Skocz do zawartości
MeRBi

Radeon 9800SE@PRO - WALKA ZE ŚCIEMĄ !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

AGDZIE NIBY MAM O TYM NAPISAĆ

A po co wogóle masz o tym pisać :?: To jest Twoja prywatna sprawa i możesz skontaktować sie ze sklepem e-mailowo bądź telefonicznie. Gdybyś przeczytał chociaż ostatnią strone tego topicu wiedziałbys, że Pana z PCSerwis nie ma już wśród nas Forumowiczów :(

chyba trzeba bedzie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sprawy w swoje rece......musimy sie zebrac napisac petycje do panów z tweaka......o rozgrzeszenie PCServis.......trzeba walczyc z tyranią i ukladami

nie pozwólmy aby temat umarł ...tylko przez to ze ktoś chcial dla nas jak najlepiej ....są chetni???

Ja jestem jak najbardziej ZA :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba trzeba bedzie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sprawy w swoje rece......musimy sie zebrac napisac petycje do panów z tweaka......o rozgrzeszenie PCServis.......trzeba walczyc z tyranią i ukladami

nie pozwólmy aby temat umarł ...tylko przez to ze ktoś chcial dla nas jak najlepiej ....są chetni???

ja jak najbardziej

PcSerwis potraktowano zdcydowanie nie fair :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak niewiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze.Napisałem do liska 2 wiadomości z "zażaleniem", ale znacie już jaką mogłem otrzymać odpowiedź :( Ale faktem jest, że racje ma Lisek- jak nie dosłownie, to była to reklama za darmo na tweaku, konsekwencje względem pcserwis są oczywiste.

Faktem jest, ze lisek moze równie dobrze ten wątek skasować i zbanować kogo tylko chce na forum, więc trzeba się z tym liczyć zawsze. Tweak to jego dzieło, ale musisz wiedzieć Lisek, że gdyby nie użytkownicy, to serwis by nie wyszedł poza stadium testów, wiec trzeba sie z nimi liczyć, a w tym wypadku pomoc pcserwis w dostarczeniu dobrego produktu jak i supportu na łamach serisu był na profesjonalnym poziomie- z lupą szukać takich ludzi!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A my mamy sklep.tweak.pl i firmy ktore sie tu reklamuja i tez mamy w tym interes.

Mam nadzieje ze ktos w koncu zrozumial o co tutaj chodzi.

Ja zrozumiałem PANIE ADMINISTRATORZE - skoro tak traktujesz forumowiczów, którzy są dla Ciebie niewygodni, więc jak będziesz traktował potencjalnych klientów swego sklepu? Skoro administrator ma zawsze rację, bez względu na to co o tym myslą inni i czy to jest zgodne z zasadami czy nie , uznajesz tylko swoje racje, to jak się będziesz zachowywał jako sprzedawca? PODOBNIE???

Pomyśl, komu więcej zaszkodziłeś - PCSerwisowi, czy sobie?

Ile osób zrazi się do Ciebie i takiego postępowania i zrezygnuje z zakupów u Ciebie?

Pcserwis może na początku trochę przegiął, bo rzeczywiście trochę się zareklamował, ale potem rzeczowo odpowiadał na pytania, a jego informacje były naprawdę przydatne. I za to dostał bana!!! I co to ci dało?

Zalogował się pod podobnym nickiem i dalej może udzielać się na tym forum - dla niego wiele się nie zmieniło - wręcz przeciwnie - okazało się, że wiele osób na tym forum docenia to o czym pisze. W przeciwieństwie niestety do Ciebie.

A jeżeli chodzi o reklamę jego firmy, to największą reklamą jest cała rzesza zadowolonych klientów, wliczając w tym i mnie.

TO MY - UCZESTNICY TEGO FORUN ZROBILIŚMY MU NAJWIĘKSZĄ REKLAMĘ.

W związku z tym wszyscy powinniśmy zostać zbanowani???

Doceniam tego człowieka, za to, że publicznie przyznał się do błędów, jakie popełnił i wyciągnął z tego odpowiednie wnioski.

Co do pisania petycji, to chyba przesadzacie. Pod innym nickiem, też można zaistanieć na forum i czynnie w nim uczestniczyć bez oglądania się na przyzwolenie Jaśnie Pana Administratora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Brałem udział w licytacji na allegro tego R9800Pro za 889zł. Sprzedawca powiedział mi ze karty bedą za tydzień. Teraz sam juz nie wiem jak do tego podejść ehh. Life is brutal and full of zasackas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Brałem udział w licytacji na allegro tego R9800Pro za 889zł. Sprzedawca powiedział mi ze karty bedą za tydzień. Teraz sam juz nie wiem jak do tego podejść ehh. Life is brutal and full of zasackas

Czyżby "powtórka z rozrywki", ktoś idzie w ślady Palpetine'a????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale faktem jest, że racje ma Lisek- jak nie dosłownie, to była to reklama za darmo na tweaku, konsekwencje względem pcserwis są oczywiste!!

Zacznijmy od tego jak to zwykle bywa racja lezy po środku

ale jesli PCServis dostal bana to powinie dostac go kazdy kto w swoich postach pisze "kto chce kosci OCZ niech wali na PW"

drugą sprawą jest ze Lisek pomimo tego ze jest tutaj u siebie tesz powinien przestrzegac regulamin....a jak widac na poprzedniej stronie sam podaje linki

trzecią sprawą to pobieranie kasy od osob piszących porady a przy okazji bedących sprzedawcami kart jest lekką przesadą.....jesli juz to kazdy kto wystawia cos w dziale sprzedam.....powinien placić Tweakowi jakąś prowizje

pozatym jak pisalem sprawa bylaby jasna gdyby w sklepie tweak mieli Radki 9800SE@PRO w podobnej konkurencyjnej cenie.....a u nich tylko jest Hercules 9800SE za ktory sobie krzyczą 1390PLN i nie dają gwarancji poprawnego dzialania odblokowanych potoków

wiec gdzie mielibysmy kupowac karty ????

PS. wcale bym sie nie zdziwil gdyby jutro na jakims innym forum powstal temat "Radeon 9800SE@PRO - WALKA ZE ŚCIEMĄ = REAKTYWACJA

Dobra to co mialem powiedziec w tym temacie....juz powiedzialem....ciekaw jestem jak sie cala sprawa zakonczy......zycze wszystkim polubownego zalatwienia sprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, masz rację - właściciel może zrobić co zechce. Tylko niepotrzebne jest tworzenie wokół tweaka otoczki 'serwisu dla ludzi' bo jak coraz częściej widać serwis nie jest tworzony dla nich. Pomimo tego, że nie kibicuję jakoś wyjątkowo f-mie PCSerwis, to uważam że potraktowano ich niesprawiedliwie. Forum/serwis niestety/na szczęście jak widać pomimo wszystko cieszy się taką popularnością że nawet kilka podobnych przypadków nie zmieni nic. Jeżeli tweak miałby ze 100 użytkowników to podejrzewam że bardziej liczono by się z ich głosem - wystarczy spojrzeć na inne, mniej liczne fora (ale to tylko moje skromne podejrzenia :wink:). A tak...

...może kiedyś się Wam do d... naleje.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOOOOOOOOOOOWWWWWWW !!!

nie spodziewałem się aż takiego poparcia!!!

Ale myślę, że 2 strony na ten temat to naprawdę wystarczy.

Zgodzę sie z tym twierdzeniem:

Jak niewiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze.

Nikt nie lubi, gdy konkurencja działa na jego własnym podwórku.

Dlatego nie mam zamiaru robić sobie reklamy i nie będę zamieszczał żadnych konkretnych ofert handlowych (zresztą zadażyło mi się to tylko raz i zostało usunięte). Sami robicie mi największą reklamę, co chyba nie jest zabronione.

MAM PROPOZYCJĘ - NIE WRACAJMY JUŻ DO TEGO TEMATU

O samych produktach to chyba jednak można napisać?

Więc na temat:

Jak widzę, prawie wszyscy tu kręcą karty na maksymalne wartości - nie zdajecie sobie sprawy z jednej rzeczy - taka karta łatwo może ulec przegrzaniu. Do tej pory wróciły do nas dwie karty z objawami przegrzania pamięci - poziome kolorowe paski pojawiały się już na początkowym ekranie po włączeniu komputera oraz na BIOS-ie. Pierwsza karta Powercolor została przez dystrybutora wymieniona bez żadnych uwag, ale z drugą były już szopki - dystrybutor nie chciał uznać reklamacji - wg. mnie miał do tego pełne prawo, w końcu karta była używana niezgodnie z parametrami. Na szczęście po długich rozmowach i tą reklamację udało się załatwić. Ale co będzie z następnymi? Wątpie czy po raz trzeci i kolejny uda mi się użyć swoich wpływów.

DLATEGO ZALECAM OSTROŻNOŚĆ i UMIARKOWANIE.

Andy pisze, że karty XpertVision bardzo się grzeją i do podkręcania najlepiej założyć lepsze chłodzenie. Zgadzam się z tym poglądem. ale tutaj następna uwaga - W RAZIE REKLAMACJI SPRZĘT NIE MOŻE NOSIĆ ŚLADÓW MODYFIKACJI.

Dlatego zdejmując oryginalne chłodzenie - w Powercolorach było trochę trudniej, ale sposób na zdjęcie wentylatora bez pozostawiania śladów został wcześniej opisany, w Xpertvisionach wystarczy zacisnąć bolce z tyłu karty i same WYSKAKUJĄ - trzeba uważać, żeby nie wyskoczyły tak, że nie będzie można ich znaleźć. Oryginalne chłodzenie należy bezwzględnie zachować do kontroli... o przepraszam, ...do reklamacji.

Jeżeli chodzi o radiatorki na pamięci, to przyklejajcie je taką pastą, która umożliwia ich odklejenie.

Chyba na tyle, jeżeli chodzi o uwagi na temat chłodzenia.

I JESZCZE RAZ PROSZĘ - zachowujcie ostrożność i umiar - a nie będziemy mieli kłopotów przy ewentualnej reklamacji, czego zresztą nikomu nie życzę (ani kłopotów, ani reklamacji).

PS. Oczywiście można przyjąć punkt widzenia Lumperatora, dla niego kręcenie sprzętu na maxa podbija poziom adrenaliny, z tym, że on jest świadom, że w takim przypadku sam świadomie pozbywa się gwarancji na sprzęt, ale to już jego wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna spraw - modyfikacje BIOSU - nie wiem, jak na ta to będzie zapatrywał się dystrybutor, ale mam złe obawy, nie chce być złym prorokiem, że podmiana parametrów w BIOS-ie karty tez może być uznana , za nieautoryzowaną przeróbkę sprzętu.

Tak naprawdę to producent/dystrybutor ma wiele racji, nie uznając prawa do reklamacji na sprzęt, który został uszkodzony przez używanie niezgodne z parametrami, przecież oni na tym sporo tracą.

Inna sprawa, to odblokowanie potoków, tutaj karta działa lub nie działa, nie ma raczej sposobu na sprawdzenie, czy sprzęt został zmodowany, czy nie, ponieważ to jest "przeróbka" czysto programowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem bardzo zadowolony z karty XV se@pro chociaz nie wiem jak można ją kręcic na standartowym chlodzeniu chyba ze ktos nie liczy sie z problemam i jakie mogą byc po przegrzaniu- ja pokręce dopiero jak bedzie arctic i radiatorki na mem.

Ale teraz mam pytanie kupilem karte i były 2 pelne wersjie gier czy wrazie reklamacji muszą być one dostarczone razem z kartą czy nie? Bo nie wiem czy jes sprzedac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale teraz mam pytanie kupilem karte i były 2 pelne wersjie gier czy wrazie reklamacji muszą być one dostarczone razem z kartą czy nie? Bo nie wiem czy jes sprzedac:)

Jeżeli nie masz kompletu do sprzętu, to nie licz na wymianę na inny lepszy sprzęt lub zwrot pieniędzy - w takim przypadku moźesz liczyć tylko na wymianę na identyczny egzemplarz lub naprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracjajac do % modowanych kart to co pisze nasz kolega PCServis zgadzalo by sie z tym co kiedys wyczytalem na forum

a mianowicie.....jakis koles ktory zamuje sie sprzedazą modowanych kart......testuje srednio 300 kart na tydzien i pisal ze jesli chodzi o karty 9800SE@PRO to  % modowania jest nastepujący

XpertVision 9800SE na 100 moduje sie średnio 15-17 czyli 15-17%

Powercolorów 9800SE na 100 moduje sie średnio 30 czyli 30%

Herculesów 9800SE AIW na 100 moduje sie średnio 55  czyli 55%

acha i pisal ze podobno kiedys bylo duzo wieksze prawdopodobienstwo ze wyciagajac karte w kartonu trafilo sie modowany egzemplaz........podobo jedna na trzy ....byla w 100% modowana <chodzi tutaj glownie o Herculesy i Powercolory>

300 kart w tydzień?????

U nas testowało się max.20 kart dziennie, na dwóch stanowiskach, co daje 120 kart tygdniowo.

Pełny test jednej karty trwał ok.1,5 godziny, co prawda niektóre wylatywału już na pierwszym teście, po 5minutach, ale i tak średnio test jednej kart zajmował ok. 0.5godziny.

20 kart po średnio pół godziny daje 10godzin dziennie, czyli 5godzin/stanowisko. Zaręczam wam, że już po godzinie wpatrywania się w ekran trzeba sobie zrobić 15 minut odpoczynku, bo oczy pieką od wpatrywania się.

Jak ten człowiek testował 300kart tygodniowo - chyba że zatrudnił do tego z 5 komputerów + 6 ludzi, to możliwe. Albo robił testy "po łebkach" po 10 minut na każdą kartę. Ciekawe, sam bym chciał się dowiedzieć.

Czy możesz podać jakiś kontakt do tego gościa????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo na samym poczatku jak ukazaly sie 9800SE dokladniej na poczatku roku.....czytalem te posty na jakims zagranicznym forum....poszukam jeszcze raz jak znajde to wrzuce ci linka.....

ale masz racje z tego co pamietam to nie on testowal....tylko zlecal to jakims kolesiom ktorzy mieli czas i kompy...mogli siedziec i gapic sie w monitor.....tylko nie chcial powiedziec ile placi za test jednej karty....reszta by sie zgadzała...jesli mial 4 kolesi..to srednia 300 w tygodniu daje jakieś 42 karty dziennie....wiec jesli są 4 osoby......i kazdy testuje powiedzmy te 10 kart dziennie to przetestować 300 kart w tygodniu to zaden problem......samemu byloby mu raczej trudno.....

poszukam tego tematu i wrzuce linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo na samym poczatku jak ukazaly sie 9800SE dokladniej na poczatku roku.....czytalem te posty na jakims zagranicznym forum....poszukam jeszcze raz jak znajde to wrzuce ci linka.....

To nie trudź się, bo jeżeli to było na zagranicznym forum to szkoda czasu. Chciałem kontakt do tego gościa, ponieważ chciałem od niego uzyskać informacje w jaki sposób testuje te karty oraz wymienić trochę doświadczenia. Ale z językami u mnie krucho, dlatego dziękuje Ci za chęć niesienia pomocy, ale chyba i tak nic z tego nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za wiele to nie stracisz tak że bierz smiało  

ps. na allegro pojawiły się bardzo tanie 9800pro

Owszem poajwiły się:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28214455

jednak proszę o zwrócenie uwagi na jeden mały szczegół - od pierwszej sprzedaży minęło już 10dni, ale nie ma ŻADNEGO komentarza dotyczącego tej aukcji - dziwne, prawda?. Na ty forum już wypowiadał się pewien Super Sprzedawca z Allegro, który też miał super tanie grafiki Radeon 9800SE, tylko, że rzeczywistość okazało się ciutkę inna niż obiecywał, czym można przekonać się czytając jego komentarze. Przeszukajcie kilka stron wcześniej.

TEORIA SPISKU !!!!!!

Stary wyluzuj troche , wlasnie sprawdzilem i sa juz komentarze odnosnie radeonow , o dziwo(:roll:) pozytywne ;oo

Sam zamowilem karte u tego czlowieka i dostalem rano maila , ze dzis wyslal , moze bedzie jutro.

Nie kazdy widocznie musi zarobic na kazdej karcie 500 zl (konkurencja).

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karty pewnie jakies na lewo sprowadzone , albo jakas wyprzedaz promocja czy cos takiego. bo po odliczeniu nie malej prowizji dla allegro za ich sprzedaz , niska cena staje sie bardzo niska - a przeciez nie robi tego charytatywnie. pozatym teraz jestesmy w UE , wiec moze temu takie ceny - bez podatku itp. niedlugo sie okaze jak ktos z tweaka pochwali sie karta . przy tej cenie zadne 9800se@pro nie oplaca sie kupowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karty pewnie jakies na lewo sprowadzone , albo jakas wyprzedaz promocja czy cos takiego. bo po odliczeniu nie malej prowizji dla allegro za ich sprzedaz , niska cena staje sie bardzo niska - a przeciez nie robi tego charytatywnie. pozatym teraz jestesmy w UE , wiec moze temu takie ceny - bez podatku itp. niedlugo sie okaze jak ktos z tweaka pochwali sie karta . przy tej cenie zadne 9800se@pro nie oplaca sie kupowac

Obawiam się, że niekoniecznie masz rację, chociaż wiem, że w USA można taką kartę kupić za ok.800zł. Ceny tych kart po prostu spadły i

niedługo i u nas będzie można kupić Radeona 9800PRO 128MB 256-bit za ~900zł bez problemu i całkiem legalnie.

Podejrzewam jednak, że gościu nie spodziewał się takiego zapotrzebowania i wylicytowali mu więcej kart niż miał w rzeczywistości, dlatego zamienił aukcję na prywatną i nie przyjmuje więcej zleceń. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia.

Co do nieopłacalności zakupu Radeonów 9800SE@PRO to masz rację, przy takiej różnicy w stosunku do pełnego PRO nie opłaca się ich kupić. NA RAZIE. Z czasem i ich cena spadnie do przyzwoitego poziomu, wystarczy zaczekać. Tylko niestety nie wiem jak długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym wy mowicie ? Jakie 800 zl w stanach , poszukaj dobrze , np newegg.cm i masz tego radeona za nieco ponad 700 zl.

W kanadzie udalo mi sie znalezc za 699 nawet...

Widzieliscie jego wczesniejsze aukcje ? Sprzedawal nagrywarki po bardzo atrakcyjnych cenach , domyslam sie , ze kupil (pewnie z kims) wieksza partie takich nagrywarek i stad cena , podobnie bylo z radeonami.Jak tylko dostane karte to porobie zdjecia cyfrowka , wrzuce tu i zabiore sie za testowanie ...

ps wlasnie wszedlem na allegro , patrze i ... http://allegro.pl/show_item.php?item=28696726 ... :) Co prawda nie wiem co to dream HEHE ale cena nizsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym wy mowicie ? Jakie 800 zl w stanach , poszukaj dobrze , np newegg.cm i masz tego radeona za nieco ponad 700 zl.

Widzieliscie jego wczesniejsze aukcje ? Sprzedawal nagrywarki po bardzo atrakcyjnych cenach , domyslam sie , ze kupil (pewnie z kims) wieksza partie takich nagrywarek i stad cena , podobnie bylo z radeonami.Jak tylko dostane karte to porobie zdjecia cyfrowka , wrzuce tu i zabiore sie za testowanie ...

na newegg.com kartę Sapphire w wersji BOX trzeba zapłacić 212$

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-281&depa=1

Za 1$ trzeba zapłacić w kantorze w Warszawie 3.69zł według http://waluty.onet.pl/

do ceny zakupu trzeba dodać 6% podatku

Rachunek jest prosty: 212x3.69x1.06=829zł

Najpierw sprawdź, aby nie wypisywać głupot.

Za taką cenę nie opłaca się kupować w USA, bo dochodzi jeszcze transport oraz problemy z realizacją gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że niekoniecznie masz rację, chociaż wiem, że w USA można taką kartę kupić za ok.800zł. Ceny tych kart po prostu spadły i  

niedługo i u nas będzie można kupić Radeona 9800PRO 128MB 256-bit za ~900zł bez problemu i całkiem legalnie.

Czy pisząc tego posta miałeś na mysłi to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28700638

Oj, Oj, nieładnie tak ukrywać, co ma się do zaoferowania.

Ach, chyba rozumiem, modowalne Radeony 9800SE@PRO przestaną się sprzedawać, gdy wczyscy zobaczą, co jeszcze oferujesz. Chyba naprawdę nie opłaca się ich już kupować.

Co prawda nie wiem co to dream HEHE

jak nie wiesz co to Dream to wejdź na tą aukcję, a przekonasz się sam. To nic innego jak karty Sapphire tylko z inną nazwą. Porównaj zdjęcia, aby się przekonać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem bardzo zadowolony z karty XV se@pro chociaz nie wiem jak można ją kręcic na standartowym chlodzeniu chyba ze ktos nie liczy sie z problemam i jakie mogą byc po przegrzaniu- ja pokręce dopiero jak bedzie arctic i radiatorki na  mem.

Ja też mam tą kartę i nikomu nie radzę podkręcać ją bez dodatkowego chłodzenia. U mnie nawet z Silencerem, radiatorami na pamięci i dodatkowym wentylatorem z przodu obudowy zasysającym powietrze do środka przy standardowych ustawieniach po kilkunastu minutach 3DMarka system zdychał, na radiatorach na pamięci można było jajka smażyć, a temperatura wewnątrz obudowy przekraczała 40 stopni. Pomogło zdjęcie bocznej blachy i przeniesienie przedniego wiatraka, żeby dmuchał wprost na kartę (zamocowałem go na dwóch blaszkach/zaślepkach PCI wyłamanych z obudowy - taka prowizorka, docelowo zamierzam wyciąć otwór w bocznej części obudowy). I teraz dopiero radiatory mają znośną temperaturę (nie przekracza 40 stopni - sprawdzone pirometrem) i dała się kręcić (420/320, 3DMark'03 - 6314).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na newegg.com kartę Sapphire w wersji BOX trzeba zapłacić 212$

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-281&depa=1

Za 1$ trzeba zapłacić w kantorze w Warszawie 3.69zł według http://waluty.onet.pl/

do ceny zakupu trzeba dodać 6% podatku

Rachunek jest prosty: 212x3.69x1.06=829zł

Najpierw sprawdź, aby nie wypisywać głupot.

Za taką cenę nie opłaca się kupować w USA, bo dochodzi jeszcze transport oraz problemy z realizacją gwarancji.

YY , sprawdzalem te ceny jakies 2-3 tyg temu i wychodzilo 720 - 740 zl , no ale niewazne.Z tego co widze to we wszystkich sklepach za oceanem podniesli cene tego radka (czemu?) , kanadyjski sklep w ktorym chcialem kupic ta karte tez podniosl cene , wczesniej bylo równo 700 zl , teraz ciut ponad 800 (http://www.greenlyph.com/product_info.php?products_id=200).

ps nie wypisuje głupot , zmien ton i NIE PLACZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem kilka dni temu radeona 9800se@pro od pcserwis i jestem zadowolony wlasciwie mogl bym kupic prawdziwego 9800pro ale nie bylo by kasy na zasilke a tak kupilem moze nie jakąs wypasną ale mojego configa ciągnie spokojnie:)

Punkt patrzenia zalezy od punktu siedzenia - jak ktos ma te 950zł to nie bedzie sie oplacac kupic 9800se@pro ale jak ktos ma niecale 800zł to inna sprawa - kazdy ma prawo wyboru :wink:

A teraz do uzytkownikow XV se@pro ile macie w 2k3 i na jakich sterach bez o/c radka?? bo ja mam 5391pkt (A2500+ 1.8ghz, ddr 333 CL2-2-2-6 , radek 380/600, omegi 4.7)

I jeszcze raz czy ktos ma takie problemy jak ja ze nfs underground sie przycina :cry: (20-50fps) w 1024x768 full bez aa i anizo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 tygodnie temu $ był droższy niż dzisiaj. Chyba nie wziąłeś pod uwagę faktu, że do wszystkich zakupów w USA musisz zapłacić dodatkowo podatek 6% wartości. Swego czasu dość mocno zastanawiałem się nad zakupem w USA, ale przy zakupie w sklepie internetowym, do kosztów przesyłki doliczą ci jeszcze cło, i wtedy to już wogóle się nie opłaca. Ty nie wziąłeś tego pod uwagę, dlatego wydaje ci się, że to jest opłacalne. Z daleka może tak, ale rzeczywistość jest inna. Jest troche taniej niż u nas, ale nie na tyle, żeby praktycznie rezygnować z gwarancji.

I wcale nie płacze, tylko analizuje fakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi