sspedy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Mam obecnie DSL 64kb/s na 12 kompach (router d-link + switch), ale jest kolejnych 10 osób i chcę przeskoczyć na DSL 1MB/s. Z jakiego przętu skorzystać? Myśle o zarządzalnym switchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sspedy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Dzieki. Glownie chodzi o to, aby ta cala konstrukcja byla stabilna (bez wieszania, bez zapychania) i dla tego mam jakos przekonanie do switcha niz do kompa. Poza tym switch daje wieksze mozliwosci w zarzadzaniu tak mi sie wydaje. Mialem doczynienia z win routem i troche nie bardzo. Linux jak na razie odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 sspedy: zmien tytul watku. to nie jest DSL 64 tylko DSL 512 i DSL 1 :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sspedy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ok juz dzialam, ale dla tych co nie czaja (byte ma 8 Bitow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Dzieki. Glownie chodzi o to, aby ta cala konstrukcja byla stabilna (bez wieszania, bez zapychania) i dla tego mam jakos przekonanie do switcha niz do kompa. Poza tym switch daje wieksze mozliwosci w zarzadzaniu tak mi sie wydaje. Mialem doczynienia z win routem i troche nie bardzo. Linux jak na razie odpada Heh no ja mowilem o jakims Linuxie (windows odpada calkowicie), te lepsze swiche zarzadzalne to prawie komputery :) dlatego moja tak mnoga ilosc opcji. Imo wydaje mi sie ze serwer na Linuxie to lepsze rozwiazanie ale skoro odpada to coz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sspedy Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 ok dzieki temat jest nadal otwarty co do rodzaju sprzetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 CISCO Catalyst 2950 zarzadzalny PLANET FSD-1603 16 To jak bys sie zdecydowal na kompa jako router to 2 planety i powinno dzialac, w miare tanie i znosnie dzialaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Komp jako router + switch - ale nie pakował bym sę w planeta - ja mam na d-linkach (dss-24 czy jakoś tak) i działa bez problemu. Z planetami kiedyś miałem chwilkę doczynienia u znajomego i nie polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 CISCO Catalyst 2950 zarzadzalny Mam 3 takie w biurze, tyle mocniejszą wersję z dwoma dodatkowymi 1Gbitowymi portami. Powiem tylko jedno... naprawdę warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 RubyTech RC-2024, albo wersja bez SNMP - ES-2024 Mogą być także tańsze REPOTEC-e. Cała Firma na takich chodzi - 3 lata gwarancji, są naprawdę git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...