quartzXXI Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Hej, mam problem, otóż dopiero teraz kupiłem sobie całą oryginalną (wkońcu) kolekcję GothicaII + Noc Kruka. Noi jest problem. Po zainstalowaniu wszystkiego czyli najpierw g2 potem noc kruka, gra mi się niw włącza. Najpierw pisało o tej tam weryfikacji sprzętu później gra jakby się włączyła ---> nastepnie czarny ekran i wywala do pulpitu :blink: Płyta jest w napędzie. Czy ktoś może mi to wyjaśnić ?? Czemu tak się dzieje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 A próbowałeś instalować jeszcze raz?? Kiedyś miałem z jakąś graą taki problem i pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Probowałem, ale problem już rozwiązany, bo od czego jest pomoc techniczna CDProjekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Da rasy ustawić w tej grze 1440x900? Jakoś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Bez problemu idzie ustawić w opcjach gry ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) No właśnie, że u mnie nie ma :( Doczytałem, że plik trzeba edytowac chyba Gothic.ini. Tylko jeszcze nie wiem jak Edytowane 25 Lipca 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Kliknij ppm na gothic.ini, daj otwórz za pomocą, wybierz notatnik. Wygrzeb linię/e dotyczącą/e rozdzielczości. Wpisz co trzeba, zapisz i gotowe. Miłej gry. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Dobra już mam panoramke w natywnej rozdziałce. Jednak zacząłem grać w Gothic 2 od początku jednak z dodatkiem Noc Kruka, i tam mam więcej wodnych magów i generalnie wiadomo o co biega. jednak doszedłem do momentu, w którym Vatras mi karze znaleźć zmiennika bo nie może ze mną pójść. Naprawiłem już oko u Benneta, ale nic dalej nie moge znaleźć, byłem już u magów w ruinach, ale tam też się nie kwapi z zmienianiem vatrasa. Xardas i Pyrakor nic nie mówią jak podchodze i naciskam. Solucje nie odpowiadają na ten temat :( Tak Tak szukalem na Google. Zaznaczam, że to wersja NK bo bez niej troszke inaczej zadania wyglądają. i Bez NK nie mialem coś takiego jak zmiennik :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Najpierw musisz skończyć Main Quest z Nocy Kruka. Dopiero wtedy jeden z magów wody zgodzi się zastąpić Vatrasa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Main Quest, czyli z tymi archeologami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Tak, z archeologami, zaginioną doliną, piratami, bandytami i wieeeloma godzinami zabawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ej to czyli, Noc Kruka, to takie dodatkowe questy w toku grania Gothic 2? Tzn. chodiz mi o to, że nie ma więcej misji jak zabije te smoczysko na wyspie tej ostatniej? Bo Gothica 2 już przeszedłem kiedyś, teraz pożyczyłem od szwagra już zespoloną NK (oryginał rzecz jasna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Tak, Noc Kruka dodaje nową, dość dużą część wyspy z nowymi questami i gildiami (piraci & bandyci), troche nowych czarów, broni i innych mniejszych nowinek Po zabiciu ostatniego smoka gra zwyczajnie się kończy tak jak na podstawowej wersji, ale IMO warto przejść grę jeszcze raz z dodatkiem. (sam kończyłem 1x G2 i 2x G2: NK ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Pomocy! Odpaliłem dziś Gothic II + Noc Kruka i ... porażka. Chodzi o płynność działania, w okolicach miasta poniżej 20 FPS w mieście nawet gorzej ... jak to możliwe na takim sprzęcie?? Dodam, że zwykły G2 chodzi tak samo :( Co robić? :( z góry wszystkim dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Moze system masz czyms zawalony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Tego sie chyba nie da zmienić, po prostu jednym chodzi dobrze innym nie ... szkoda. .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 znalazł ktoś rozwiązanie problemu braku muzyki na Visćie z SP1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 wątpie ale dzięki, że powiedziałeś że taki problem jest, bo miałem viste instalować, a mam ochotę przejść tą cudowną miodną i wspaniałą grę jeszcze raz. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Vistę możesz zainstalować ale nie instaluj SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Gra ktoś w to jeszcze? ja ostatnio zacząłem i niestety wywaliło mi save'a. Może mnie ktoś poratować swoim save'm sprzed wyboru gildii a najlepiej z początkowych zadań jako strażnik miejski, konieć pierwszego, początek drugiego rozdziału. Będę bardzo wdzięczny. Na wszelki przypadek podam maila: mikelos(malpa)o2.pl Dbaj o swojego maila, spam ci niepotrzebny. Rikki Edytowane 6 Lutego 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Też chciałem pograć w jakąś dobrą grę po tym całym obecnym crapie, to mam 15 fpsów, w Mafii 1 to samo :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...