baton Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Bliższe informacje podam kiedy karty pojawią sie w sklepie, w środe w drodze na angielski wpadne tam i sie podpytam jeszcze na wszelki wypadek... W razie co zostaje Hercules 9800 :P Obiecałeś jakieś info!!!! Potrzebuje szybkiej informacji , bo muszę kupić jakąś kartę, bo na mojej obecnej w Far Cry nie pogram. Coraz bardziej jestem skłonny zakupić Radeona 9800SE z gwaranacją na odblokowane potoki, koniecznie Powercolora, bo Sapphire mają zaniżone wartości taktowania w stosunku do oryginalnego Radeona 9800PRO. Wiem, że przepłacam, ale z tego co słyszałem, szansa na trafienie modowalnego Radeona jest znikoma, bo są już przebrane. Jak nie dostanę infa o tanich Radeonach 9800PRO 256bit to biorę SE. Na Sapphire Radeona 9800Pro 128MB 128bit to nawet nie spojrzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 baton --> jedziemy na tym smamym wozku :lol: czy ktos moglby zrobic test podkreconego pro na np 420/720 (na tyle mam nadzije wyciagnac na tym modowalnym se) z niepodkreconym? mzoe nie warto sie bic o te 20-40 mhz na pamiatkach? I jeszcze jedno jakim cudem te hynixy w radkach 9800 se i pro z trudem ida na 770 a na 9600xt dochodza do 800mhz ? kwestia duzo slabszych timingow na r9600xt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 jakim cudem te hynixy w radkach 9800 se i pro z trudem ida na 770? no bo są niedowoltowane ! w 9800XT juz lepiej sie krecą !! p.s ! - ja kupilem PowerColora 9800SE@PRO - i testuje go non-stop 36H - i jest wszystko wporzo - potoki są sprawne ! mysle ze pokatuje go jeszcze z 2dni - i wystawiam w pełni zasłużonego pozytywa dla pcserwis!! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 jakim cudem te hynixy w radkach 9800 se i pro z trudem ida na 770? no bo są niedowoltowane ! w 9800XT juz lepiej sie krecą !! pozdrawiam tylko troche to dziwne.. u znajomego na r9600xt te hynixy 2,8 ida na 800 i bez dodatkowego chlodzenia sa lekko ciepla a te "niedowoltowane" i niedobre pamiatki w r9800se/pro potrafia przypiec ci palucha gdy ich dotkniesz? przy okazji na ile wykreciles swoja i na jakich ustawieniach jedziesz stale? katujesz ja na ustawieniach standardowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 p.s ! - ja kupilem PowerColora 9800SE@PRO - i testuje go non-stop 36H - i jest wszystko wporzo - potoki są sprawne ! mysle ze pokatuje go jeszcze z 2dni - i wystawiam w pełni zasłużonego pozytywa dla pcserwis!! pozdrawiam heheh to pewnieprzez ta wczesna pore ale wlasnie mialem wizje goscia siedzacego 36 godzine i ogladajacego xxx raz zapetlonego aguamarka czy 3dmarka,z takimi galami jak od spawania:) tak czy inaczej 36h test brzmi niezle, mam nadzije ze przetestowales wszystkie mozliwe tryby aa i anizo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 ja kupilem PowerColora 9800SE@PRO - i testuje go non-stop 36H - i jest wszystko wporzo - potoki są sprawne ! mysle ze pokatuje go jeszcze z 2dni - i wystawiam w pełni zasłużonego pozytywa dla pcserwis!! czy to te karty? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25863315 PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 czy to te karty? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25863315 PZDR tak ! to te PowerColory od tego sprzedawcy! testy przeprowadzam na deflautowych ustawieniach !!juz całe 48H na AA6 ANIZO16 (p.s siedzimy na zmiane z kuzynkiem) jezeli chodzi do OC - to bez jakichkolwiek modyfikacji calkowicie stabilnie(bez jakichkolwiek artów mierzone przez4h) pracuje na 405/362(przymiezam sie na Silencera i miedz na pamieci - dlatego mam nadzieje ze to sie zmieni) UPDATE i jeszcze jeden plus - uwielbiam cisze - i najbardziej balem sie wyjącego wentyla - a tu zonk - cichutko (ciszej niz na TI4800SE) no i w koncu moge grac w pełni na AA I ANIZO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Właśnie wróciłem z tego sklepu o którym wam mówiłem (wczoraj nie zdążyłem) i koleżka mi powiedział że jemu mówili że to mają być 256bit ale wg niego też coś z tym nie gra i postara się to wyjaśnić. Karty będą po 980zł. Sprawa pozostaje więc otwarta, jeżeli coś sie dowiem to napisze napewno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Właśnie wróciłem z tego sklepu o którym wam mówiłem (wczoraj nie zdążyłem) i koleżka mi powiedział że jemu mówili że to mają być 256bit ale wg niego też coś z tym nie gra i postara się to wyjaśnić. Karty będą po 980zł. Sprawa pozostaje więc otwarta, jeżeli coś sie dowiem to napisze napewno... Ten problem łatwo rozwiązać - spytaj się czy w karty Sapphire zaopatrują się w ABC Data. Jeśli tak, to sprawa jest oczywista, jeśli nie, to nadal pozostaje kwestia, czy Radeony 9800PRO za 980zł to wersje 128-bitowe, czy 256-bitowe. Mnie się jednak wydaje, że nie ma cudów i za 980zł można dostać tylko tą gorszą wersję. Dla mnie to wielka mina i coraz bardziej skłaniam się do Radeona 9800SE. Jeśli mam zagwarantowaną możliwość zwrotu, to czemu nie spróbować, w końcu niewiele tracę, nawet gdyby karta miała błędy, to stracę tylko koszta wysyłki w wysokości 20zł, co przy cenie karty jest małą sumą. A jeżeli karta nie będzie mi odpowiadać, to zwrócę i kupię wersję PRO. I co wy o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Właśnie wróciłem z tego sklepu o którym wam mówiłem (wczoraj nie zdążyłem) i koleżka mi powiedział że jemu mówili że to mają być 256bit ale wg niego też coś z tym nie gra i postara się to wyjaśnić. Karty będą po 980zł.Sprawa pozostaje więc otwarta, jeżeli coś sie dowiem to napisze napewno...Ten problem łatwo rozwiązać - spytaj się czy w karty Sapphire zaopatrują się w ABC Data. Jeśli tak, to sprawa jest oczywista, jeśli nie, to nadal pozostaje kwestia, czy Radeony 9800PRO za 980zł to wersje 128-bitowe, czy 256-bitowe. Mnie się jednak wydaje, że nie ma cudów i za 980zł można dostać tylko tą gorszą wersję. Dla mnie to wielka mina i coraz bardziej skłaniam się do Radeona 9800SE. Jeśli mam zagwarantowaną możliwość zwrotu, to czemu nie spróbować, w końcu niewiele tracę, nawet gdyby karta miała błędy, to stracę tylko koszta wysyłki w wysokości 20zł, co przy cenie karty jest małą sumą. A jeżeli karta nie będzie mi odpowiadać, to zwrócę i kupię wersję PRO. I co wy o tym myślicie? jesli ktos lubi ryzyko to na allego mozna kupic 900PLN http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=25901930 1000PLN http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=25901930 jedna i druga karta w tytule ma napisane 9800Pro ale w opisie juz 9800non pro...wiec cos sprawa jest niejasna.....ale chyba napewno 256 bitów.....ale czy modowane ??? na to nie ma 100% pewnosci.....ciekaw jestem czy r350 czy moze r360 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 UWAŻAJCIE NA TE AUKCJE ten koleś ma ZERO pozytywów, nawet nie potrafił dobrze napisac nazwy karty w tytule aukcji. Życze udanego zakupu "Redeona" - koleś na 99% jest oszustem, wiem co mówię, bo sam kupiłem kiedyś pamięci od goscia ktory miał dwa pozytywy, a potem okazało się, że jest notowanym przez policję oszustem. Przypominam jeszcze, że Bezpłatne Ubezpieczenie Kupujących zwraca pieniądze do 300zł, wiec naprawde nie radze ryzykować. No chyba ze ten koles zgodzi sie na odbiór osobisty (w co wątpię). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 heeheh to az dziw bierze ze z tym majac 1 pozytyw sprzedalem moja grafe:P a tak serio to troche dziwne ze nie jest za dokladnie opisany produkt... mnie to bardziej odstrasza niz nowy allegrowicz. w koncu kazdy jakos zaczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 heeheh to az dziw bierze ze z tym majac 1 pozytyw sprzedalem moja grafe:P[ a tak serio to troche dziwne ze nie jest za dokladnie opisany produkt... mnie to bardziej odstrasza niz nowy allegrowicz. w koncu kazdy jakos zaczyna... No, to że produkt tak jest "opisany" to tylko dopełnia obraz całości. Ja też myslałem że "każdy jakoś zaczyna" i to myslenie doprowadziło do tego że zostałem oszukany na sume 130zł. Niby niewiele, ale jednak. Od tej pory zmodyfikowałem swoje zapatrywania: "każdy jakoś zaczyna.... ale ja u niego nie kupie" :P A tak szczerze, to jak ktoś zaczyna przygode z allegro, to nie od wystawiania grafy wartej 1000zł, tylko od kupowania przedmiotów od innych allegrowiczów żeby zyskać wiarygodne pozytywy. Sam tak zaczynałem, w tej chwili mam ponad 40 pozytywów, ale do głowy by mi nie przyszło próbować wystawiać cokolwiek zanim nie nazbierałem kilkunastu pozytywów poprzez kupowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 ja kupilem PowerColora 9800SE@PRO - i testuje go non-stop 36H - i jest wszystko wporzo - potoki są sprawne ! mysle ze pokatuje go jeszcze z 2dni - i wystawiam w pełni zasłużonego pozytywa dla pcserwis!! czy to te karty? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25863315 PZDR widzicie jakiś znajomy nick :)?? Po niedzieli pewnie będe miał ją w domu-mam taką prośbę podajcie mi jakies rzeźnickie testy które dadzą mi pewnośc że karta nie wyświetla arefaktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcserwis Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Właśnie wróciłem z tego sklepu o którym wam mówiłem (wczoraj nie zdążyłem) i koleżka mi powiedział że jemu mówili że to mają być 256bit ale wg niego też coś z tym nie gra i postara się to wyjaśnić. Karty będą po 980zł. Sprawa pozostaje więc otwarta, jeżeli coś sie dowiem to napisze napewno... Ten problem łatwo rozwiązać - spytaj się czy w karty Sapphire zaopatrują się w ABC Data. Jeśli tak, to sprawa jest oczywista, jeśli nie, to nadal pozostaje kwestia, czy Radeony 9800PRO za 980zł to wersje 128-bitowe, czy 256-bitowe. Mnie się jednak wydaje, że nie ma cudów i za 980zł można dostać tylko tą gorszą wersję. Dla mnie to wielka mina i coraz bardziej skłaniam się do Radeona 9800SE. Jeśli mam zagwarantowaną możliwość zwrotu, to czemu nie spróbować, w końcu niewiele tracę, nawet gdyby karta miała błędy, to stracę tylko koszta wysyłki w wysokości 20zł, co przy cenie karty jest małą sumą. A jeżeli karta nie będzie mi odpowiadać, to zwrócę i kupię wersję PRO. I co wy o tym myślicie? Sprawdziłem te wiadomości. Niestety potwierdza się to co pisze Baton. W ABC Dacie dnia 9 czerwca będzie dostawa nowych kart fimy Sapphire. Przewidywana cena w dniu 10 czerwca: Sapphire Radeon 9800PRO 128MB 128bit OEM - 960zł Sapphire Radeon 9800PRO 128MB 256bit BOX - 1150zł Sapphire Radeon X800PRO 256MB 256bit BOX - 2185zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Sapphire Radeon 9800PRO 128MB 128bit OEM - 960zł960zł za 128bitowego 9800PRO - jak dla mnie cena chora - przecież to praktycznie taki troche szybszy 9500PRO! Sapphire Radeon 9800PRO 128MB 256bit BOX - 1150złABC Data to dystrybutor? Dokładnie te karte od ponad miesiąca można dostać w jednym z krakowskich sklepów za 1120zł (nie chce robić tu reklamy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Zeby było jasne raz na zawsze: NA ATI KROPKI NA SŁONIACH W FSAA MAJĄ BYĆ. Jest to po prostu wina algorytmów FSAA, ze te kropki sie pojawiają. Na kartach 8potokowych (np 9700) też się pojawiają. Myślałem, że to wszyscy od dawna wiedzą ;) A kto nie wierzy niech kuknie TUTAJ 8) Dziwne... u mnie na moim modded 9800SE nie ma niczego w FSAA <zdziwko> na słonikach. Syf miałem, ale na niemodowalnym(białe kropki). Na wypadek sprawdzę jeszcze raz. Jadę na Omega. Nowsze stery redukują ten problem, jak ktoś z tego powodu spać nie może... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 a moj problem wrocil ! karta(PowerColor 9800SE@PRO) niby pracuje i jest zmodowana - wszystkie testy przechodzi idealnie z AA i ANIZO ALE w tescie ArtifactTester5 jak ustawie na test software i wybiore bitmape Artifact Tester 3 Set to wyswietla mi ze mam około 9-13 atrefaktów i to na 4x1 jak i na 8x1 :?: :?: dzieje sie to tylko na bitmapie Artifact Tester 3 Set - na pozostałych nie wyswietla artefaktów :!: :!: :!: w tescie DirextX7 nic nie wykrywa artów wogóle :!: :!: testowalem to na Omeach 4.4, 4.5 i orginalnych Catalistach 4.5 mozecie mi pomóc - czy mam wymieniać kartę ?? (deflautowe taktowanie tej karty to 380/340) a jak ustawie taktowanie 370/330 to juz tych atefaktów jest mniej około 4-2 - i przypominam ze to niema róznicy czy na odblokowanych potokach czy nie - !! Prosze o POMOC :!: :!: :!: :!: :!: UPDATE: czy mógłby ktos zrobic ten test na swoim zmodowanym PowerColorze czy tylko mi sie takie coś dzieje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Chyba koniec przygód z moim XpertVision 9800SE. Przyszedł drugi egzemplarz z reklamacji. Radiatory na pamięci, do kompa i... działa soft mod. Zero artefaktów, nawet pamięci się jakby mniej grzeją niż w poprzednim. Aquamark puszczony kilka razy z FSAA ustawionym na Full. Zero szachownic, kwadratów czy innych śmieci. Karta była nierozpakowywana przez dystrybutora, wszystkie naklejki nienaruszone. Poprzednia AFAIR była otwierana. Ale taki opis uszkodzeń walnąłem (cała strona A5), że chyba nawet nie sprawdzali karty, tylko od razu wysłali nową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRBi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Zeby było jasne raz na zawsze: NA ATI KROPKI NA SŁONIACH W FSAA MAJĄ BYĆ. Jest to po prostu wina algorytmów FSAA, ze te kropki sie pojawiają. Na kartach 8potokowych (np 9700) też się pojawiają. Myślałem, że to wszyscy od dawna wiedzą ;) A kto nie wierzy niech kuknie TUTAJ 8) Dziwne... u mnie na moim modded 9800SE nie ma niczego w FSAA <zdziwko> na słonikach. Syf miałem, ale na niemodowalnym(białe kropki). Na wypadek sprawdzę jeszcze raz. Jadę na Omega. Sorry... faktycznie są jakieś kropki, ale na 4 poto kach też to znaczy, że nie nie wina potoków...ufff 8) Z drugiej strony... ciekawe dlaczego się tak dzieje ???? To podobnie jak z Temporal AA w FarCry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Sorry... faktycznie są jakieś kropki, ale na 4 poto kach też to znaczy, że nie nie wina potoków...ufff 8) Z drugiej strony... ciekawe dlaczego się tak dzieje ???? To podobnie jak z Temporal AA w FarCry. MeRBi - mam takiego samego PowerColora i mi pokazuje ze sa artefakty w ArtifactTester5 w trybie software na bitmapie Artifact Tester 3 Set !!! moglbys sprawdzic czy u ciebie takie cos wystepuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Sorry... faktycznie są jakieś kropki, ale na 4 poto kach też to znaczy, że nie nie wina potoków...ufff 8) Z drugiej strony... ciekawe dlaczego się tak dzieje ???? To podobnie jak z Temporal AA w FarCry. MeRBi - mam takiego samego PowerColora i mi pokazuje ze sa artefakty w ArtifactTester5 w trybie software na bitmapie Artifact Tester 3 Set !!! moglbys sprawdzic czy u ciebie takie cos wystepuje ?? u mnie to samo się dzieje , nawet bez moda, ale żadnego syfu nie widze obojętnie czy to 3d czy 2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Po prostu artifact tester to nie wyrocznia. NIe ma sensu być bardziej papieskim niż sam papież. Jeżeli artefaktów optycznie nie widać, a jakis program twiedzi że są, to ja wierzę własnym oczom. Na poparcie mojej tezy przytocze historie z programem ATI tool (wczesna wersja). Otóż progam ten ma wspaniała funkcję "automatycznego" podkręcania, co polega na tym, że programik sam podnosi zegar np rdzenia karty i po każdym podniesieniu przez chwile monitoruje, czy nie pojawiły się arty (obraca sie taki kwadrat w 3d i na nim mają pojawic sie arty) a jezeli sie nie pojawia, to podnosi dalej i tak do momnetu w ktorym zaczna sie bledy w grafice, wtedy obniża taktowanie. Proste i genialne zarazem, nieprawdać? Otóż na moim radku 9700 program zaczął podrkęcac kartę (rdzeń) i nie zanotował żadnych artefaktów i tak podkręcał, podkręcał, aż doszedł do 400MHz na rdzeniu i wtedy go wyłączyłem.... artefaktów żadnych nie było, szkoda tylko że juz na 380 MHz krzaczy sie 3dmark, ale przecież ATI tool wie lepiej, bo ma super automatyczny system wykrywania artefaktów... Tak więc z takimi wspaniałymi automagiczmi programami ktore same wszystko wykrywaja to lepiej uważać, bo można przegiąć w obie strony (program znajduje artefakty choć w rzeczywistości ich nie ma, albo program nie raprortuje artefaktow na czestotliwosci ktora zabije karte). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 jutro pewnie będe już miał na chacie powercolora 9800SE>>PRO możecie mi podać stronkę z przydatnymi benchmarkami -a zwłaszcza ArtifactTester5 -nigdzie nie mogę go znaleść a mam 10 dni na przetestowanie karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Simplex też tak myśle ,nie co sobie głowy zawracać czymś czego w rzeczywistości nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ptys, dzieki za poparcie :) jutro pewnie będe już miał na chacie powercolora 9800SE>>PRO możecie mi podać stronkę z przydatnymi benchmarkami -a zwłaszcza ArtifactTester5 -nigdzie nie mogę go znaleść a mam 10 dni na przetestowanie karty :) Najlepszy alrtifact tester to są twoje własne gały :mrgreen: Ustaw FSAA 4x anizo 8x i odpalaj benchmarki - 3dmark2001, 3dmark2003, aquamark3. Do tego jakieś gierki, najlepiej FPP (np. painkiller), konieczne też te na OpenGL (call of duty, jedi knight, etc) - i patrz czy są artefakty, kropki, szachownice, etc. Lepszego sposobu ludzkość nie wynalazła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 możecie mi podać stronkę z przydatnymi benchmarkami -a zwłaszcza ArtifactTester5 -nigdzie nie mogę go znaleść a mam 10 dni na przetestowanie karty :)ArtifactTester5 - to dodatek do sterowników ATI Omega Drivers http://www.driverheaven.net/downloads/index4.htm http://www.omegacorner.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 dzięki paolowawa,dzięki Simplex. Mam jeszcze takie pytanie -czy procek Athlon XP 1600+>>1900+(palomino :( )mocno będzie zaniżał wydajność tego radka(gry,benchmarki)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 @wróbel: Troszkę będzie zaniżał..., ale na pewno nie tak jak mój :D Przed tym jak mi się spalił 2000+ (ale chodził na około 1600 - płyta więcej nie pociągła) w marku 03 miałem ~4000, z D800 mam ~1400. He he i ktoś mi powie że 3dMark 2003 nie jest bardzo zależny od proca :mrgreen: Czas wymienić mobo i pamięci... eh... no i proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 eee coś ze sprzętem miałeś nie tak ja na tym configu: Athlon XP 1600+>>1900+ DDR 256 MB SPECTEK Epox 8RDA+ wszystko na fsb 155 (na wiecej ten cudowny palomino nie pozwala) liczę na 5500-6000 w 3D MARKU 2003.Ale wszystko okarzę się prawdopodobnie jutro :) ps.Obym się nie przeliczył:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...