Skocz do zawartości
zuli007

Odczyt danych o procesorze

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można spradzić serie procesora nie zdejmując z niego chłodzenia? Mam problem bo na paru kompach chce to sprawdzić a nie bede przecież rozbierał wszystkich :) No chyba że nie będzie sie dało inaczej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

Zmień tytuł tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o dane dotyczące serii. Po steppingu odczytam serie (np JIUCB. A mając to dane mogę określić mniej więcej co proc potrafi...Poprawcie jeśli się myle.

mylisz sie.Każdy procek jest inny.Z programu nie odczytasz czy masz JIUCB czy JIUHB .NIe odczytasz też tygodnia jak i batchu.Programem to mozesz sobie określic na jakim napieciu chodzi :lol: .Jak chcesz wiedziec co za procak posiadasz to zdejmij radiator i spisz wszystkie oznaczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oznaczenia na procku rozumiem i wiem co jest co....To jak wyjaśnisz dlaczego na w/w stronie podają obok serii np. JIUCB stepping 2 (nie 2 ale to przykład) Program odczytuje mi stepping procesora...Muszę to sprawdzić jeszcze...w praktyce ale to wieczorkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, da sie... na stronie http://www.technews.pl/forum/viewtopic.php?t=843  znajdują sie oznaczenia athlonów a stepping z procka zdejmie np. Roadkill CPU identyfication czy tam inne progsy.

a ja tam wszedzie mam

Błąd Ogólny 

Could not obtain post/user information.

w jaki kolwiek topic wejde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...