cisze i spokoj bez obaw spalenia 486 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Olbrzymie radiatory można dostać w skelepachelektronicznych sam ostatnio widziałem taki o wymiarach 15/20 cm na to kilka ventyli i spox, albo bez żeby było cicho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Olbrzymie radiatory można dostać w skelepachelektronicznych sam ostatnio widziałem taki o wymiarach 15/20 cm na to kilka ventyli i spox, albo bez żeby było cichoa ile to kosztuje i z czego to z aluminium co :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zobacz na http://www.cyfronika.com.pl/ . Jest tam mnostwo radiatorow, niestety sie na tym nie znam zabardzo, wiec nie wiem, czy sie nadaja na proca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 dzieki moze jakas fajna okazje wypatrze :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...