Richard Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Kupiłem dziś dysk Seagate SATA 120GB. Dysk ma strasznie głośne głowice (np. przez cały czas kopiowania plików między partycjami słychać to). Zastanawiam się między zwrotem i wymianą, ale czy jak wymienię to co jest bardziej prawdopodobne w tych dyskach - że będzie cichy czy znowu głośny egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 miałem doczynienia z 2 Seagate SATA i są jak dlamnie bardzo głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Prawda lezy po srodku :) Ja mialem do czynienia z 2 120GB barakami i dopiero ta ostatnia byla cicha. Kumpel zakupil 2 i od razu trafil na zaje... ciche. Po prostu mieliscie pecha :/ W moim przypadku to juz normalka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 nie mów nic o pechu. mnie on od zawsze przesladuje. dodam że te 2 dyski padły po około miesiacu. w serwisie wymienili na samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Generalnie barakudy 7 SATA są głośniejsze niż ATA100. (głośniejsza praca głowic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Potwierdzam u mnie tez bardzo glosno :cry: Zawiodlem sie na Seagate i juz mam zamowionego Samsunga 160GB P80 :wink: Jednak zastanawiam sie powaznie nad wyciszeniem tej Barki...Podwiesze go jakos na gumkach zeby chociaz nie przenosil drgan na bude bo w nocy spac nie moge :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richard Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 To może lepiej wymienić na zwykłą wersję PATA i kupić dla niej przejściówkę Serillel? (potrzebuję SATA do RAID 0 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=71696 ) Albo kupić SATA ale innej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 ciche i chłodne są dwa SATA: samsung hitachi 7k250 - szybszy od samsunga ale potrafi niektóre obudowy (np. moją) wprawić w nieprzyjemne wibracje - robi się dość głośno. Mój 7k250 leży sobie na macie i jest cichutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 seagate 120GB sata z 8mb z ktorym mialem przyjmenosc obcowac wydawał z siebie dzwięki o natężeniu wysokim, bardzo nieprzyjemna i jak dla mnie nieakceptowalne ;-) jak mozesz podmien na samsunga i bedziesz zadowolony :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richard Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 jak mozesz podmien na samsunga i bedziesz zadowolony :-D Zamierzam to dziś rano zrobić :) Z doświadczenia z tym sklepem myślę że chyba nie będzie problemów. Edit: dysk wymieniony, głowic w ogóle nie słychać 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Właściwie to dyski są najgłośniejszym elementem mojego kompa, ale za to są wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Prawda lezy po srodku :) Ja mialem do czynienia z 2 120GB barakami i dopiero ta ostatnia byla cicha. Kumpel zakupil 2 i od razu trafil na zaje... ciche. Po prostu mieliscie pecha :/ W moim przypadku to juz normalka :/ Jasne.. kwestia tlkyo czy beda tak samo ciche za 1,5 roku... tym bardzijebiorac pod uwage to ze pochodza z tej samej serii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Właściwie to dyski są najgłośniejszym elementem mojego kompa, ale za to są wydajne. Tyle ze małe :) :lol: :lol: 8) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 ciekawe jak z głośnością samsungw będzie za jakiś czas,, na razie moja testy znosi bez zająknięcia,, -> 24/7 i prawie zawsze cos leci z netu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Właściwie to dyski są najgłośniejszym elementem mojego kompa, ale za to są wydajne. Tyle ze małe :) :lol: :lol: 8) :!: 70 Gb to wcale nie jest mało, a filmy i muzykę trzymam na płytach. Jak zabraknie mi miejsca, to dokupię jakiś tani 200Gb dysk, a na Raptorkach pozostanie system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ispider ja akurat nie lubie przeszukiwac CD to spox :) Pozatym dane na cd moga zniknac w ciagu 2-3 lat , na lipnych CDr nawet szybciej. Nie grzeją ci sie Raptorki ? :) i pewno sporo Cie kosztowały ?? BTW. sam zamierzam dokupic sobie HDD - wybór padł na ST3160023AS - 160 GB SATA . Podobno ten dysk obsługuje już technologie NCQ , niby kontroler na NF7 S nie obsługuje tego ale tak na przyszłość:)) Tu test dysku: http://www.tomshardware.pl/storage/20040123/index.html I co myślicie?? Znalazłem gdzies w necie informacje ze dopiero te 200GB obsługuja NCQ i juz zupełnie nie wiem czy moze sprzedac swoja 80Gb i kupic jednak 200GB ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...