Astral699 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Witam Pisze tutaj z nadzieją otrzymania pomocy w moim problemie, który brzmi następująco. Ostatnio usiłowałem zainstalować na mojego windowsa xp professionala dodatek Service Pack z witryny microsoftu. Problem w tym, że podczas instalacji (rozpakowywania) pod sam koniec instalator informuje mnie , że na dysku C potrzebne jest min 27mb wolnego miejsca. A tyle niestey nie mam :))) U mnie dysk C ma tylko 10mb pojemności, przez przypadek kiedyś zrobiłem taką mała partycję. Moje pytanie brzmi, jak zrobić , żeby podczas instalacji service packa ominąć dysk C, i wszystkie pliki zainstalowały/rozpakowały się na inny wielokroć bardziej pojemny dysk twardy ? ("E" tutaj jest zainstalowany Windows). Ps: nie sugerujcie zmiany liter dysków/partycji ani poszerzania/zmniejszania rozmiarów partycji. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Coś mi sie wydaje że sie nie da i zasugeruję jednak rozszerzenie partycji na c masz MBR czyli wszelkie informacje związane z obecnym systemem, systemami operacyjnymi. Podejrzewam że te 10mb na c jeszcze nie raz da o sobie znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 To sobie fajną partycje zrobiłes :lol: zmień i tyle, lub kup i zainstaluj wersje windy juz z sp1 to tez pomoze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 A sprobuj Winrarem rozpakowac SP. Pamietam ze z SP4 od W2K taki manewr zadzialal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Start->Uruchom E:xpsp1_pl_x86.exe /u /x:D:SERVICEPACK komenda ta rozpakuje zawartość SP1 (znajdującego sie na dysku E) do folderu D:SERVICEPACK. Zmień analogicznie ścieżki u siebie. Powinno działać. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 pewnie juz sobie poradziles ale tak dla wiadomosci - ten plik da sie rozpakowac np winrar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Albo po prostu wywalić partycję i przemianować inne 'po Bożemu" - jak być powinno, ale wtedy sys od nowa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...