mechl!n Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Kilka dni temu wysłałem do PCserwisa PW jednak odpo nie dostałem :( . Może ktoś z Was wie- karty za 760zł- "kup teraz" na allegro w aukcji z kartami za 800zł czy zakup następuje poza allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 poza trzeba kupic , jak licytujesz to 800 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Słuchajcie złapałem tę szachownice.Występuje od czasu do czasu na karcie od pcserwis bez ruszania zegarów z obiegiem powietrza w budzie. Czy to nie jest czasem linia brzegu? U siebie tez cos takiego mam... Na lini brzegu, to nie wyglada jak szachownica, artefakty, poprpstu normalnie chyba tak jest :) Zreszta zaraz dla pewnosci ustawie 4 potoki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Tak jak myslalem, takie kreseczki itd czyli linia brzegu wystepuja tez na 4 potokach :) Cata 4.6 - 4 potoki | 1024x768x32 Very High | AA Low, Anizo 8x :) http://members.chello.pl/j.waz/FarCry0000.jpg http://members.chello.pl/j.waz/FarCry0001.jpg http://members.chello.pl/j.waz/FarCry0002.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nie o to chodzi jest szachownica trzeba sie przyjrzec w tle wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Myslalem ze to przez kompresje zdjecia... Uzyles jakiegos progsa z xat.com :roll: Wpadka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Chciałem zeby mniej zajmowało :). Tak to wyglada bez kompresji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 zenx sprawdz aquamark3 testem svist ,jesli w tym teście pokaże się szachownica potoki napewno zwalone ,test ten pokazuje prace shaderów ale bez tekstur tak że bez problemu zobaczysz czy potoki działają czy są uszkodzone , wymagana jest do tego testu licencja profesjonalna, ja tak na swojej wykryłem błedy i wymieniłem kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Dzieki za rade ale juz nie mam sił i czasu.Jeszcze ja testuje. Jak juz napisałem wczasniej ta szachownica cały czas nie wystepuje od czasu do czasu sie pokarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ptys ladnie to ten test nie wyglada :) wszedzie jakies latajace trojkaciki itd :D jednak szachownicy tam sie nie dopatrzylem czyli ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 przed chwilą sprawdzalem u siebie...co prawda nie mam 9800SE@PRO ale Herculesa 9800@9800PRO bios mod i taka szachownica u mnie nie wystepuje....moze to sprawa sterowników mam Omegi oparte na Catalystach 4.5......tak wiec chyba servis.....ale zastanów sie bo jesli tylko w teh grze jest tai problem a w innych jest OK to czy jest problem wymieniac......na nowej wymienionej moze byc jeszcze gorzej......a nawet moze sie wogolnie nie dac zmodować....ale jak wszystkim na tym forum zycze duzo szczescia i powodzenia...pozdro PS. Aquamark 3 nie jest dobrym benchmarkiem na sprawdzenie karty....moim zdaniem jakosc grafiki jest szczerze mowiac do d...uszy a moze nowe sterowniki pomogą.......sprobuj na Catalystach 4.6 do pobrania http://www.ocfaq.com/softmod/download.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Właśnie używam Catalistów 4.5 na omedze. Ta szachownica wystepuje sporadycznie ,ale wystepuje. Karte mam dopiero drugi dzień mam wiec 8 dni na zwrot lub wymiane. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a ja mam pytanie w jakiej rozdzielczosci robicie testy bo umnie 1024*768 3dM03 ok Aquamark ok gry ok ale po przejsciu w 1280*1024 wszystko sie wali pojawjaja sie "rozne figury geometryczne" jak ktos bym mial ftp szybkiego to podesle screen'y z aqumarka od 1024*x do 1280*x nie wiem od czego to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 tak to wyglada [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zamiast 10 zostaw tylko 1 zrzut ekranu menu. =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ktos montowal Silencera na PowerColor R9800SE? Dlugosc idealnie pasuje czy jest przerwa przy sledziu? Byly jakies problemy ze zdjeciem oryginalnego chlodzenia? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Kil--> czy u ciebie z głową wszystko OK, nie uwazasz ze wystarczyly by gora dwa zdjecia.....a co do problemu.....to albo... karta sie grzeje...albo ma zwalone potoki....... PS. Caly czas ciekawila mnie wydajnosc tego 9800Pro z 128bitową pamiecią .....ale okazalo sie gorzej niz myslalem okazlo sie ze za te 999PLN dostajemy nic innego jak karte o wydajnosci 9500Pro czyli nadal jesli chodzi o produkt cena/wydajnosc 9800SE@PRO nie ma sobie rownych i jest bezkonkurencyjny....i duzo tanszy PS. Powiem wam ciekawostke....kolega zadzwonil do sklepu (dla jego dobra nie podam nazwy....ale raczej znany w Wawie) aby sie zapytac czy mają Radeony 9800SE...a koles mowi mu o tej karcie ze to nowosc ....i ze teraz uwaga najlepsze........koncówka SE oznacza SUPER FAST EDITION oraz ze wszystkie SE posiadają pamieci GDDR3 (256bit)....hehe dobre sobie......nie ma to jak dobry marketing .....taki koles powie nam wszystko to co chcemy uslyszec aby sprzedac.....wiec skoro taka okazja za 599zł pojechalem z kumplem do tego sklepu... <aby zobaczyc 9800SE na GDDR3......pomyslamem ze bedzie checa...i sie nie pomyliłem>..... byly Radki 9800SE ale 128bitów...z pamieciami TSOP <jeszcze wyjal ta karte w foli...i pokazuje na tsopowe pamiatki umieszczone w jednej lini i mowi...widzi pan to te nowe pamiecie GDDR.....bo te kwadratowe z innych modeli to stare...i nie warto kart na nich opartych kupowac.....bo mają poprostu gorsza wydajnosc.>........ pekalem z kumplem ze smiechu......ale on sie nie poddawal........dla dalszej zachety twierdzil ze takiego Radka mozna bez wiekszych przeszkod odblokowac na PRO a nawet na XT........kiedy go spytalem czy wie co mowi.....powiedzial mi tak.........ze on pracuje w komputerach od roku i nigdy sie nie pomylil, pozatym skad niby mam sie na tym znac...on jest MC w tym temacie.......128bit 9800 SE <zielone PCB> ma w domu i chodzi mu jako XT.....i teraz najwazniejsze........w 3DMarku03 ma 7400 punktów ale najlepsze bylo na koniec...kiedy przyszedl koles odebrac zestaw.....kupil sobie kompa do gier.....w reku trzymal FarCry.....juz sie napalil ze sobie pogra....ale chyba raczej pooglada pokaz slajdów......ten sprzedawca wkrecil go na Celerona 2000MHz, plyta ECS 648FXA SiS 648FX + VGA + LAN, 256Ramu......jeszcze pacjent pyta czy bedą mu chodzić gry....a ten odpowiada tak bez problemu przeciez ma pan karte graficzną zintegrowaną z plytą glowną.....!!!!!! DAWNO NIE WIDZIALEM TAKIEGO LOLA jak ten SPRZEDAWCA....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ...jeszcze pacjent pyta czy bedą mu chodzić gry....a ten odpowiada tak bez problemu przeciez ma pan karte graficzną zintegrowaną z plytą glowną.....!!!!!! DAWNO NIE WIDZIALEM TAKIEGO LOLA jak ten SPRZEDAWCA....... To ty nie wiesz ze jak jest zintegrowana to jest szybsza wymina danych pomiedzy ramem i cpu ? :lol: :lol: :lol: 8O Tacy ludzie tez sa potrzebni na tym swiecie, mnie osobiscie ten gosc ubawil :) pozdrowienia dla niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 paolowawa uswiadomiles go chociaz? :D czy dalej zyje w swoim swiecie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Gdzie jeszcze mozna kupic Radeony 9800SE z gwarancja odblokowania potokow? Bo dzwonilem dzisiaj do PCserwisu i mi powiedizeli, ze dopiero za 2 tygodnie beda mieli. W moim miescie tez sie skonczyly i od ponad tygodnia nie ma w hurtwoni. Prosze o pomoc bo za 2 dni musze wyslac moja stara grafike i zostane bez kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 jeszcze jeden koles sprzedawal , na tweaku rowniez pisal w tym topicu pare stron wczesniej , zagadaj z nim , mial po 780 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26447406 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Dzieki, ale bardziej by mi chodzilo o jakis sklep, bo to jednak sporo pieniedzy i boje sie, ze z gwarancja moga byc problemy. A kupowal ktos juz cos od kolesia podanego przez Pinkiego? Mozesz robot troche sprecyzowac o kogo Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zobacz na jego ostatni komentarz, sprzedal PowerColor R9800SE@PRO i zadnych problemow nie bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Thx Pinki. Moze sie skusze, zobacze jaka bedzie cena pod koniec aukcji. A czy znacie jakies sklepy sprzedajace modowalne karty? Bo pytalem w PC serwis i PC PRojekt i juz nie maja. Zjezdzilem cale moje miasto (Kilece) i wszedzie mi mowia, ze nie ma wogole tych kart w hurtowniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W Krakowie maja w Bicie www.bitcomputer.pl ( na www ni ma ) testowane PowerColor za 700zł :) Ale moze tez sie skonczyly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Thx Pinki. Przed chwila dzwonilem i maja karty, nawet taniej niz w pc serwis i mam mozliwosc zwrotu. Naprawde uratowales mi zycie Pinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 paolowawa uswiadomiles go chociaz? :D czy dalej zyje w swoim swiecie? :Dnawet nie probowalem ...... bo jego caly swiat diametralnie by sie zmienil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszek87 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ja powiem tak. Karty 9800 i 9800se robione są z tego samego wafla produkcyjnego. Podobnie jest z 9600 i se. Odmiany pro, zwykłe, se, tx i kij wie jakie jeszcze to TE SAME układy z tej samej partii i identycznego toku produkcji. Różnica polega na tym że karty pro "wycinane" są z częsci najbliższej środka wafla, co gwarantuje ich układom pełen zakres funkcji. Ich słabsze odpowiedniki wycinane są z dalszych części wafla, po których mogą ALE NIE MUSZĄ wystąpić komplikacje z działaniem pewnych funkcji. Koronnym tego przykładem jest zablokowanie potoków w kartach 9***SE. Po prostu wszystkie potoki mogą nie działać prawidłowo na takiej karcie, więc profilaktycznie się je blokuje i sprzedaje jako układ SE lub inne. W wiekszości przypadków można taki produkt odblokować, jednak zawsze pozostaje ryzyko trafić na ten gorszy układ. Z tym nie ma reguły. ATI nie sprawdza każdej swojej karty tylko poprzez określenie położenia układu w toku produkcji określa jej funcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 *"]Ja powiem tak. Karty 9800 i 9800se robione są z tego samego wafla produkcyjnego. Podobnie jest z 9600 i se. Odmiany pro, zwykłe, se, tx i kij wie jakie jeszcze to TE SAME układy z tej samej partii i identycznego toku produkcji. Różnica polega na tym że karty pro "wycinane" są z częsci najbliższej środka wafla, co gwarantuje ich układom pełen zakres funkcji. Ameryki toś ty nie odkrył. To już było przerabiane i wiadomo, ze tak jest. Mnie raczej zacikawiła sprawa tego sklepu z Krakowa. Za 700 zł gwarantowany SE>Pro ? Może my naprawde jesteśmy w tej Unii ?? W PCSerwis narazie wszystko się rozeszło. Widać, że na te karty jest popyt. Bo faktycznie jak teraz za 7 stówek można mieć Rdeona 9800 Pro (bo inaczej tego nazwac nie można), to opłaca się bardzo ! (nawet kosztem słabszego overclockingu). Sam jestem ciekaw czy bedą jakieś cięcia w PCSerwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...