Skocz do zawartości
bbc20000

NV30 Benchmarks Prawdziwe!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy uwierzymy. Poczekajmy aż zachodnie serwisy wezmą się za testowanie tej karty. A jak dla mnie wartość tych wykresów jest bardzo niska...

PS. Jeżeli nie możecie obejżeć obrazka co jest wielce prawdopodobne skopiujcie adres obrazka i umieście go w adresie przeglądarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz nie mozna odrazu mowic ze to jest nie prawda. Z podobnych stron z Japoni (chyba bo nie rozrozniam tych krzywadel) byly informcje o Radeon 8500 czy 9700 dlugo przed tym jak sie pokazaly na zachodnich stronach. Takze to jest duze prawdopodobienstwo ze to prawda. Szczegolnie ze juz o podobnych wynikach czytalem na wielu roznch stonach ktore nic ze soba wspolnego nie maja. A tutaj jest link do tej stony z ktorej to skopiowalem. Bardzo wolna...

http://www.pcpop.com.cn/view.asp?type=news&id=7722 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta zapewne sa to testy NV30 ;) ,  zreszta ja tam stawiam ze Niewidia w przyszlym roku padnie , tak jak VisionTec .

Jestem pewien ze nikt by tego nie chciał.

Wyobraź sobie ile by kosztowały wtedy karty ATI (które wtedy było by monopolistą), poza tym nie byłoby takiego postępu w dziedzinie kart graficznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta zapewne sa to testy NV30 ;) ,  zreszta ja tam stawiam ze Niewidia w przyszlym roku padnie , tak jak VisionTec .

Jestem pewien ze nikt by tego nie chciał.

Wyobraź sobie ile by kosztowały wtedy karty ATI (które wtedy było by monopolistą), poza tym nie byłoby takiego postępu w dziedzinie kart graficznych.

Wiem napisalem to troche z premedytacja ;) , a chetnie bym chcial zobaczyc news na stronie nvidi , ktory by brzmial podobnie jak na stronie 3dfxa gdy Niewidia przejela ta firma (w ktorym oznajmili koniec 3dfxa, koniec wsparcia sterami) .

Ciesze sie ze Ati wychodzi na prowadzenie i mam nadzieje ze nie poprzewraca im sie w glowie .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam twierdzę, że wyniki są prawdziwe, tylko karty im się pomerdały tzn. na samej górze ATI 9700 a poniżej NV30  :wink:  :D  :D  :D

Tak tez tak mysle, wyglada na to ze byka strzelili napewno zaraz zmienia .

A....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahah! Dobre! nVidia upadnie w przyszłym roku? A to za sprawą czego? Bobmy atomowej? Powodzi? No bo chyba nie za sprawą Radeona 9700? nVidia, która trzyma łapę na przynajmniej 60% rynku miałaby upaść? Nie zapominajmy, że Radeon 9700 to wciąż rozwiązanie za bagatela 2000 zł, podczas gdzy nVidia zajęła wszystkie możliwe kategorie cenowe od 100 wzwyż. I niby taki gigant ma upaść? Za długo siedzi na rynku, samą wydajnością to jeszcze nikt nie wygrał, liczy się marka, a nVidia sobie ją wyrobiła, i naprawdę nie każdego stać na najlepsze rozwiązanie, co z tego, że Radeon 9700 jest najwydajniejszy, skoro kosztuje dwa razy więcej niż niewiele gorsza karta, która wciąż jest najwydajniejsza w swojej kategorii cenowej? ATI ma za mało modeli i za słabą pozycję, aby mogła całkowicie zniszczyć nVidię.

A tak poza tym, to nawet nie czytałem wyników, NV30, bo i po co? Poczekam aż karta pojawi z nalepką GeForceX. W każdym razie nie dziwi mnie to, że NV30 jest wydajniejsza od radeona, przecież ma lepsze parametry, a ATI specjalnie dla konkurencji z nią opracuwywuje Radeona 10000, czy nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee tam ja tam myślę że to sprawka marketingowców nVidii jak zobaczyli co może nowy radek to troche ich pewnie przejęło i teraz walą jakieś ściemy bo mogą przez te pół roku duuuuużo stracić i chcą dać ludziom do myślenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominajmy, że Radeon 9700 to wciąż rozwiązanie za bagatela 2000 zł....

....co z tego, że Radeon 9700 jest najwydajniejszy, skoro kosztuje dwa razy więcej niż niewiele gorsza karta, która wciąż jest najwydajniejsza w swojej kategorii cenowej?

No nie wiem czy jest dwukrotnie droższa od GF4Ti4600, a w wyższych rozdzielczościach + AA i Anizo rozkłada GF'a na łopatki. Pozatym cena startowa karty 399$ w wersji Pro nie jest wygórowana. Bedą przecież jeszcze modele bez literek Pro !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Nie zapominajmy, że Radeon 9700 to wciąż rozwiązanie za bagatela 2000 zł....

....co z tego, że Radeon 9700 jest najwydajniejszy, skoro kosztuje dwa razy więcej niż niewiele gorsza karta, która wciąż jest najwydajniejsza w swojej kategorii cenowej?

No nie wiem czy jest dwukrotnie droższa od GF4Ti4600, a w wyższych rozdzielczościach + AA i Anizo rozkłada GF'a na łopatki. Pozatym cena startowa karty 399$ w wersji Pro nie jest wygórowana. Bedą przecież jeszcze modele bez literek Pro !!

Jak bedzie za 400 baksow w polsce to ....ekhm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahah! Dobre! nVidia upadnie w przyszłym roku? A to za sprawą czego? Bobmy atomowej? Powodzi? No bo chyba nie za sprawą Radeona 9700? nVidia, która trzyma łapę na przynajmniej 60% rynku miałaby upaść? Nie zapominajmy, że Radeon 9700 to wciąż rozwiązanie za bagatela 2000 zł, podczas gdzy nVidia zajęła wszystkie możliwe kategorie cenowe od 100 wzwyż. I niby taki gigant ma upaść? Za długo siedzi na rynku, samą wydajnością to jeszcze nikt nie wygrał, liczy się marka, a nVidia sobie ją wyrobiła, i naprawdę nie każdego stać na najlepsze rozwiązanie, co z tego, że Radeon 9700 jest najwydajniejszy, skoro kosztuje dwa razy więcej niż niewiele gorsza karta, która wciąż jest najwydajniejsza w swojej kategorii cenowej? ATI ma za mało modeli i za słabą pozycję, aby mogła całkowicie zniszczyć nVidię.

Mow sobie co chcesz, w Stanach juz padla glowna firma robiaca karty niewidi , z tego co wiem na gieldzie w Stanach tez nikt nie chce ich akcji kupowac , i jestem bardzo ciekawy kiedy to te wielke NV30 sie pokaze , oj ciekaw jestem . Powiem wiecej, jezeli NV30 bedzie niewypalem , to ciezko bedzie Nvidi sie podniesc .

Zauwaz tez, ze produkcja chipsetow Niewidi nie idzie , pewnie tez w to duzo kasy wladowali .

A jezeli chodzi o wyrobiona marke przez Nvidie o ktorej piszesz to mysle ze wynikala ona tylko i wylacznie z tego ze ich byly najszybsze na rynku , naszczescie juz nie sa :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati przed wydaniem radka8500 tez robilo same wydajnosciowe niewypaly i jakos zyje. Trident w ogole nie robil kart do stancjonarnych pc przez ostatnie kilka lat i jakos funkcjonuje. Raptem ati wydal nowa karte, ktora na kilka miesiecy bedzie najszybsza na rynku i odrazu nvidia ma upasc - LOL. Radek 9700 nie jest ani odpowiedzia na gf4, ani konkurencja dla nv30. Jest czyms pomiedzy na tel pol roku zanim nvidia wyda nowego potwora :) Ja sobie nie kupie karty nv nawet jakby byla 2 razy szybsza, bo wole miec dobra jakosc obrazu, ale wiekszosc osob liczy tylko 3dmarki i nv30 napewno trafi do ich kompow.

Windowsy - jeden z najwazniejszych produktow ms od kilku lat ma powaznego buga, ktory dyskwalfikuje ten system w praktycznie kazdym rankingu bezpieczenstwa, a jednak jakos nie upadl i ma sie niezle. SoudBlastery sa w wiekszosci kompow mimo, iz nie sa najlepszymi kartami muzycznymi za ta cene. Tak samo bedzie i z nvidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem napisalem to troche z premedytacja ;) , a chetnie bym chcial zobaczyc news na stronie nvidi , ktory by brzmial podobnie jak na stronie 3dfxa gdy Niewidia przejela ta firma (w ktorym oznajmili koniec 3dfxa, koniec wsparcia sterami)  .  

Ciesze sie ze Ati wychodzi na prowadzenie i mam nadzieje ze nie poprzewraca im sie w glowie .  

Pozdrawiam

Juz im sie przewrocilo...$399US za R9700!! GF4Ti4600 kosztuje gdzies w granicach $300-$350. Dla mnie to spora roznica. Zawsze bylem zwolennikiem ATI ale mysle ze ATI jest nie lepsze niz Nvidia. Tylko troche lepiej sie poczuli i juz cyckaja ludzi z pieniedzy. Nie pamietam aby R8500 byl o $50 drozszy od GF3. Wrecz R8500 byl troche tanszy. Dlatego pod tym wzgledem jestem zawiedziony na ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz im sie przewrocilo...$399US za R9700!! GF4Ti4600 kosztuje gdzies w granicach $300-$350. Dla mnie to spora roznica. Zawsze bylem zwolennikiem ATI ale mysle ze ATI jest nie lepsze niz Nvidia. Tylko troche lepiej sie poczuli i juz cyckaja ludzi z pieniedzy. Nie pamietam aby R8500 byl o $50 drozszy od GF3. Wrecz R8500 byl troche tanszy. Dlatego pod tym wzgledem jestem zawiedziony na ATI.

Jak na kartę która przewyższa GF4 pod każdym wględem i w niektórych testach jest od niej kilkakrotnie szybsza to nie jest wygórowana cena. Pozatym jest to cena startowa wersji Pro, więc będzie napewno taniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nvidia nie upadnie montuje jeszcze grafiki do xbox-a , a ati do nintendo gc , tylko nintendo niezabardzo sie sprzedaje

GameCube się lepiej sprzedaje od Xpudła, w szczególności w kraju kwitnącej wiśni. A nvidia właśnie przez Xpudło traci kasę - jak narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xan dobrze pisze, no moze oprocz tego upadku nvidii :),  nvidia ma troche problemow ostatnio, nv30 odwleka sie w czasie, wiec ati z 9700 w chodzi w bardzo dobrym momencie i to oni moga zostac nowym liderem

Oczywiscie ze przesadzam :) tylko chcialem troche osob podenerwowac , ale upadek tej firmy bylby dla mnie wielkim szczesciem ;) , i mam nadzieje ze moze sie to niedlugo zdarzy . A na powaznie to Niewida musi ostro przyspieszyc bo Ati zaczyna prowadzic a do tego ceny ma coraz lepsze .

A jezeli karty od Ati zaczna sie jeszcze lepiej sprzedawac to ich ceny tez zmaleja i wtedy Niewidia bedzie musiala dzialac pod dyktando ATI a nie swoje .

POzdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...