berdej Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Ma ktoś taką płytę? Czy taka temperatura na Athlonie XP 1700+ na tej płycie, przy otwartej obudowie to normalka? Komp się nie wiesza. Na nForce2 miałem maks 42 stopnie. Może ta płyta odczytuje temperaturę bezpośrednio z diody termicznej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 mam taką płytę. u mnie max stres 47 stopni. chłodzenie spire falcon 2. 2000 XP @ 2100 Mhz buda zamknięta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Co to kurde może być? Zwalona płyta? Dwa razy zakładałem chłodzenie i to samo. A na nForce miałem 42 stopnie, więc na pewno to nie wina chłodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Co to kurde może być? Zwalona płyta? Dwa razy zakładałem chłodzenie i to samo. A na nForce miałem 42 stopnie, więc na pewno to nie wina chłodzenia. skąd wiesz ze miałeś 42 stopnie? każda płyta inaczej podaje temperature. inne czujniki, wyskalowania itd... może twój nforce źle podawał temp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Wiem że różne płyty różnie odczytują temperaturę. No ale skoro Ty masz max 47 przy 2100 Mhz, a ja 57 przy 1460MHz (chłodzenie Spire WhisperRock IV), to chyba jednak coś jest nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Wiem że różne płyty różnie odczytują temperaturę. No ale skoro Ty masz max 47 przy 2100 Mhz, a ja 57 przy 1460MHz (chłodzenie Spire WhisperRock IV), to chyba jednak coś jest nie tak. No to moze masz jakas lipna paste rzucona na proca? Jak sie ma cos lepszego, to temperaturka potrafi spac o te 7 - 10 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Pasta to srebrny Titan. Wiec nie taka zła. I cieniutko posmarowana. A czy dokonywałeś aktualizacji BIOSU? Czy masz fabryczny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 mam zaktualizowany bios wersja 1.50 czy jakoś tak :) wcześniej miałem wersje 1.30. pastę mam ceramiczna . czym sprawdzasz temperature? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...