kurt Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Czytałem archiwum ... szukałem... nic nie znalazłem konkretnego... Wiec postanowilem zadac pytanie:) Co koniec końców sądzić o wiatraczku ARCTIC COPPER SILENT 2 L (razem z radiatorkiem)... czy jest wart swojej ceny? 59zł - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24498514 Glownie chodzi mi o to zeby byl cichy... Jezeli jest tu jakis uzytkownik tego wiatraczka prosze o spostrzezenia... I czy te całe "szlifowania" itp są potrzebne do tego modelu? Zmieniam z boxowego <cokolwiek to jest> bo był zagłośny... Jakiej temp. spodziewać się z tym wiatraczkiem <teraz mam w stresie ~56 C w/g Hardware Doctor> dwa wiatraczki w obudowie- jeden "in" jeden "out" (High Tower dość pełny w środku). Procek Barton 2500+, Abit NF7, 512 MB Dual Infineon, 1-3 HDD, CD-RW, DVD, kieszenie A może coś innego w cenie ok 60zł...? Tak wiem że było ale mimo wszystko ciężko coś konkretnego stamtąd wyciągnąć... Z góry dziękuję za pomoc nowemu:) Pozdrawiam Kurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Lepiej kup ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24385079 Cichy i wydajny tylko się pospiesz jak chcesz kupić bo aukcja się niedługo kończy i ta sena super 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 A moze jednak ktos moze mi pomoc w wyborze??? Ktokolwiek?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 A moze jednak ktos moze mi pomoc w wyborze??? Ktokolwiek?? Pozdrawiam Ja ci podałem najlepsze wyjście i jeszcze tańsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 no dobra a co do tego polerowania ??? Jest sens to robic?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 no dobra a co do tego polerowania ??? Jest sens to robic?? Pozdrawiam Myśle że sensu nie ma chybaże chodzi ci o 1-2C to mkachaj papierem ściernym przez 2 godzny jak chcesz to zrobiś to proponuje 600 potem 1200, potem 1500 al jak chcesz się przeglądać to na koniec 2000 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Ja mam takiego Arctica, tylko że wersję TermalControl .Ta dioda TC to kaszana że szkoda gadać. Temperatura procka dochodziła do 60*, a ten posuwał sobie 1600RPM. Wkońcu obciąłem czujnik, zwarłem kabelki, i załączyłem regulację Q-Fan w biosie. Do tego założyłem jeszcze Cooling Pipe kupioną na Allegro (polecam) i temperaturki przy 1h Prime95 max55* przy obrotach zwolnionych do 2600RPM (a jak puszcze na go na max to kręci się 3200RPM, ale już głośniej). Ogólnie cooler jest cichy jeżeli nie potrzebujesz podkręcać bardzo procka. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 No ja wlasnie tez zastanawialem sie nad tym arctitiem - mam na mysli ten z reczna regulacja... Ale teraz sam nie wiem. Moze rzeczywiscie ten WHISPER ROCK IV SPIRE.... hmmm... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...