radek_z Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Oferta na stronie wygląda całkiem ciekawie i solidnie. Napewno solidniej niż CPC. Niestety sama firma już nieco mniej. Zero konkretnych namiarów (adres, telefon stacjonarny), tylko telefony komórkowe i numery gg. Zadzwoniłem na podane numer, pod jednym włączyła się poczta głosowa, pod drugim pogadałem z kimś. Tyle że oba głosy brzmiały, jak jakiś nastolatków. Byłem już całkiem zdecydowany na zestaw Extreme System, ale po tym wszystkim, nabrałem wyobrażenia, że cała firma "bloki wodne" to para chłopaczków z technikum, którzy po lekcjach na frezarkach "tworzą" swoje produkty. Ktos miał do czynienia z produktami tej firmy? Jak się sprawdzały, jaka jest jakość wykonania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Z tego co ludzie piszą to bardzo solidna firma - do kogos chyba nawet dzwonili zeby uprzedzic ze bloczek moze nie pasowac itp. Natomiast ja mam wyłaczenie złe doswiadczenia z drugą polska firma WC (wiadomo o kogo chodzi ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Oferta na stronie wygląda całkiem ciekawie i solidnie. Napewno solidniej niż CPC. Niestety sama firma już nieco mniej. Zero konkretnych namiarów (adres, telefon stacjonarny), tylko telefony komórkowe i numery gg. Zadzwoniłem na podane numer, pod jednym włączyła się poczta głosowa, pod drugim pogadałem z kimś. Tyle że oba głosy brzmiały, jak jakiś nastolatków. Byłem już całkiem zdecydowany na zestaw Extreme System, ale po tym wszystkim, nabrałem wyobrażenia, że cała firma "bloki wodne" to para chłopaczków z technikum, którzy po lekcjach na frezarkach "tworzą" swoje produkty. Ktos miał do czynienia z produktami tej firmy? Jak się sprawdzały, jaka jest jakość wykonania? bardzo polecam msc.pc.pl bloki wygladają nieziemsko i są b. wydajne!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 kupowalem w blokch i pelen profesjonalizm. bloczek mialem 1 dzien po wplynieciu kasy na konto. bloczek wyglada tez ekstra. www.oc-progz.prv.pl/fotko/spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 bardzo fajni ludzi i bardzo fajne bloczki o sporo nizszych cenach niz konkurencja.Kupilem od nich Proxime na GPU i jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Udało mi się dodzwonić pod numer pod którym za pierwszym razem usłyszałem tylko pocztę, a raczej właściciel telefonu odpuścił mi strzałkę. Trochę mało poważne jak na kogoś z firmy. Ten był już trochę bardziej zorientowany, bo chłopaczek spod telefonu Ery mało mógł mi powiedzieć. Ponoć firma jest zarejestrowana więc z fakturą nie ma problemu. Działa od dwóch lat zarejestrowana od roku. Powiedziałem mu o swoich obawach że firma wygląda mało pewnie, w dodatku głosy brzmią jakoś młodo. Wyjaśnił mi że chłopak z telefonu Ery, teraz zdaje maturę, ale o sobie nic nie powiedział (dociekliwy nie byłem). Ponoć mają jakiś podwykonawców, którzy frezują im bloki i np. przycinają pleksje, choć początki były takie jak przewidziałem, czyli typowy homemade. Jest też pewna niespujność. Pierwszy (mniej zorientowany) rozmówca, powiedział mi że zestaw którym się interesuje jest w 100% do zmontowania samemu, nawet pudełko z pomką trzena całkiwicie (krućce, dziurki w pokrywie) zmontowac samemu. Drugi natomiast powiedział że te podstawowe elementy są już przygotowane i wystarczy tylko wszystko połączyć. Jak dla mnie wszystko to zbytnio pachnie chałupnictwem, bo ładną stronkę (na której dumnie mówią o sobie "FIRMA") może zrobić każdy. Oferta sklepu http://www.4max.pl/ wygląda mi trochę pewniej i podobnie cenowo. Zwłaszcza ta propozycja (http://www.4max.pl/produkt.asp?g=63&gg=61&id=614) wygląda ciekawie. Jeśli nie pojawią sie jakies pozytywne opinie urzytkowników www.bloki.pl, to chyba po weekend-ie kupie sam blok z www.4max.pl, a restę skompletuje we własnym zakresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygod Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Też kupowałem u nich. Było to jeszcze jak mieli inna domenę czyli: http://www.bloki.republika.pl/ Kupiłem bardzo tanio bloczek na chipset który do dziś sprawuje się niezle. Szkoda jedynie że bloczek ten dosyć podrożał od czasu gdy go kupowałem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Tuż przed świętami kupiłem u nich dwa bloczki tzn. poprosiłem ich przez mail o wystawienie tego co potrzeba na allegro ja poprostu zalicytowałem ustaloną wczesniej kwotę. 8) Gość ma nick Gelea i bardzo dużo zakończonych bardzo pozytywnymi opiniami aukcji (0 negów). Firma naprawdę solidna. Niestety nie zdążył mi wysłać paczki przed świętami więc otrzymałem ją z niewielkim poślizgiem i tu niespodzianka bo kwotę do pobrania obniżono o 9 złotych i przeproszono mnie z opóżnienie. :D Niby nic wielkiego ,ale niewielu sprzedawców stać na takie zachowanie. Po prostu widać że dba sie tam o klienta. :wink: Polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Firma bardzo dobra i w pleni polecam . Jako jedyni nie maja jeszcze (odpukac ) zadnej wtopy ze swoimi produktami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Firma warta polecenia. Dosc dlugo juz w tym siedza i maja bardzo dobry wspolczynnik jakosc/cena. Zalozyciela (GeleA) znam prawie od poczatkow insnienia, fakt ze najpierw zaczynali od homemade ale bardzo dobrej jakosci. radzio_z nie rozumiem twojego toku rozumowania bo byly juz wypowiedzi na temat tej firmy i bardzo dobrze o niej swiadczce a nadal im nie ufasz, firma nie pojawila sie nagle tylko juz troche jest na rynku i na tym forum. Jezeli wpisal bys w wyszukiwarce bloki.pl to bys znalaz kupe dobrych rzeczy. Zajzyj do topicu o niesolidnych firmach i 4MAX jest tam bardzo czesto wymieniany. Juz lepiej zamow taki bloczek od MCS. Bedziesz miec pewnosc ze nie bedzie przekretow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 tez kupowalem u nich blok <spider> wszystko bylo jak najlepiej, szybko , solidnie i bez jakichkolwiek problemow... szczerze polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 radzio_z nie rozumiem twojego toku rozumowania bo byly juz wypowiedzi na temat tej firmy i bardzo dobrze o niej swiadczce a nadal im nie ufasz, firma nie pojawila sie nagle tylko juz troche jest na rynku i na tym forum. Jezeli wpisal bys w wyszukiwarce bloki.pl to bys znalaz kupe dobrych rzeczy. Zajzyj do topicu o niesolidnych firmach i 4MAX jest tam bardzo czesto wymieniany. Juz lepiej zamow taki bloczek od MCS. Bedziesz miec pewnosc ze nie bedzie przekretow. Teraz już wiem że to porzadna firma. Bloczek zamówię jeszcze dziś. Nie dziw się mojej reakcji. CPC tez ma ładną stronkę i opisy na niej wychwalające ich produkty. W wyszukiwarce już szukałem i nic nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Sorry za to co napisze ale potrzebuje koniecznie pojemnik na pompke, taki jak kiedys byl u Mate'a (2,4L) a nie ma go juz w ofercie. W poprzednim pekla mi pokrywka i troche bocznej scianki. Wiem, ze moge isc do sklepu i kupic za 10zl jakis zwykly pojemnik i go przerobic ale do mojej budy bardziej mi pasuje ten od Mate'a poza tym jest fajnie wykonany i akurat mam kase. Czy ma ktos cos takiego na sprzedaz albo wie gdzie cos takiego mozna kupic?? Pozdrowienia dla Was! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Jak dla mnie wszystko to zbytnio pachnie chałupnictwem, bo ładną stronkę (na której dumnie mówią o sobie "FIRMA") może zrobić każdy. Oferta sklepu http://www.4max.pl/ wygląda mi trochę pewniej i podobnie cenowo. Zwłaszcza ta propozycja (http://www.4max.pl/produkt.asp?g=63&gg=61&id=614) wygląda ciekawie. Jeśli nie pojawią sie jakies pozytywne opinie urzytkowników www.bloki.pl, to chyba po weekend-ie kupie sam blok z www.4max.pl, a restę skompletuje we własnym zakresie. No, jeśli mówimy o chałupnictwie to firma 4MAX to prawdziwa stodoła. Mała budka doklejona do domu prywatnego 4 razy koło niej jechałem i nie umiałem trafić przechodnie nawet nie wiedzieli o takiej firmie, choć jednego pytałem przy samych drzwiach firmy. Spodziewałem się jakiś spory sklep lub przynajmniej szyldu a tu wiocha aż piszczy. Ale to nie ważne. Jeśli chodzi o 4MAX to oni biorą bloki wodne z http://mcs.pc.p więc chyba lepiej kupić od producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 O ile mi wiadomo tylko młodzi ludzie są w stanie włożyć pracę w tak niepewną dziedzinę :-) Starszym brak zaangażowania, emm... pasji :P Najchętniej powielaliby stare wysłużone schematy. Może troche przesadzam. Wiecie ile lat ma założyciel HWlabs ? Proponuje wyguglać. a co do bloków 4max - Wiercone bloczki nie są produktem MCS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 ten z linka podanego przez Ciebie radzio_z, tez jest od MCS - i jak zwykle drozszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Jest też pewna niespujność. Pierwszy (mniej zorientowany) rozmówca, powiedział mi że zestaw którym się interesuje jest w 100% do zmontowania samemu, nawet pudełko z pomką trzena całkiwicie (krućce, dziurki w pokrywie) zmontowac samemu. Drugi natomiast powiedział że te podstawowe elementy są już przygotowane i wystarczy tylko wszystko połączyć. Jak dla mnie wszystko to zbytnio pachnie chałupnictwem, bo ładną stronkę (na której dumnie mówią o sobie "FIRMA") może zrobić każdy. Oferta sklepu http://www.4max.pl/ wygląda mi trochę pewniej i podobnie cenowo. Zwłaszcza ta propozycja (http://www.4max.pl/produkt.asp?g=63&gg=61&id=614) wygląda ciekawie. Jeśli nie pojawią sie jakies pozytywne opinie urzytkowników www.bloki.pl, to chyba po weekend-ie kupie sam blok z www.4max.pl, a restę skompletuje we własnym zakresie. Nie rozumiem jaką widzisz niespójność, bo z tego co napisales wszysko jest spójne. System jest złozony i wystarczy wszysko połączyc - WC to nie kooler który zakładasz na proca i jazda ( no chyba ze aquarius TT ) i wszystko trzeba lączyć samemu. I to sie tyczy wszystkich producentów. Druga sprawa to to, ze nie wiem czemu piszesz w samych superlatywach o 4max i produkcie (orbital) który mozna dostać bezpośrednio od producenta taniej : www.mcs.pc.pl . ( Szczególnie ze 4max podpadl juz wielu osobom na tym forum ) Trzecia - jak juz bylo napisane wczesniej - bloki.pl to faktycznie młodzi ludzie ( znający sie na rzeczy ) i wydaje mi się to atutem bo podchodzą do sprawy entuzjastycznie w przeciwieństwie do hipotetycznego właściciela firmy produkującej bloki - mającego poziom wykonania i wydajność bloków konkretnie w... gdzieś - byle tylko zagarnąć kase - bo go bloki WC i tak nie interesują. No i czwarta - firma jest solidna, a bloki świetne - polecam. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Mam Blok na GPU :) PROXIMĘ - był problem z założeniem bo moja karta jest jakś dziwna - inaczej ma dziury umieszczone... Firma zrobiła na mnie naprawdę fantastyczne wrażenie :D za rozsądną cenę oferują przyzwoity sprzęt - bo o ile MCS i CFD to firmy raczej już luksusowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 kupilem u nich bloki smarta i proxima; przerobili mi smarta za darmo; dostalem bloki z poslizgiem kilku dniowym, ale za to zaplacilem mniej o okolo 20 zl(nie pamietam juz dokladnie); ogolnie nie mialem zadnych problemow; bloki ladnie wykonane; spody wypolerowane na lusterko i zabezpieczone tasma; ja osobiscie polecam ta firme; jak dla mnie to nawet lepiej, ze nie robia wokol siebie duzego szumu; pamietam takich co duzo szumu robili i kiepsko skonczyli; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Mam od nich bloczek na procu, nie pamiętam nazwy. Mam go od paru dobrych miesięcy. Jeśli chodzi o firmę to nie miałem żadnych problemów, wysłalem maila, następnego dnia do mnie zadzwonili żeby potwierdzić zamówienie i omówić szegóły. Ogólnie jestem zadowolony z bloczku i z współpracy..Paczka przyszła jak mówili po 2 dniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Spora część mojego zestawu jest własnie z bloki.pl: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=64641 Ja też jestem zadowolony ze współpracy z nimi. Bloczek na chipset miał coprawda wyciek, ale sądząc po uszkodzeniach było to dzieło Poczty Polskiej :) . Całą sprawę zgłosiełem mailem, dostałem szybką odpowiedź, wraz z przeprosinami i propozycją wymiany bloczku na lepszy (oczywiście za friko :) ). Od tej pory wszystko działa jak trzeba, a za takie załatwienie reklamacji duży plus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbe Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam, Właśnie zbieram części do swoejgo pierwszego zestawu WC, dzisiaj przyszły zamówione 3 bloki z www.bloki.pl + faktura VAT (bo chciałem;). Cenę wcześniej negocjowałem mail'em. Bloki zapakowane osobno, razem w kopercie 'bąbelkowej', nie widać żadnych uszkodzeń, wygladają solidnie. Czekam jeszcze na pompkę z innego sklepu i zabieram się za montaż. Jak na razie - polecam tę firmę. Zobaczymy za około tydzień jak bloki się będą sprawować. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam, Właśnie zbieram części do swoejgo pierwszego zestawu WC, dzisiaj przyszły zamówione 3 bloki z www.bloki.pl + faktura VAT (bo chciałem;). Cenę wcześniej negocjowałem mail'em. Bloki zapakowane osobno, razem w kopercie 'bąbelkowej', nie widać żadnych uszkodzeń, wygladają solidnie. Czekam jeszcze na pompkę z innego sklepu i zabieram się za montaż. Jak na razie - polecam tę firmę. Zobaczymy za około tydzień jak bloki się będą sprawować. Pozdro A ile wynegocjowałeś tę cenę ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ja jadę na ich bloczkach (jak w podpisie) od jakiś 2-3 miesięcy - zero problemów!!! Wszystko gra! Jeżeli chodzi o ludzi to gość bardzo miły, jakieś dodatkowe upusty dostałem (bo wszystko na raz kupowałem). Paczka była dobrze zapakowana (każdy blok osobno). Ogólnie to z czystym sercem POLECAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbe Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 A ile wynegocjowałeś tę cenę ? Pozdr. ~15% Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ja tez moge sie pochwalic dobrymi doswiadczeniami z blokow. Zamowilem 3 bloczki (Spider, PSU, GPU), zapinki itp. Przy zamowieniu dostalem upust o pare procent. Chlopaki oferuja dobre bloki w dobrej cenie. Do tego dokladaja dobra obsluge. To naprawde jest FIRMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ja tez z jaknajbardziej czystym sumieniem oge polecic tych kolesi mozna sie z nimi spoko dogadac i wiedza co robia moga nawet przerobic jakis bloczek na twoje potrzeby :) wiec hjeszcze raz polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 A ja... zaczynam sie martwić!!! wiem ze to nie dlugo niby ale mowili do 48 godzin... w poniedzialek przelalem kase... npisalem na gg na maila i kontakt oki. Jest piatek bloczkow nie ma telefonow nie odbiera nikt... na gg nie ma nikogo.... yyyy GDZIE MOJE BLOKI!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Spoko wodza , kazdemu sie zdarza . Jestes pierwsza znana mi osoba tak dlugo czekajaca . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 znaczy sie nie martwic ??? ale specjalnie pisalem ze mi zalezy na tepie... napisali mi w mailu ze w 48godzin bedzie po otrzymaniu przelewu w poniedzialek rano mialem zaksiegowany u siebie w banku wiec nie ma bata zeby we wtorek od rana nie mieli tego na koncie... no ja nie wiem ale ja chce juz!!! jest piatek wiec pewnie w poniedzialek mam nadzieje beda.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...