CthulpiSS Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 przekaźniki można dostać w np. sklepach elektroniczno - samochodowo - tuningowych :D a R15 na allegro - ponoć nieużywany - to np: http://allegro.pl/show_item.php?item=24958066 ale jest też o wiele więcej, także mniejsze modele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Dzisiaj w pracy rysujac kolejna rozdzielnice wpadlem na genialny ;) pomysł. Do załączania pompki mozna używać styczników. Dla niewtajemniczonych stycznik jest to łącznik który sterowany jest sygnałem napięciowym czyli gdy na jego cewce pojawia sie napięcie załącza obwód gdy zanika rozłącza. Standardowo styczniki sterowane sa 24V lub 230V cena to okolo 35 zl. Może jak dorwe jakis model "pokazowy" od handlowca Legranda to sie troszke pobawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Polaros: przerost formy nad treścią. Po pierwsze zwykły przekażnik kosztuje koło 5PLN. Po drugie jest od razu na 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Wiem taki styczniki kosztuje okolo 35 zl. Co do napiecia 24V to AC a DC 12V wiec nie ma problemów z podpieciem tego pod molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 JA MAM WSZYSTKO ZSYNCHRONIZOWANE NAJPROSCIEJ JAK MOZE BYC CZYLI Z LISTWA ZASILAJACA, KTORA WLACZAM TYLKO WTEDY KIEDY WLACZAM KOMPA , A URZADZENIA NIE ZWIAZANE Z KOMPUTEREM MAM PODLACZONE DO INNEGO PRZEDLUZACZA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...