Robi25 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Ptanko jeżeli uruchomie narzędzia diagnostyczne DirectX i dam zakladke ekran no to mam maly problem Funkcja Przysp. teksturowania AGP jest niedostepna (wydaje mi się że jak kiedyś mialem win2003 funkacja byla wlaczona, mam GF 2 MX/MX 400 , a zainstalowane sterowniki 43.45) i jeszcze jedno jak teraz własnie zainstalowalem system straszny spadek wydajności w grach jak wwinXP miałem fps od 80 do 160 tak teraz mam maksymalnie 60, czy to że ta funkacja jest niedostepna jest przyczyną?? zainstalowany DirectX 9.0b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Cos masz skopane z systemem, agp daje naprawdę niewielkie wzrosty/spadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Cos masz skopane z systemem, agp daje naprawdę niewielkie wzrosty/spadki. Coś Ci się pomyliło... różnica pomiędzy brakiem AGP a AGPx1 jest spora, około 25% FPS, nie mówiąc o tym, że przy braku AGP nie ma wszystkich efektów direct3D; wiem, bo sam u siebie walczyłem niedawno z brakiem AGP przez kilka miesięcy (skopany bios mobo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Dużo zależy od karty, ilości ramu na karcie i konkretnej gry. Na moim FX5200 128mb jest to naprawdę kilka procent. Sprawdzałem na wszystkie sposoby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 jacex: nie kloc sie z moderem, szczegolnie, gdy ma racje... roznica miedzy trybem PCI a AGP (nawet x1) jest masakrycznie wielka robi25: zla kolejnosc instalacji sterownikow czesto powoduje cos takiego, wlasciwa jest zdaje sie OS->stery MB->stery VGA->DX, wtedy masz wszystkie akceleracje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...