Skocz do zawartości
August

Epox 8K3A vs Gigabyte GA-7VRXP

Rekomendowane odpowiedzi

Epox

plusy:

*bardzo wydajna przy ustawieniach default (166/166 troche gorzej chyba ze nowe biosy zalatwily sprawe)

*ponad przecietny o/c

minusy

*stosunkowo droga

*niektorzy mieli z nia problemy z kompatybilnoscia (niektore egzemplarze)

Gigabyte

plusy

*stosunkowo tania

*dobra a wedlug niektorych bdb wydajnosc

minusy

*gorszy o/c

*tez gdzies na sieci mial z nia ktos chyba problemy

ps ja bym bral epoxa, sam mialem go brac ale sie skusilem na msi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mysle ze obie sa dobre ;) i tak naprawde na tym gigabycie spokojnie osiagniesz 180 FSB i opcje jakie oferuje Epox sa tobie w niczym nie potrzebne . Nie wiem jak tam jesy ze stabilnoscia i kompatybilnoscia , bo w wydajnosci to pewnie male roznice sa, pewnie zalezne od biosu .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co ,ostatnio Toms hardware troche sie skaszanil , i ostatnio coraz mniej mnie nachodzi zeby go czytac :) a ten test znam i tam wygrywa Gigabyte , jednak jak juz mowie obie mobo sa oka , niech sobie koles dorzuci MSI i napewno z kazdej bedzie zadowolony .

Zreszta testy sa na wczesnych biosach .

Zobacz jakie roznice sa niewielkie, a na tych ich wykresach wydaje sie ze ronice sa jak miedzy Cyrixem a P4 ;) .

Jak cos jeszcze moge doradzic to niech sie koles skusi na plyte z lepszymi dodatkami .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co ,ostatnio Toms hardware troche sie skaszanil , i ostatnio coraz mniej  mnie nachodzi zeby go czytac :) a ten test znam i tam wygrywa Gigabyte , jednak jak juz mowie obie mobo sa oka , niech sobie koles dorzuci MSI i napewno z kazdej bedzie zadowolony .

Zreszta testy sa na wczesnych biosach . 

Zobacz jakie roznice sa niewielkie, a na tych ich wykresach wydaje sie ze ronice sa jak miedzy Cyrixem a P4  ;) .

Jak cos jeszcze moge doradzic to niech sie koles skusi na plyte z lepszymi dodatkami . 

Arek

po pierwze

zgadzam sie z toba

po drugie

w wielu roznych testach, na roznych stronach/serwisach wszytkie plyty wypadaja roznie ale wielkich roznic w wydajnosci miedzy nimi nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...