Skocz do zawartości
gajos

MSI GF4 Ti4400 slaby wynik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam karte MSI GF4 Ti4400 VTD 128MB i niestety na mojej konfiguracji

AMD Duron 1.8Ghz

512DDR Kingston 266mhz

plyta A7M266

HDD MAxtor 80GB

mam niecale....7000punktow w 3D Marku 2001 SE :(((

Prosze o pomoc, w czym moze tkwic problem ???

Juz nawet nie wiem ile sterownikow zainstalowalem, nie wiem czy wina moze tkwic w softwarze ??? Bo przeciez hardware'u nie mam takiego zlego....

Prosze o jaknajszybsza pomoc

Gajos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak chodzi o mobo ??? wszystko mi na niej do tej pory ladnie dzialalo, do dzisiaj kiedy nie kupilem wlasnie GF4... liczac na wzrost wydajnosci kiszka wyszla.

PLyte mam teraz tak ustawiona ze proc chodzi na 278Mhz (wiecej plyta nie wyciaga :) )

Jesli to jeszcze moze miec jakis wplyw (slyszalem ze sie zdarza) to zasilacz to Feel 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem winę ponosi stara płyta.

Ja miałem na KT266 z MSI GeForce Ti4200 ok 8000 tys. punktów w 3dMark 2001. Po zmianie płyty na KT400 wynik skoczył o 2000 tys. (procek podkręcony tylko o 100Mhz więcej niż poprzednio).

Do G4 najlepsze (najszybsze) stery to moim zdaniem 40.72. Teraz takie mam. Daruj sobie (jeśli nie potrzebujesz) det>5x.XX. Dobrze mi też działały detonatory z serii 43.XX (nie pamiętam dokładnie numerku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem od poczatku system windows xp, od razu zainstalowalem sterowniki msi 41.07 zrobilem test i prawie 10000punktow, mysle sobie niezle.

Zrobilem reset, i wlaczylem jeszcze raz test, po samym resecie (nic nie instalowalem)wynik spadl juz do 7600, o co chodzi????

Czy ktos jest mi w stanie pomoc ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi