Skocz do zawartości
kurt

wentylator ARCTIC COPPER SILENT 2 L

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem archiwum ... szukałem... nic nie znalazłem konkretnego...

Wiec postanowilem zadac pytanie:)

Co koniec końców sądzić o wiatraczku ARCTIC COPPER SILENT 2 L (razem z radiatorkiem)... czy jest wart swojej ceny?

59zł - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24498514

Glownie chodzi mi o to zeby byl cichy...

Jezeli jest tu jakis uzytkownik tego wiatraczka prosze o spostrzezenia...

I czy te całe "szlifowania" itp są potrzebne do tego modelu?

Zmieniam z boxowego <cokolwiek to jest> bo był zagłośny...

Jakiej temp. spodziewać się z tym wiatraczkiem <teraz mam w stresie ~56 C w/g Hardware Doctor> dwa wiatraczki w obudowie- jeden "in" jeden "out" (High Tower dość pełny w środku).

Procek Barton 2500+, Abit NF7, 512 MB Dual Infineon, 1-3 HDD, CD-RW, DVD, kieszenie

A może coś innego w cenie ok 60zł...? Tak wiem że było ale mimo wszystko ciężko coś konkretnego stamtąd wyciągnąć...

Z góry dziękuję za pomoc nowemu:)

Pozdrawiam Kurt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra a co do tego polerowania ???

Jest sens to robic??

Pozdrawiam

Myśle że sensu nie ma chybaże chodzi ci o 1-2C to mkachaj papierem ściernym przez 2 godzny jak chcesz to zrobiś to proponuje 600 potem 1200, potem 1500 al jak chcesz się przeglądać to na koniec 2000 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takiego Arctica, tylko że wersję TermalControl .Ta dioda TC to kaszana że szkoda gadać. Temperatura procka dochodziła do 60*, a ten posuwał sobie 1600RPM. Wkońcu obciąłem czujnik, zwarłem kabelki, i załączyłem regulację Q-Fan w biosie. Do tego założyłem jeszcze Cooling Pipe kupioną na Allegro (polecam) i temperaturki przy 1h Prime95 max55* przy obrotach zwolnionych do 2600RPM (a jak puszcze na go na max to kręci się 3200RPM, ale już głośniej).

Ogólnie cooler jest cichy jeżeli nie potrzebujesz podkręcać bardzo procka.

:twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi