Oort Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 pisza malymi literkami kb/s bo wtedy moga podac 8 razy wieksza liczbe (: ogolnie 1B (bajt) to 8 b (bitow), wiec 128 kb/s daje Ci 16 kB/s. w praktyce tyle sie wlasnie osiaga na tej neostradzie, pod tym wzgledem tepsa sie wywiazuje (: a czy w dzien, czy w nocy, dziala rownie dobrze. do tego modem sagema juz dwa dni bez rozlaczania non stop dziala [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaston Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Dzięki :) Czyli te 16/kb jest cały czas tzn. np. o 14.00 ciagłe? Chodzi mi o to, żeby strony się szybko otwierały. Tylko co będzie jak się limit 5 GB wyczerpie - mi wyszło, że będzie 4 kb/s...chyba. Ciekawe, czy jeśli nie będzie się ściągać dużych plików to starczy (tylko www) to starczy to na miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaston Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jeszcze jedno: mam starszy komputer - Celeron 466, 128 ramu. Czy on nie będzie zwalniał internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaston Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jeszcze jedno: mam starszy komputer - Celeron 466, 128 ramu. Czy on nie będzie zwalniał internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jeszcze jedno: mam starszy komputer - Celeron 466, 128 ramu. Czy on nie będzie zwalniał internetu?nie dane bede sie sciagac normalnie o kazdej porze dnia i nocy, to lacze jest cale tylko dla ciebie :) przy normalnym uzytkowaniu lacza limit powinien ci sie niewyczerpac :) na celeronie conajwyzej trzeba bedzie troche czekac na wczytanie sie flashow albo innych filmikow z www ale niebedzie to wina lacza tylko wolnego procka ktory bedzie potrzebowal troche czasu na wyliczenie wszystkiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian323 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jeszcze jedno: mam starszy komputer - Celeron 466, 128 ramu. Czy on nie będzie zwalniał internetu? Też mam Celka 433 i ogólnie jest O.K. Faktycznie strony we Flash-u ładują się trochę wolniej. A co do prędkości ładowania innych stron. W dużej mierze zależy to od serwera i łącza jakim dysponuje oraz ruchu w sieci (ilości użytkowników na tym serwerze). Czasem wchodząc na tą samą stronę będziesz miał wolniejsze lub szybsze ładowanie. Ale ogólnie NEO+ jest naprawdę szybciutka ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Dzięki :) Czyli te 16/kb jest cały czas tzn. np. o 14.00 ciagłe? Chodzi mi o to, żeby strony się szybko otwierały. Tylko co będzie jak się limit 5 GB wyczerpie - mi wyszło, że będzie 4 kb/s...chyba. Ciekawe, czy jeśli nie będzie się ściągać dużych plików to starczy (tylko www) to starczy to na miesiąc. 16 kB/s a nie 16 kb/s jak juz mamy byc scisli (: na samo www limit 5 GB spokojnie wystarczy. ja przez pare miesiecy na modemie wyciagalaem 1 GB, no chyba, ze bedziesz baaardzo intensywnie korzystal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 wlasnie dostalem smsa ze linia przygotowana za godzine jade po modem :) mam juz modem podlaczony wszystko dziala lux :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 tutaj napisalem cos min o graniu w q3 na neo128 bo juz mam http://q3arena.gry.wp.pl/board/?akcja=t&fo...m=2&temat=12776 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 5GB danych to duzo?? jak dla kogo...ja tyle zassysam w pare dni. dlatego płace 139PLN, dla każdego coś własnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ja mam założoną Neo+ 128. Używam do surfowania i poczty tak więc może być. Właśnie zapytałem w TP otwarcie czego można się spodziewać po Sagem-ie i nieoficjalnie powiedziano mi że cudo to to nie jest ale da się żyć. Do Neo 128 tylko takie badziewie dają. Ale ja jak na razie nie narzekam tylko telefon bezprzewodowy żadną siłą nie chce z nią fungować. Nie wiem czemu a filterek założyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 miałem thomsona wcześniej, jak dawali neostrade na próbę. muszę stwierdzić, że dosyć często zrywał połączenie. teraz mam sagema i właśnie siódmy dzień bez przerwy jest połączony (: ani jednego zerwanego połączenia. tylko raz mi ip zmienili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 miałem thomsona wcześniej, jak dawali neostrade na próbę. muszę stwierdzić, że dosyć często zrywał połączenie. teraz mam sagema i właśnie siódmy dzień bez przerwy jest połączony (: ani jednego zerwanego połączenia. tylko raz mi ip zmienili Mam podobną sytuację: Gdy bralem Neo na okres 1 miesiąca (promocja) dostałem thomsona a gdy teraz zabrałem 128kb/s dostałem sagema. Ale nie widzę w nich żadnej róźnicy - żaden nie zrywa(ł) połączenia... Ale najbardziej wku.... zdenerwowała mnie sama sprawa z załatwieniem Neo. Po złożeniu zamówienia czekałem 2.5 tyg żeby powiedzieli mi że mogę po nią przyjechać.... brrr...... No ale teraz nie mogę narzekać. Zazwyczaj miałem duże rachunki za inet - 70 - 100zł... A teraz jest już luz... Jedyny "-" to ten limit 5GB.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 niestety limit 5 GB da się faktycznie szybko wykorzystać. ja, człowiek przyzwyczajony do modemu (; mocno się zdziwiłem, jak po tygodniu przekroczyłem 4 GB. teraz muszę do końca miesiąca oszczędzać (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 miałem thomsona wcześniej, jak dawali neostrade na próbę. muszę stwierdzić, że dosyć często zrywał połączenie. teraz mam sagema i właśnie siódmy dzień bez przerwy jest połączony (: ani jednego zerwanego połączenia. tylko raz mi ip zmieniliMasz chyba słabą linię albo daleko mieszkasz od centrali albo to i to. Ja miałem Thomsona 1 dzień to rozłączał się co godzinę gdzieś średnio. Potem oddałem go i mam teraz router Planeta ADE-4000. Czasem się rozłącza a czasem może trzymać kilka dni. Mieszkam na granicy działania technologii DSL. Jak przyspieszyli mi neo z 512/128 do 640/160 to teraz mam po kilka rozłączeń na dzień niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 nie sądzę żebym miał słabą linię, bo tak jak powiedziałem, sagem wytrzymał 7 dni. w końcu wyłączyłem komputer, bo jak dla mnie wynik jest wystarczający (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 jakie pingi w grach ? quake 2 , quake 3 itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 niskie okolo 50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebullankaYgrzanka Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 A jest jakiś sofcik który zlicza wykorzystane kB? Tak żebym wiedział kiedy limit pęknie. Oort, a Ty dużo zasysasz z NETu, że tak szybko limit wyczerpałeś czy tylko na WWW, poczte i sporadyczny plik z NETu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 A jest jakiś sofcik który zlicza wykorzystane kB? Tak żebym wiedział kiedy limit pęknie. (...) DU Meter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Oort, a Ty dużo zasysasz z NETu, że tak szybko limit wyczerpałeś czy tylko na WWW, poczte i sporadyczny plik z NETu? włączył mi się niechcący torrencik i się przypadkiem sciągnęło kilka filmów, to pewnie dlatego (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebullankaYgrzanka Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Dzięki bardzo - jutro złożę podanie o NEO 128 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob Sz Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Również jestem posiadaczem Neo 128 - mam pytanie czy koniecznie trzeba korzystać z aplikacji dostępowej TP SA ?? Drugie pytanie - co należy zrobić aby komp łączył się automatycznie przy uruchomieniu systemu? (Chodzi o Win XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Również jestem posiadaczem Neo 128 - mam pytanie czy koniecznie trzeba korzystać z aplikacji dostępowej TP SA ?? Drugie pytanie - co należy zrobić aby komp łączył się automatycznie przy uruchomieniu systemu? (Chodzi o Win XP) 1) TU znajdziesz odpowiedz. 2) Może ktoś inny odpowie... ( też by mi się to przydało ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ash Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Hmm rzeczewiscie wszystko wyglada bardzo kolorowo, nic tylko zamawiac ;) Ale ja mam jescze jedno pytanie do posiadaczy neo128. Niesciagam duzo, filmow wogole, mp3 od czasu do czasu - w jakim tempie mi sie wyczerpie limit 5GB lazac po stronach itp. ? I jeszcze jedno, faktycznie pingi do zagranicznych serverow sa tak niskie? [ktos pisal ze 70 - 90] dzieki za odp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazzler Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Napiszcie posiadacze Neo 128 z jaką prędkośią się wam modem synchronizuje. Ja zamówiłem Neo 640, podpinam urzadzenie (Sagem) i łączy się na 163. Na innym modemie 160 / 96 (Down/Up). Zadzwoniłem na 0800102102 i powiedzieli i, ze ktos nawalil i dali mi 128. Czekam na rozwiązanie problemu. Chciałbym dowiedziec sie jak u was modem sie synchronizuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Hmm rzeczewiscie wszystko wyglada bardzo kolorowo, nic tylko zamawiac ;) Ale ja mam jescze jedno pytanie do posiadaczy neo128. Niesciagam duzo, filmow wogole, mp3 od czasu do czasu - w jakim tempie mi sie wyczerpie limit 5GB lazac po stronach itp. ? I jeszcze jedno, faktycznie pingi do zagranicznych serverow sa tak niskie? [ktos pisal ze 70 - 90] dzieki za odp. :) IMHO wątpie czy w ogóle wyczerpiesz ten limit.... :) Mi on się wyczerpał po tygodniu ale: 30 albumów, 2 gierki, ok. 15 programów i kilkanaście innych rzeczy..... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 mamy już 1 lipca, nowy miesiąc, a transferu mi nie podnieśli z 32 do 128 kbitów. jak sądzicie, patałachy zapomniały, czy wzrośnie mi dopiero 11 lipca (11 czerwca dostałem modem)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 mamy już 1 lipca, nowy miesiąc, a transferu mi nie podnieśli z 32 do 128 kbitów. jak sądzicie, patałachy zapomniały, czy wzrośnie mi dopiero 11 lipca (11 czerwca dostałem modem)?rachunki za telefon masz naliczane od pierwszego czy jakos inaczej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 z tego co wiem do pierwszego i pani przy zakupie mówiła, że za czerwiec będzie opłata za neostradę za te 19 dni, a nie za cały miesiąc. tym bardziej dziwię się, że transfer nadal wynosi 32 kbity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...