ptaku666 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Mam płyte ATREND ATC 6240 i zachciało mi sie zaktualizowac na niej BIOS, ale ukazał sie jeden problem, mianowicie nie działa strona www.atrend.com. Co sie dzieje?? Firma atrend splajtowała??? A nie chce brac BIOSów niewiadomego pochodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 masz szczescie ja mam najnowszy bios pod ta plyte (sciagalem mojemu staremu) jak podasz mi meil to ci wysle. mam tez do niej BIOS_flash tools. ona jest na 440BX ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Uwaga! Są trzy wersje tej płyty!!!! Uwaga z biosem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 to fakt ze sa 3 wersje bo sam kiedys mialem i uaktualnialem bios w takiej plycie. Po 2 > jest na 440bx na bank :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Wszystkie trzy wersje są na BX, pierwsza ma zielony laminat, druga złoty, a trzecia.. nie pamiętam teraz. Ja miałem wersję 2. Wszystkie te wersję obsługują P3, lecz coppermine TYLKO wersja 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 masz szczescie ja mam najnowszy bios pod ta plyte (sciagalem mojemu staremu) jak podasz mi meil to ci wysle. mam tez do niej BIOS_flash tools. ona jest na 440BX ??Ale czy napewno ten BIOS jest najnowszy i czy bedzie pasował do mojej płyty (ATREND ATC 6240 440BX)?? ale jesli jestes pewny to wysyłaj ptaku666@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Sprawdź jaką wersję płyty posiadasz, jest to nadrukowane na laminacie, a także na złączu ISA. Właśnie szukam po sieci jakiejś stronki z tymi biosami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 zobacz sobie dokladnie w tym pliku ATC-6240 BIOS Version 3ATC-6240BX BIOS Released Note ja to sciagnolem 2 miechy temu a to jeszcze stara plyta wiec chyba nowszych biosow nie bylo. poczytaj w tym pliku. ja ci nie kaze instalowac. juz wyslalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Znalazłem takie adresy: ftp://ftp.univ-lille1.fr/pub/vendor/atrend/ http://www.riascorp.com/pc_solutions/bios.html Acha, była jeszcze płyta ATC 6240V na VIA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...