Skocz do zawartości
SKRYTOBOJCA

Neostrad 128

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wedlug was ten licznik dobrze dziala. Pokazuje mi ze jak narazie sciagnolem 1.04 GB podczas gdy w/g netlimitera jest to 900 MB. A tak pozatym co ile on jest aktualizowany. Bo odsiezam go co godzine i caly czas podaje tyle samo, Pisze ze tyle mam pobrane do dnia 5 lipca. Czy to oznacza ze mam pobrane 1.04GB do dnia 05 lipca wylaczajac ten dzien bo jezeli nie to mam duzo za duzo gdyz przez ta noc sciagnolem 400 MB

921072[/snapback]

Netlimiter liczy jako 1GB chyba 1024 MB

TP sa jako 1 GB liczy 1000 MB - w dodatku jak na moje t ojeszcze sobie doliczją jakieś inne gupoty bo ja raz przez miesiac wcale nie używałem dla sprawdzenie ani www ani maili tylko sciagałem pliki p2p i getrightem - i wyszło mi że licznik TPsa o jakieś 8-10% szybciej nalicza MB niż te programy ... i momo że niby sciagnałem np. 10GB to TPsa licznik pokazał prawie 11 GB :)

czemu ? nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna wylaczyc monity o login,pass i nr telefonu , wtedy klikniecie na skrot powoduje od razu polaczenie ... ale to fakt zaraz po uruchomieniu modem moze nie byc gotowy , ale mozna wtedy ustawic ponawianie polaczenia w odstepach np.5 sek ... i bedzie wszystko gralo :)

Edytowane przez HaL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak. Na poczatku zainstaluj sobie wanadoo a potem wywal to w piz** i uzyj zwyklego pol. telefonicznego.

Co do instalacji to jak zostaniesz juz podlaczony twoja linia bedzie skrosowana to bedziesz mogl pobrac login ze specjalnej witryny stworzonej do celu.

W tym proramiku tepsy wszystko ci sie pokaze ktok po kroku.

Mozesz tez sprobowac poprzez strone rejestracja.neostrada.pl ale skoro masz 1szy raz neo to lepiej zrob to wedlug instrukcji bo sie pogubisz

1283889[/snapback]

A może być połączenie szerokopasmowe, czy takei zwykłe jak w modemie analogowym ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile czekaliście na aktywacje Neo u siebie?? Po ilu dniach mogliście już serfować w sieci od chwili jej zamówienia??

A propos... korzystacie z tego apletu cFosSpeed ?? Bo słyszałem, że to jest bardzo przydatne...

Na tej stronie znalazłem "Jeżeli następuje częsta utrata synchronizacji...." Co to oznacza??

Edytowane przez /matthew/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na skrosowanie lini u siebie czekałem jakies 4-5 dni. Juz dokladnie nie pamietam bo bylo to dosc dawno. Lista oczekujacych na neo byla wtedy tak duza ze niektórzy aktywacje otrzymali dopiero po 14 dniach.

A co do cfosa to osobiscie nie uzywam. Z tego co wiem pomaga on tylko w przypadku mocno obciazonego łącza, ale niewierze że jest to duża różnica.

O cfosie mozna sobie poczytac tutaj:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...c=13406&hl=cfos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to przygotowanie linii pod adsl zeby wogole ten

typ polaczenia mogl dzialac na linii. sprowadza sie do podpiecia w inny sposob

przewodow w lini na centrali

A jesli chodzi o czas zakladania lini to zalezy glownie od

centrali pod jaka cie podpinaja i kompetencji osob pracujacych

w tej konkretnej centrali.

Zdaza sie ze linia pod adsl przygotowana jest juz po 2-3 dniach od momentu zgloszenia.

Ale sa tez przypadki ze klient czeka okolo miesiaca.

W duzych miastach zazwyczaj leci to duzo sprawniej.

W wawie wedlug doswiadaczen zadko kiedy trwa to dluzej niz tydzien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja się tak zastanawiam nad tą Neo 128, i mam parę pytań, jaki macie średni transfer bez przekroczenia limitu piszecie, że 16kb/s tylko nie wiem czy to na opak nie zrozumiałem, bo jak tak to lipka, drugie pytanie czy są jakieś programy żeby zdjąć limit 7 gb i pare osób napisało, że to nie legalne ludzi puknijcie się w łep jest to nie legalne, ale co z tego jeżdżenie bez biletu autobusem to niby też takie same przestępstwo, kto wam to udowodni, i to wszystko, bo jestem ogólnie na poziomie rozpoznawania łączy w cennie do 50 zł. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Ziemniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy trudno sobie wyliczyć maxymalny transfer ? 128kbit / 8 bitów, po drugie limity zostały zwiększone przed końcem 2004 roku i dla neo 128 jest 7 GB, po trzecie nie wiem w jaki sposób chciałbyś obejść limit, chyba że włamał byś się do serwerów tepsy, albo masz jakiegoś znajomego w centrali który przepiął by ci kabelek gdzie trzeba. Bynajmniej innej możliwości nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla 128 limit jest 7GB, a co do transferu, to 128:8=16, wiec nie ma na co narzekać. <przelicxzanie b na B>. Czasem skoczy na więcej, ale 16 to dobrze. A limitu 7GB nie da rady obejść, chyba ze na serwer hostingowy się włamiesz i coś tam pozmieniasz, ale tego raczej nie zrobisz, więc wystarczy Ci że nie da rady obejść limitu.

EDIT Oj Przemo, byleś szybszy :P

Edytowane przez lolipop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wiecie nic o zwiększeniu szybkości łącza...??

Bo takie np 320 przeszło na 512...

A jak nam dowalą vat na neta to te 70 (ok) zł za limoitowane łącze 128 to trochę za dużo będzie...:|

Co do czekania na aktywację - u mnie 2 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi. Już mam aktywną neostradę i w opcji 512 jest 15GB

Mógłby mi ktoś powiedzieć co mam dokładnie ustawić, aby szybciej ściągać z eMule i BitComet, bo teraz max. ciągnę 5kB/s.... Ustawiłem co prawda w opcjach na 512, ale to nic nie pomogło

Edytowane przez /matthew/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi