Skocz do zawartości
nielpiter

Radeon 9800 SE@PRO@XP ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Byłem dziś u kolegi który kupił sobie radka 9800SE 8). Odblokowałem mu 8 potoków :lol: . Pobuszowałem po necie i zobaczyłem Radeon 9800 SE z ukłdem R360 8O . Odkleiłem wentylek i rzeczywiście ma r360. Zakręciłęm go na taktowanie r9800 xt to jest chyba 410/720 już nie pamiętam.

Czy mamy teraz pełnowartościowego 9800 SE@PRO@XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem w goglach

Tu coś po niemiecku :/ teraz szukałem :

Mister_X schreef op 05 mei 2004 @ 13:57:

mooi, dat wou ik net vragen dus heb zojuist de koeler en blok eraf gehaald, en jahoor, mijn pro is ook een 360 core ik heb wat pics gemaakt, heb ook al een blok ter vervanging van dat standaart ding, maar helaas is de accu op van de boor machine, want ik wil hem goed vast maken dmv van schoefjes door het board heen.... dus effe wachten tot me pa er ism, weet namelijk niet waar de accu oplader is . Ik hou jullie op de hoogte als alles af is incl verslag + pics (als jullie dat leuk vinden tenminste).

hebben meer van jullie dat vierkante ruit eraf gehaald?

godver bij mij zit ie ook goed vast, met stanly of aardappel mes krijg ik hem niet los..

nog vraag, weet iemand waar die dipswitch voor is? ik er 1tje op zitten met 2 knoppjes, die beide op off staan, er zit ook een doorzichtig plasticje overheen, hij zit vlak naast de fan connector...

http://www.hothardware.co...atir9800pro/dipswitch.htm

niet mijn pic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretnie to był jakiś serwis podobny to tweak.pl, benchmark.pl, ale nie PL.

Pozdro

EDIT :

Co do tego tekstu wyżej on dotyczy PRO@XT. Ale niektóre SE to są pełnowartościowe PRO na r360, które mozna przetaktować na XT. Do tego BIOS od XT jeszcze by się zdał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Byłem dziś u kolegi który kupił sobie radka 9800SE 8). Odblokowałem mu 8 potoków  :lol: . Pobuszowałem po necie i zobaczyłem Radeon 9800 SE z ukłdem R360 8O . Odkleiłem wentylek i rzeczywiście ma r360. Zakręciłęm go na taktowanie r9800 xt to jest chyba 410/720 już nie pamiętam.

Czy mamy teraz pełnowartościowego 9800 SE@PRO@XT

Jakiej firmy kolega ma tego SE ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się inaczej zapytam :

Co mi daje wgranie BIOS'u od XT czy nie ma takiego samego efektu jak po prostu podkręcę sobie do wartości CT (412/730).

Czy wgranie biosu daje jakieś nowe opcje i cudownie sprawia, że jest szybciej ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki tu się pechdolik robi, ze muze się wreszcie konkretnie spytać:

Czy kartę PowerColor Radeon 9800 SE 128 MB hynix 2,8ns z

8 potokami da się przeflashowac do wersji XT ? Czy są dla takich

kart odpowiednio spreparowane wersje biosów. Skoro sam bios

daje od 10 do 20% większa wydajnosć to faktycznie jest się o

co bić. Tylko czy jest to w pełni wykonalne ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi