mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 no wlasnie chcę kupic procesor do krecenia wiem ze 1,8 i 1.6 krecą sie wysmienicie... który podkrece o wiecej mhz? podobno 1.8 i 1.6 to oprawie to samo ...? ktore serie jakich prockow krecą sie najlepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Plose bałdzo tu masz baze, jest tam od groma procow serii i czego tam ci jeszcze potrzeba. :arrow: http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 baza juz dawno nie byla uaktualniana :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Przeciez tych prockow sie juz nie produkuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ale na gieldzie moze znajde cos ciekawego..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Nie zrozumiales mnie. Chodzilo mi o to ze nieaktualnosc bazy nie ma znaczenia bo jak je produkowali to chyba raczej jeszcze dochodzily do niej wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 a jak za pomocą pudełka od procka moge sprawdzic w ktorym tygodniu byl produkowany? na pudelku zobaczylem date pakowania czy to jest to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Tydzien to chyba tylko na procku samym. Natomiast seria to pewnie wiesz gdzie :?: Szczerze mówiąc też mam ten problem jak to jest z tym tygodniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 serie to wiem :) a tydzien moze trzeba wyliczyc z daty pakowania?:lol: sam nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 serie to wiem :) a tydzien moze trzeba wyliczyc z daty pakowania?:lol: sam nie wiem :Pserie to wiem :) a tydzien moze trzeba wyliczyc z daty pakowania?:lol: sam nie wiem :P u mnie jest taka data : 11,27,03 miesiąc - dzien - rok :) dziwna ta data :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Może ktoś nam wytłumaczy jak to z tymi szczegółami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Sory za poprzednie posty ale cos mi komp zawisł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Tu masz jak kody rozpoznawac :arrow: http://www.ocforums.com/archive/thread/284890-1.html Aha nie wiem co ma baza ktora nie byla uaktualniana do sprawdzania serii ? Skoro P4 1.8 juz nie produkuja jedyne co to mozna go dostac z 2 reki. Przeciez tam masz wszystko spisane czarno na bialym nic tylko szukac najlepszych egzeplazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Tu masz jak kody rozpoznawac :arrow: http://www.ocforums.com/archive/thread/284890-1.html Aha nie wiem co ma baza ktora nie byla uaktualniana do sprawdzania serii ? Skoro P4 1.8 juz nie produkuja jedyne co to mozna go dostac z 2 reki. Przeciez tam masz wszystko spisane czarno na bialym nic tylko szukac najlepszych egzeplazy. ok dzieki ps. jak by ktos nie mogl znalezc to to bylo pod linkime do foreum ;) On the top of the CPU, you'll find a code that looks like this: 3311A273 (similar to this, may have different letters/numbers, but it will be 8 characters long) This is called the "FPO/Batch" number code of the CPU and from that you can tell the following info: 1st Character: Plant Code (tells you where it was made, 3 = Costa Rica, 5 = China, L&Q = Malaysia, there are a few others) 2nd Character: Year Code (tells you what year the CPU was constructed, 3 = 2003, 4=2004, etc) 3rd & 4th Characters: Week Code (tells you what week of the year the cpu was constructed, 11 = Week 11 of the year, etc). 5th Character: No idea. 6-8th Characters: Serialization code (Intel stuff). If you purchased the CPU in a retail box, you'll find the FPO/Batch printed on a label on the spine of the retail P4 box. ja rozszyfrowalem ze moj jest z 23 tygodnia.... nie znalazlem w bazie takiego procka ale mam nadzieje ze do 4 ghz dociagne swoim 2,4 na FC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 2.4 do 4.0 ? chyba -90 C i ciekły azot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Niekoniecznie - zobacz screeny które zrobił Mefju w tym topicu a to są osiągi na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Niekoniecznie - zobacz screeny które zrobił Mefju w tym topicu a to są osiągi na AC. a przy temperaturze nizszej o jakies 60*C napewno wynik bedize lepszy :) nie wiem czy dojde do 4ghz ale bede sie starał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Co do krecenia to polecam 1.6A U mnie lajtowo chodzi na 2.512 temp. IDLE 30C. Stres 46C Napiecie rdzen 1.7V Chlodzenie BOX + nawiew z boku + wentyl na gorze budy. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ja mam egzemplarz P4 1,6A na drugim kompie, który się bez podnoszenia napięcia obudził na 2,75GHZ chyba, tylko nie testowałem w ogóle - jak kiedyś mi się będzie chciało to wsadze do swojej mobo i zobacze ile wycisnę z niego :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pCz Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 niewiem jak wy to robicie ale na moim 1.6(willamette) na standardowym chlodzeniu spruboje podejsc w okolice 1.7Ghz to komp sie resetuje przy wlazeniu do windowsa o_O (zasilacz Chieftec 420W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Willamette jest w innym procesie technologicznym robiony a my mamy Northwoody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 mialem Wiliamette 1.6 - kręcił sie średnio dobrze max stabilne to FSB118 ~1.9Ghz przy 1.85V teram mam northwooda FSB 150(wiecej nie moge bez moda na płycie) przy napieciu 1.6,1.65V co daje 2.4Ghz - empiryczne stwierdzenie :) procki 1.6A sa naprawde udane i maja duży potencjał OC :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...