Skocz do zawartości
Neo_x

Problem z DC+++ ..

Rekomendowane odpowiedzi

siema.. mam taki problem od kilku dni... posiadam chello w wawie.. max predkosc tego lacza to 512 kbps.... i teraz lol... jak cos sciagam z dc++ to predkosc wynosi 999kb/s raz wiecej raz mniej.. i teraz taki problem.. ze jak zaczne cos sciagac to sciaga sie z ta magiczna predkoscia.. sprawdzam sobie takze predkosc w netlimiterze.. i wynosi ona okolo 10 k/s.. no i dobra.. wale to co pokazuje dc++... ale rotfl bo film mi sie sciaga w jakies 2 min.. i to jest troche nie halo... pozatym ze nie chce sie otworzyc... nie narzekal bym tutaj gdyby sie chcial otworzyc... no ale nie chce :P wiecei o co z tym chodzi? a moze znacie inne klienty ktore nie sa zabronione na hubach?:)

pozdro :)

thx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez raz mi sie zdarzylo sciagnac jakis obraz plyty z predkoscia kilku MB/s :D po kilku sekundach mialem 700 Mb na twardym ;)

Chodzi o to ze pojawil sie jakis tam progs ktory w sieci DC umozliwia sciaganie jednego pliku z kilku zrodel, cos jak Kazaa czy Torrent. Niestety sam progs , przynajmniej jak ja testowalem kiedys mial jeszcze bugi i wogole zabija idee DC wiec olalem :evil:

Tak sie sklada ze wiele usersow teraz ma jush ten progs i jak Ci usersi korzystajacy z normalnego klienta DC sciagaja od tych "nienormlanych" ;) moga sie dziac rozne "ciekawe" rzeczy.

Wiecej szczegolow

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=9861

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem zadowolony z normalnej wersji DC++ bez żadnych multi-połączeń.

Zawsze łącze sie z naszymi sąsiadami z północy zza wielkiej wody i mam max na co pozwala NEO  :wink:

Szwedzi sa :twisted:

Oby te nowe mutanty dc nie zabily idei dc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eejj to jest lol... co ja mam z tym zrobic... no nie zainstaluje tych mutantow dc ktora sciagaja z wielu zrodel... bo one sa zabronione na wielu hubach :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jejku to normalne jak jakis buc udostepni niedosciagniety plik z torrenta

takie pliki dc++ widzi jako cale wam sie wydaje ze sciagneliscie 700mb a tak naprawde macie 50mb

ze tez nikt z was na to nie wpadl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jejku to normalne jak jakis buc udostepni niedosciagniety plik z torrenta

takie pliki dc++ widzi jako cale wam sie wydaje ze sciagneliscie 700mb a tak naprawde macie 50mb  

ze tez nikt z was na to nie wpadl :)

nie w tym problem..... wejde sobie na huba... znajde sobie dany plik... ktory ma okolo 30 osob... kazda osoba ma plik o takim samym rozmiarze i nazwie... wejde na inny hub upewnic sie ze plik ma taki sam rozmiar gdzie indziej.. i zaczynam sciagac.. i wszystko jedno od kogo sciagam to idzie z "ogromna" predkoscia a i tak nie dziala :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalowalem 0.306 i to samo :|

nie pomyslales o tym ze mozesz byc PASSIVE i tego nie zaznaczyles?? pasive = za firewallem to czesto jest powodem bledow i takich wlasnie zawirowan musisz wybierac uzytkownikow ktorzy sa ACTIVE nie passive...

Passive od Passive nic nie pobierze a jesli juz mu sie uda to beda bledy

P.S. Maktos moze revconnecta bo strona tego progza nie dzialczy??

3771909:D gygy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ja jestem ACTIVE od samego początku używania DC++ i ostatnio też mam niezłego zonka na wersji 0.307 . Chociaż ze 20 osób ma plik który chce poprać to wszystkie są walnięte , ale myśle że to było tak że jedna osoba ściągała tym zmutowanym DC i mam faktycznie ściągnięte np. 50 MB a pokazyje że 700 MB a reszta po prostu ściągała od tej osoby która miała walnięte pliki i tak się zorchodzą śmieci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze właśnie jest to, że ostatnio jest coraz więcej tego typu plików. Ja przez pierwsze pół roku użytkowania nie natrafiłem na żaden taki plik. Tymczasem przez ostatni miesiąc już 4 takie ściągnąłem. Wszystkie pliki, nieważne czy z Torrent'a czy innego pochodzenia są uszkodzone i faktyczna ich wielkość jest oczywiście inna niż pokazuje program.

Mam nadzieję, że nie jest to zmierzch DC++.

Drugi problem, to wywalanie się programu Crash... itd. Pod XP pokazuje ten komunikat, pod win98 zazwyczaj zawiesza kompa :(. Najciekawsze jest to, że u mnie zawiesza się w momencie, gdy rozłączam się z którymś hub'ów (wtedy i tylko wtedy), a u innych user'ów podczas różnych czynności.

Spróbuję jeszcze wrócić do starszej wersji, ale prawdopodobnie nie rozwiąże to problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem Active.. a z dc++ korzystam od dobrych 2 lat.. ale z tym problemem nie umiem sobie poradzic.. ale jak tu widze to wina tych "zmutowanych" dc :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie wydaje, że ściągasz "Fejk-Pliki" (już ktoś o tym wspomniał)

Ja używam DC++ od 9 miesięcy - po 23 godziny dziennie... :wink: jak narazie tylko 2 pliki były fejkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update do wcześniejszych moich wypowiedzi . DC++ już umarło , siedze włąsnie na 3 dość popularnych hubach (>3000 userów ) i nie da się ściągnąc najnowszych plików. Nie moge powiedziec o jakie pliki chodzi ale co bym nie zaznaczył to idzie 5-10 Mb/s paranoja . Już nic nowego sie przez DC++ nie ściągnie . Jakieś starocie to tak ale przez tego debila który wymyślił jakieś mody na DC to o nowościach można sobie pomarzyć . Jeszcze dziś musze sobie zainstalować eMula bo do DC juz nie mam nerwów.

Ps. Czy ktoś może mi wytłumaczyć po co ludzie robią takie "fake'i" ??? Bardzo mnie to zastanawia . Nie wiem czy ich to podnieca czy co ? Szkoda gadać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie wydaje, że ściągasz "Fejk-Pliki" (już ktoś o tym wspomniał)  

Ja używam DC++ od 9 miesięcy - po 23 godziny dziennie... :wink: jak narazie tylko 2 pliki były fejkami :)

ktos uzywa share fakera : )

u niego pliczek zajmuje 1kb np

a widac go jako 700MB

:lol: :lol: :lol: 8O :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u niego pliczek zajmuje 1kb np

a widac go jako 700MB

:lol:  :lol:  :lol:  8O  :evil:

Dokładnie , ale to już jest plaga . Jeszcze ze 2 tygodnie temu to sporadycznie sie zdarzało a teraz .... to już nowości nie ściagniesz bo same takie cuda krążą po sieci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos ma pojęcie jak można ten problem rozwiązać ? Dlaczego moje revconnect 0.674. Cały czas wyświetla przy uruchumieniu następujacą wiadomość: Utworzeie porty mapowania nie powiodło się ustaw NAT samodzielnie. Czy ktos może mi pomuc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi