Skocz do zawartości
Robi25

DirectX

Rekomendowane odpowiedzi

Ptanko jeżeli uruchomie narzędzia diagnostyczne DirectX i dam zakladke ekran no to mam maly problem Funkcja Przysp. teksturowania AGP jest niedostepna (wydaje mi się że jak kiedyś mialem win2003 funkacja byla wlaczona, mam GF 2 MX/MX 400 , a zainstalowane sterowniki 43.45) i jeszcze jedno jak teraz własnie zainstalowalem system straszny spadek wydajności w grach jak wwinXP miałem fps od 80 do 160 tak teraz mam maksymalnie 60, czy to że ta funkacja jest niedostepna jest przyczyną??

zainstalowany DirectX 9.0b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos masz skopane z systemem, agp daje naprawdę niewielkie wzrosty/spadki.

Coś Ci się pomyliło... różnica pomiędzy brakiem AGP a AGPx1 jest spora, około 25% FPS, nie mówiąc o tym, że przy braku AGP nie ma wszystkich efektów direct3D; wiem, bo sam u siebie walczyłem niedawno z brakiem AGP przez kilka miesięcy (skopany bios mobo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jacex: nie kloc sie z moderem, szczegolnie, gdy ma racje... roznica miedzy trybem PCI a AGP (nawet x1) jest masakrycznie wielka

robi25: zla kolejnosc instalacji sterownikow czesto powoduje cos takiego, wlasciwa jest zdaje sie OS->stery MB->stery VGA->DX, wtedy masz wszystkie akceleracje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi