zuli007 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Czy można spradzić serie procesora nie zdejmując z niego chłodzenia? Mam problem bo na paru kompach chce to sprawdzić a nie bede przecież rozbierał wszystkich :) No chyba że nie będzie sie dało inaczej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Jeszcze nie slyszalem alby taka informacja byla zawarta w rdzeniu procka. Raczej zdjecie radiatora to jedyny sposob. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 nie nie mozna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 oki dzięki... to jednak będę musiał grzebać :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Hej, da sie... na stronie http://www.technews.pl/forum/viewtopic.php?t=843 znajdują sie oznaczenia athlonów a stepping z procka zdejmie np. Roadkill CPU identyfication czy tam inne progsy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 nie rozumiem jak ten program ci pokaze dane z NAKLEJKI :?: Czyli np. tydzień proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Zmień tytuł tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Chodzi mi o dane dotyczące serii. Po steppingu odczytam serie (np JIUCB. A mając to dane mogę określić mniej więcej co proc potrafi...Poprawcie jeśli się myle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Chodzi mi o dane dotyczące serii. Po steppingu odczytam serie (np JIUCB. A mając to dane mogę określić mniej więcej co proc potrafi...Poprawcie jeśli się myle.mylisz sie.Każdy procek jest inny.Z programu nie odczytasz czy masz JIUCB czy JIUHB .NIe odczytasz też tygodnia jak i batchu.Programem to mozesz sobie określic na jakim napieciu chodzi :lol: .Jak chcesz wiedziec co za procak posiadasz to zdejmij radiator i spisz wszystkie oznaczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 oznaczenia na procku rozumiem i wiem co jest co....To jak wyjaśnisz dlaczego na w/w stronie podają obok serii np. JIUCB stepping 2 (nie 2 ale to przykład) Program odczytuje mi stepping procesora...Muszę to sprawdzić jeszcze...w praktyce ale to wieczorkiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 WOW odczytał steping :!: Ostro sie dzieje :lol: Faktycznie ten program jest zajebisty :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 też mi się podoba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 czyli jak dobrze zrozumiałem to athlony mające oznaczenie 0239 są ostatnimi z odblokowanym mnożnikeim? czy mówiąc o trefnym 39 tygodniu dla athlonów macie na myśli rok 2002? dobrze myślę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 chodzi o 2003r. i 39tydz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Hej, da sie... na stronie http://www.technews.pl/forum/viewtopic.php?t=843 znajdują sie oznaczenia athlonów a stepping z procka zdejmie np. Roadkill CPU identyfication czy tam inne progsy.a ja tam wszedzie mam Błąd Ogólny Could not obtain post/user information. w jaki kolwiek topic wejde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 teraz też to mam...ale kiedys dzialało :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 napisz sobie program w asemblerze - instrukcja CPUID do sprawdzania heheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Takiego programu nie ma który by sam zczytywał dane bez zdjecia radiatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 no fakt, serii i stepingu z cpuid sie chyba nie wyciągnie, chociaz kto wie, ale wszystkie inne informacje na pewno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 a tak poza tym to jak myślisz jak są pisane progrsy typu CPU-id w asmie na 100% i to na pewno z wykorzystaniem instrukcji CPUID, sama instrukcja wypełnia Ci rejestry proca danymi które Ty musisz zinterpretować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...