Skocz do zawartości
MeRBi

Radeon 9800SE@PRO - WALKA ZE ŚCIEMĄ !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

gra nie warta swieczki jesli chodzi o normalne uzytkowanie . do bicia rekordow to te okolo 50 puntkow cos pewnie da w 2003 . 2001 to ledwo wogole roznica zauwazalna. zmienil juz na stary bios i ustawil pamiatki na 350 , jakos to ladnie wyglda taka rowna cyfra . aha dla bezpieczenstwa przed zmiana timingow , obnizyl czestotliwosc pamieci z 340 na 300 . potem dopiero je przez radlinkera podkrecil do wartosci znamionowej i zobaczyl czy chodza . ogolnie duzo roboty a skutek jak widac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak wy ale moim zdaniem lepiej miec nizsze (lepsze) timingi a mniejsze mozliwosci o/c mniej sie chyba bedą grzały pamiątki:)

czy ktos ma tego XV z pcserwis?? albo ogolnie takiego jak mozna kupic w pcserwis? Jak sie kreci i jak z wydajnoscia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i trochę się wczoraj pobawiłem tymi timingami. Krata nie padła na szczęście. Ja jednak nie jestem zbyt zadowlolony. Na pierwszy ogień poszły ustawienia takie jak w PRO z pamięciami Hynix 2,8. Zmian w pokręcalności brak. Wydajność wzrosła niestety niewiele. Myślę, że jakieś 5 %, to jest góra. Nadal więc powerclor odstaje od innych kart tego typu. Mniej niż przy normalnych timingach. Ale jednak odstaje. Następnie spróbwałem pójść jeszcze dalej. Ustawiłem tak jak w PRO z Samsungami 2,8. Czyli ostatni parametr na 2,5. Karta żyje. System hula. Gry i marki też. Niestety wydajność spadła. Klasuje się teraz pomiędzy timingami normalnymi a PRO na Hyniksach. No cóż. Miałem nadzieję, że będzie lepiej. Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć gdzie można kupić r9800se@pro tylko sprawdzone modowane. Bo cos pcserwis ani nie daje zgody zebym wział udział w aukcji na allegro(kup teraz) ani nie odpowiada na moje maile.

A siedzenie jeszcze ze 2tygodnie na tym co mam w podpisie nie bardzo mi sie widzi :?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i trochę się wczoraj pobawiłem tymi timingami. Krata nie padła na szczęście. Ja jednak nie jestem zbyt zadowlolony. Na pierwszy ogień poszły ustawienia takie jak w PRO z pamięciami Hynix 2,8. Zmian w pokręcalności brak. Wydajność wzrosła niestety niewiele. Myślę, że jakieś 5 %, to jest góra. Nadal więc powerclor odstaje od innych kart tego typu. Mniej niż przy normalnych timingach. Ale jednak odstaje. Następnie spróbwałem pójść jeszcze dalej. Ustawiłem tak jak w PRO z Samsungami 2,8. Czyli ostatni parametr na 2,5. Karta żyje. System hula. Gry i marki też. Niestety wydajność spadła. Klasuje się teraz pomiędzy timingami normalnymi a PRO na Hyniksach. No cóż. Miałem nadzieję, że będzie lepiej. Szkoda.

a próbowales jeszcze zaostrzyć timingi?

a poza tym myslisz ze na kazdych PowerColor9800SE@PRO ostrzejsze timingi nie zaszkodzą karcie(czytaj: czy wstanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś powiedzieć gdzie można kupić r9800se@pro tylko sprawdzone modowane. Bo cos pcserwis ani nie daje zgody zebym wział udział w aukcji na allegro(kup teraz) ani nie odpowiada na moje maile.

A siedzenie jeszcze ze 2tygodnie na tym co mam w podpisie nie bardzo mi sie widzi :? 

Pozdrawiam

Po prostu zadzwoń do nich. Jak tak zrobiłem i godzinę temu zarezerwowałem sobie jeden egzemplarz. Numery telefonów masz na ich stronie www. Im szybciej to zrobisz, tym lepiej

EDIT: Chętni na moje ATI z podpisu - proszę pisać na maila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poza tym myslisz ze na kazdych PowerColor9800SE@PRO ostrzejsze timingi nie zaszkodzą karcie(czytaj: czy wstanie)

Prawdę mówiąc tak ekstremalna zabawa już pociąga mnie troszkę mniej. Jak na razie nie próbowałem więc bawić się w jeszcze ostrzejsze timinig. Kurcze miałem nadzieję, że zjechanie z nimi do poziomu PRO wystarczy. Na razie poczekam na innych ( o ile tacy się znajdą) i ich wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc tak ekstremalna zabawa już pociąga mnie troszkę mniej. Jak na razie nie próbowałem więc bawić się w jeszcze ostrzejsze timinig. Kurcze miałem nadzieję, że zjechanie z nimi do poziomu PRO wystarczy. Na razie poczekam na innych ( o ile tacy się znajdą) i ich wyniki.

to chyba nie jest az tak mało!

bo jezeli np przy standarwowych timingach wszyscy srednio uzyskuja 5500pkt w 3DM2k3 - to przy timingach od PRO 5775(skoro mowiles 5%(EDDY tez tyle podał) to to okolo 275pkt)

myslisz ze spokojnie moge ustawic timingi PRO w moim SE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ustawiłem i nie zauważyłem żadnych problemów. Zresztą, tak naprawdę to jest właśnie PRO z małą przypadłością. Więc do takiego poziomu nie ma żadnego strachu. Co innego z bardziej ekstremalnym zmienianiem ustawień. Myślę jednak, że przy rozsądnym podejściu, można jeszcze trochę powalczyć.

U mnie wyniki w 3D marku zmieniły się następująco:

- timingi SE - max 5800 (przy dużym szczęsciu)

- timingi PRO - 5920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie kupiłem wczoraj Radka XpertVison 9800se i mam taki problem z modowaniem po odblokowaniu 4 dodtakowych potokow omegą w 3dmark2001 jest wszystko ok z wyjatkow w tescie 9 i 10 fdzie pojawiaja sie białe kropeczki, ale to nie jest takie rażące RAZĄCE jest to co dzieje się gdy uruchamiam grę FAR CRY Demo lub NFS Undergroun. W tej pierwszej obraz składa się z milonów małych kropeczek które sie jakby poruszły, zaburzone sa kolory, i gra sie żólwi w 124&768&32, natomiast ta druga to sa po prostu szre kwadraty w menu a w grze to sie mozna ciewszyc wszelimi kolorami Tęczy dosłownie bo drogi nie ma widać!

Dlaczego w 3dmarku jest ok-powiedzmy a w grach wyglada to zupełnie inaczej czy to moze byc wina sterownikow, czy karta do wymainy? :cry: :(

aha pamieci nie powyższałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi