Skocz do zawartości
MeRBi

Radeon 9800SE@PRO - WALKA ZE ŚCIEMĄ !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

w swojej ocenie staram sie byc obiektywny i imho @Lisek

zupelnie nipotrzebna, nieprzyjemna sytuacja z PcSerwis

gostek bardzo duzo wyjasnil i wielu osobom pomogl (chociazby opis

jak zakladac Silencera i zdjecia co moze byc nie tak)

ale to tylko moje zdanie zwyklego "uzytkownika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dzieki temu topic i wielu wyjasnienia PCSerwis oraz rekomendacji innych uzytkownikow tego forum zakupilem u nich karte. Znam ten watek od poczatku i od poczatku bytnosci na nim PCSerwis bylo wszystko zawsze grzecznie wyjasnione z ich strony. Mam te karte dwa dni, testuje sprawdzam, jak narazie wyglada wszystko idealnie.

Mozna nawet rokowac, iz ten watek jak i "lewativa..." rozwinal sie dzieki wyjasnienia PCSerwis. Przyczepienie sie do nich szczegolnie w fragmencie, gdzie grzecznie wyjasniaja uzytkownikwi, ze nie ma racji. Wyglada na mala prywatna wendette. Moze ja tez dostane bana? Przeciez macie "wladze" i nie zniesiecie slow krytyki.

Teraz zgodnie z tematem. Czy oby napewno jest potrzebne inne lepsze chlodzenie karty. Chce tylko nakleic radiatorki na pamieci, karta chlodzona oryginalnym coolerem, ale wspomagana przez wiatrak na bocznej sciance obudowy, ktory idealnie dmucha na grafike. Dodatkow bardzo ladna cyrkulacja powietrza w obudowie (2 wentylki nad karta wyciagajace, 2 z przodu wtlaczajace + ten z boku wspomniany). Czy to nie wystarczy? nie chce krecic extremalnie karty poziom 400(20)/700 mnie zadowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, znow wraca gestapo, tyrania i masoneria...

To, ze pcserwis byl ok w stosunku do was nie oznacza ze byl taki sam w stosunku do administracji forum. I w tym miejscu koncze dyskusje w tym temacie, a wszystkie kolejne wiadomosci dotyczace sprawy pcserwis beda usuwane.

Dziekuje za uwage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cherub, Ocean - jestem tego samego zdania

Po prawie 40 stronach wątku wpadł moderator, rychło w czas, i pokazał co to znaczy regulamin

Bzdura :!: :evil:

Lisek: poczytaj opinie o PC Serwis od innych użytkowników forum. Forum jest dla zwykłych użytkowników, a nie odwrotnie. Posada moderatora nie jest wieczna ...

Może warto brać pod uwagę wkład merytoryczny w dany wątek?

Dzięki moderatorowi to już nie jest "mój" wątek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek znowu wyskoczyl nie wiadomo z czym i po co. Tlamszenie konkurencj? Zastanawiam sie po co zakladales forum.. dla siebie czy tez dla nas, userow? jak zwykle nasz zdaniesie nie liczy bo zawsze "mozemy wyniesc sie z tego forum". tylko czy o to chodzi?

pcserwis odwalil kawal niezlej roboty informujac ludek o takiej karcie i pomagajac rozwiazac wszelkie pytania z nia zwiazane..A ze przy tym zarobil? to zle?

przeciez na podobnych zasadach wypowiadal sie na forum mate czy chlopaki z CF, informoawali o swoich produktach ,mozna bylo z nimi pogadac, wniesc jakies sugestie. Dalej ciezko mi pojac co takiego zlego widac w tym watku ze trzeba bylo usunac pcserwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten regulamin wymaga "małych" poprawek... Ludzie sobie pomagaja, a tu wpada jakis Lisek i robi zadyme...

Lisek, moze czas jechac na wakacje i sie trosze odstresowac???

Lisek, daj sobie "owoca" i jedz nad morze!!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze taniej:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28655548

8O 8O 8O

Ciekawa sprawa z tą aukcją:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28214455

Sprzedający "przerobił" ją na prywatną i nie ma za nią jeszcze ani jednego komentarza (a pierwszą kartę sprzedał 13.07).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszelkie formy reklamy są na forum delikatnie mówiąc niewskazane, chyba że uzgodnione ze mną - niestety w innych przypadkach zrobiłby sie burdel. Takie są zasady i nic na to nie poradze. Od handlowania - powtórze po raz kolejny - jest giełda. Jezeli ktos chce sie reklamowac zapraszam na priv, ustalimy szczegoly. Nie lubie jak mi ktos na lewo reklamuje sie na forum, bo niektore firmy za reklame placa, wiec dlaczego pcserwis mialby za to nie placic? Tylko dlatego, że forma jest nieco inna (ale równie skuteczna)?

Skoro pcserwis byl taki w porzadku to mogl pomagac jednak nie reklamowac swojego sklepu. Ale widac ma w tym jakis interes. A my mamy sklep.tweak.pl i firmy ktore sie tu reklamuja i tez mamy w tym interes.

Tweak.pl to nie fundacja charytatywna i z czegoś też musimy się utrzymywać. Niestety nie da sie być i idealnym dla czytelników (zero reklamy itp.) oraz robić na tym pieniądz. Trzeba znaleźć złoty środek, a ze wedlug niektorych czasem nam sie to nie udaje - coz zrobic.

Mam nadzieje ze ktos w koncu zrozumial o co tutaj chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staram sie być obiektywny.....jesli kazda reklama jest zabroniona to czegoś chyba nie rozumie....

jesli nie wolno....to niewolno.....a tutaj ewidentnie widac ze nadal są lepsi i gorsi......uprzywilejowani mogą a normalni userzy już nie....nawet jesli są z PC Servis.....a co do sprawy z banem dla PC Servis......to jestem zdania ze ten pan za zaslugi powiniem zostac .......rozgrzeszony.......w koncu to on pomogl wielu osobą w zakupie karty....w modowaniu...montaz chlodzenia i wielu innych sprawach.....na co napewno nie moglibyśmy liczyc kupujac w sklepie Tweaka.....gdzie klienci są traktowani przedmiotowo.....nie mowiąc juz o zwrocie jakiejs zakupionej wczesniej czesci lub podzespołu i dostaniu spowrotem kasy

pozatym gdyby w sklep.tweak.pl byly modowane Radki 9800SE @ PRO po konkurencyjnej cenie to kto wie.....moze i duzo osob by kupilo.......a tak nie kazdego stac na pelnego 9800PRO, badz Herculesa 9800SE AIW za prawie 1400zł....za to u konkurencji <juz nie pisze PCServis> mozna kupic dwie takie karty>....chcecie aby u was kupowac...a ceny są z kosmosu

i jeszcze jedno...

"kiedy nie wiadomo o co chodzi....zawsze wiadomo ze chodzi o pieniadze"

nawet gdyby PCServis sie zapytal czy moze pisac na tym forum.....to i tak byscie sie nie zgodzili.....wiec po co bylo sie pytac.....nie jeden on lamie regulamin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopy dajcie już spokój Liskowi ,pewnie barwkomp wywierał na nim nacisk żeby wywalić pcsevice z forum i wszystko,

swoją drogą barwkomp kiedyś fajny sklep ,mieli tam rzeczy których nie było w innych sklepach i niezłe ceny ,

a teraz zdzierusy się zrobili tak jak komputronik i sirius

i do tego te ich zagrania z konkurencją ,ŻENADA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ zarzuty pod naszym adresem ukazały się na tym forum, więc również na tym forum odpowiadam - to chyba nie jest niezgodne z regulaminem.

No cóż nie chciało Ci się czytać regulaminu, żeby uzgodnić z nami co chcesz na tym forum pisać to i nam się nie chce ciebie czytać. A jako, że pierwsze upomnienie nie poskutkowało - papa.

Widzę, że pcserwis dostał bana , za to , że odpowiedział na zarzuty innego forumowicza - przepraszam, a który punkt regulaminu tego zabrania?

Albo to:

Co do kart Radeon 9800SE@PRO to na razie ich nie ma i nie wiem kiedy będą, bo cena wersji PRO spadła tak, że nie bardzo opłaca się ślęczeć po godzinie nad jedną kartą w celu jej przetestowanaia, aby zarobić 10zł. Ale może za miesiąc cena Se też spadnie, tak, że znowu będzie się opłacać - czas wszystko pokaże.

Żegnam wszystkich, było mi bardzo miło

PS. Założe się, że ten post też zostanie usunięty, jako niewygodny dla Pana moderatora.

Jasne ze tak, razem z Tobą - za ww. fragment. Do handlowania służy giełda, a nie dział o kartach graficznych. Procz tego conieco o reklamie zostalo zawarte w V. Reklama na forum - ustalenia dodatkowe. Skoro avatar/podpis reklamujący wymaga zgody to chyba nie trzeba mowic ze posty reklamujące Twoją firmę tymbardziej?

Chyba w Twoim interesie leży dogadanie sie z nami, a nie w moim, nie sądzisz? Nawet sie nie próbowałeś spytać, a teraz sie dziwisz że wylatujesz? Zejdź na ziemie.

W.W fragment jest niezgodny z regulaminem? O jakim handlowaniu piszesz, jeżeli jasno jest napisane, że nie ma towaru do handlowania i nie wiadomo kiedy będzie? Paranoja!!!

Jak widać Pan administrator jest Panem i Władcą tego forum i już za samo krzywe spojrzenie można zostać zbanowanym. Regulamin sobie, a Pan admin sobie, przykład:

Innym zarzuca łamanie regulaminu, a sam robi dokładnie to samo.

Po prostu użytkownik pcserwis był niewygodny dla admina i za to, a nie za łamanie regulaminu został zbanowany. I gdzie tu demokracja - to jawny despotyzm.

Wcale się nie zdziwie, gdy dla przykładu wszyscy użytkownicy popierający pcserwis też dostaną bana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za wiele to nie stracisz tak że bierz smiało 

ps. na allegro pojawiły się bardzo tanie 9800pro

Owszem poajwiły się:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28214455

jednak proszę o zwrócenie uwagi na jeden mały szczegół - od pierwszej sprzedaży minęło już 10dni, ale nie ma ŻADNEGO komentarza dotyczącego tej aukcji - dziwne, prawda?. Na ty forum już wypowiadał się pewien Super Sprzedawca z Allegro, który też miał super tanie grafiki Radeon 9800SE, tylko, że rzeczywistość okazało się ciutkę inna niż obiecywał, czym można przekonać się czytając jego komentarze. Przeszukajcie kilka stron wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGDZIE NIBY MAM O TYM NAPISAĆ

No na pewno nie tutaj 8)

Przez takie posty rodzi sie ogromne zamieszanie i zamiast rozwijac dalej poczatkowy wątek rzecz dotyczy tematu pobocznego, który zaśmieca i wprowadza zament.

Nie wiem czy to nie jest jawna prowokacja z twojej strony, no bo przecież możesz wejść/zadzwonić do PC SERWIS i dowiedzić co jest grane.

Ta wypowiedż jak i powyższe nie na temat powinny być skasowane. Natomiast do Ciebie głos abyś więcej nie próbował zaistnieć w ten sposób.

Pozdro :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przypominam sobie, żebyy DREAM robił kiedyś coś na ATI. Wydaje mi się, że to kolejna ściema z tanim 9800PRO.

Co do Sapphire 9800PRO to od początku wiedziałem, że coś z tą aukcją jest nie tak. Jaki zysk ze sprzedaży tych kart miałby sprzedający :?

Jeśli chodzi o "główny temat dzisiejszego dnia :wink: " to też jestem za "odbanowaniem" przedstawiciela PCSerwis. Dzięki niemu wiele ludzi dowiedziało się wiecej o Radeonach 9800SE@PRO, zawsze służył pomocą. To Forum było dobrym kontaktem ze sklepem PCSerwis... Wydaje mi się, że decyzja Administratora nie była spowodowana tym postem (dotyczącym karty modowalnej w 95%)... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba trzeba bedzie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sprawy w swoje rece......musimy sie zebrac napisac petycje do panów z tweaka......o rozgrzeszenie PCServis.......trzeba walczyc z tyranią i ukladami

nie pozwólmy aby temat umarł ...tylko przez to ze ktoś chcial dla nas jak najlepiej ....są chetni???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi