Pc juice Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Najbardziej optymalnymi ustawieniami nie skracającymi zbytnio żywotności karty jest taktownie takie jak ma XT czyli 412/730.Oczywiście nie na standartowym chłodzeniu. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=80692&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No i nadal twierdzę, że np. białe kropki na słoniu w teście Pixel Shader 2.0 w 3D Marku 2003 to wina sterów - pojawiają się nie tylko na Radeonie 9800SE zmodowanym i niezmodowanym, ale również na Radeonie 9800PRO i GF 5900XT. Poza tym nie mamy firmowego numeru GG, tylko prywatne, które podajemy tylko znajomym, więc jak mogłeś rozmawiać z nami na GG? Chyba, że jesteś naszym znajomym, ale ja cię nie znam. Poproszę o wyjaśnienie tej kwestii. Sorry, ale z twojego tekstu wynika, że to raczej Ty wprowadzasz innych forumowiczów w błąd. Przepraszam troche zle sformułowalem swoją ostatnią wypowiedz i juz to sprostowalem ale jeszce raz powtorze w błąd chciano mnie wprowadzic w firmie sea-bis :twisted: w lodzi a nie w firmie Pcserwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcserwis_W-wa Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Dziękuje za to sprostowanie. Po prostu zależy mi na dobrym imieniu naszej firmy, a twoja wypowiedź sugerowała, że próbowaliśmy Cię oszukać. Dzięki twojej ostatniej wypowiedzi już wszystko jest w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 sorry ze sie wtrące w rozmowe bo nie posiadam SE@pro ... a radka 9600Pro mocno podkreconego juz nie raz czytalem wypowiedzi ludzi o tych kropeczkach na sloniach itp .. moze kto zamiescic screen jak to wyglada? u mnie nic takiego nie ma :) a radzio mocno krecony .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Hmm awkay siedzi na 411/730... hmm a ktos mi moze powie (ewentulanie wskaze topic) czemu nawet po podkreceniu procka do 2300 i karty do tych zegarów nie mogę wycisnąć 40 klatek w DOOM3 ? w high detalach (1024x768) (chodzi cos okolo 34 w demo 1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 A co do kropeczek na przyklad na koniu badz sloniu to mialem cos podobnego na radku 8500 (tez xpertvision :P) Oraz na Fx 5200 od gainwarda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 SEA-BIS ma niedokladny opis... Zasugerowalem wyrazne podkreslenie w nowych aukcjach jaka magistrale maja 9800SE i wyrazne odroznienie, kart 8 potokowych w pelni sprawnych od reszty. Bede ich monitorowal w tej sprawie, wiec sie nie musicie martwic. Ja zakupilem u nich karte 9800SE 8 potokow 256bit i dogadalem sie telefonicznie co do szczegolow na czym mi zalezy, na allegro wylicytowalem co prawda 128bitowa, ale po rozmowie all bylo wyjasnione. Nie ma z nimi problemu, trzeba tylko madrze gadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 sorry ze sie wtrące w rozmowe bo nie posiadam SE@pro ... a radka 9600Pro mocno podkreconego juz nie raz czytalem wypowiedzi ludzi o tych kropeczkach na sloniach itp .. moze kto zamiescic screen jak to wyglada? u mnie nic takiego nie ma :) a radzio mocno krecony .. Nie mam screena, ale to wygląda to tak jak takie małeprześwity między teksturami. Zwykłe białe kropki... pojedyńcze pixele. Czasem jak się przeholuje z kreceniem VPU to takie się rzeczy dzieją (najlepiej weź ATi Tool i kręć ostro VPU to dowiesz się o co chodzi). Najciekawsze jest jednak to, że całkowite usuniecie sterowników i ponoowna ich instalacja załatwia sprawę (ew. wujek Format pomoże). A tak na marginesie, w PCSerwis są XpertVision SE>Pro za 690 zł (w 100% modowalne na pamięciach 2.5ns!). Naprawdę ciekawa pozycja w tych szarych, polskich realiach ^_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopen77 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 ma już może ktoś tego XV na kostkach 2,5ns ?? Ciekawe na ile pójdą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Ja dziś kupiłem - jutro paczka (okaże się czy faktycznie są na Hynixach 2.5ns - ja podejrzewam, że 2.8 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopen77 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 napisz jak potestujesz jak sie karta sprawuje , jestem niezwykle ciekaw tych kostek 2,5ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Boxster_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja dziś kupiłem - jutro paczka (okaże się czy faktycznie są na Hynixach 2.5ns - ja podejrzewam, że 2.8 )Z tego co pamiętam to paliłeś się na GF6800LE@, a tu taka zmiana planów... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ma już może ktoś tego XV na kostkach 2,5ns ?? Ciekawe na ile pójdą :)Mi sie wydaje, ze u mnei sa takie wlasnie... Teraz juz nie sprawdze - radiatorki... Ale moze komus sie uda doczytac. http://realitynet.mod4.us/spider/xv9800se_...od/P9221927.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Na moje okko to 2,8 ale zbyt nieostry obraz żebym powiedział na pewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopen77 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 SpiderMAN -> a na ile Ci kostki chodzą ?? 750 jest ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja dziś kupiłem - jutro paczka (okaże się czy faktycznie są na Hynixach 2.5ns - ja podejrzewam, że 2.8 )Z tego co pamiętam to paliłeś się na GF6800LE@, a tu taka zmiana planów... :lol: Kaska kaska jeszcze raz kaska, musialem sprzedac 9800pro i kupic cos tanszego zamaiast droższego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 SpiderMAN -> a na ile Ci kostki chodzą ?? 750 jest ?? :)Max co mi sie udalo to 730... :) Normalnie latam na 700 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 To pewnie są 2.8 bo przy 2.5 powinny do 800MHz latać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ma już może ktoś tego XV na kostkach 2,5ns ?? Ciekawe na ile pójdą :)Mi sie wydaje, ze u mnei sa takie wlasnie... Teraz juz nie sprawdze - radiatorki... Ale moze komus sie uda doczytac. http://realitynet.mod4.us/spider/xv9800se_.../P9221927_s.jpghttp://realitynet.mod4.us/spider/xv9800se_mod/P9221927.jpg troszke niostra ta fota :( moje kostki na SE od powercolora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 No to mam takie sam co _Vip_ czyli 2.8ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 napisz jak potestujesz jak sie karta sprawuje , jestem niezwykle ciekaw tych kostek 2,5ns. Wczoraj pokatowałem troszkę kartę. Kości są faktycznie Hynixa 2.5ns. Co do testów to umnie poszły bez dodatkowego chłodzenia na 720MHz bez artów. Podejrzewam, że jak zapodam zalmanka ZM80D - HP i radiatorki na pamięci to pójdzie dużo wyżej. Rdzeń na standardowym chłodzeniu idzie do 412MHz bez artów rock stable. Co do wyników w 3D smarkach to narazie z orba mam tylko z 2001se bo 03 i 05 mam nie te buildy i nie chciał zarejestrować (musze zaktualizować). 3Dmark 2001SE - 17656 ORB tu 3Dmark 03 - 6459 3Dmark 05 - 2546 Jak na mój zasilacz i standardowe chłodzonko to całkiem całkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Zapodaj fotke kosci pamieci... Pozatym niech mi ktos powie, po co sa dwa watki o 9800SE??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Fota będzie jutro bo jestem teraz w pracy a popołudniu nie mam dostępu do netu (tylko w wyjątkowych przypadkach GPRS :D ) No właśnie po co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 pichu ->> pochwal sie szybko jak ci ta karta chodzi bo sam stoje pod znakiem zapytania czy warto ! kusza mnie pamieci 2,5 ... jesli dobrze jak zareklamujesz to ja kupie :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Do Spidermana - zapodałem fotkę pamięci i samej karty Do Gulisesa - Karta chodzi stabilnie bez artów na standardowym chłodzeniu i bez radiatorów na pamięci na 412@720 podejrzewam, że po zmianie chłodzonka i założeniu radiatorów będzie dużo więcej. Pamięci według specyfikacji producenta powinny bujać się do 800MHz a rdzeń - myślę, że pójdzie po założeniu zalmana zm80d-hp - 430MHz?? A co do wyników w 3dmarkach to już podaje linki do orba 3Dmark 2001SE 17656 3Dmark03 6408 3Dmark05 2526 Krótko mówiąc Gulises - Kupuj bo warto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 miło. Sprubuj moze tez pamiatki lepiej podciagnac i pochwalic sie szybciutko :-)... i jaki to ma rdzen ? 350 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Rdzeń nie wiem jaki bo na razie chłodzenia nie zdejmuje (dopóki zalmanka nie kupię) a pamięci bez radiatorków strasznie się grzeją i powyżej 720 mam arty. Musze na razie zostawić tak jak jest. Ale jestem dobrej myśli. Jak zmienie chłodzenie to z nią pocisnę... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 720 i arty przy 2.5 :( kicha , widocznie słabe napiecia na nich sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Miałem na myśli żółte kropeczki w ati tool a nie arty typu czarne kwadraty itp (Może faktycznie niedowoltowane, nie wiem - mnie to wystarczy na razie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Zamiast Zalmana kup Aerocool VM-101. Napewno lepszy niż Zalman. Mam i polecam. Puki co, każdy, co kupił te chłodzenie jest zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...