timmon24 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Witam Na początek chcialem dodac że jestem lainkiem w tych sprawach. Chciałbym kupic kamere cyfrową do ok 2000-2100 zł mam w związku z tym kilka pytań moze głupich i prostych dla was ale bardzo bym prosił o szczerą i powazną odpowiedż 1 Jaka jest różnica miedzy kamera cyfrową i naalogową ? 2 Czy aby oglądac film nagrany kamera cyfrową potrzebuje jakis odtwarzacz jeśli tak to ile kosztuje ? ,mój komp ma wejscie S video gf4mx440 grafa ale chciałbym ogladac to na tv TV mam nic specjanego firma AIWA 21 cali wejsca s video nie ma 3 Jaką kamere wybrac w tym przedziale cenowym ? 4 czy mógłby mi ktos opisac w skrócie mozliwości kamer cyfrowych ? Z GÓRY THANX WAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Sporo odpowiedzi dostałeś na forum światobrazu.pl (http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=7440). Ja dopowiem tyle, że warto mieć w kamerze dwukierunkowy port DV (DV IN/OUT), dzięki czemu będziesz mógł później zgrać zmontowany materiał z kompa na kasetę miniDV lub na (S)VHS używając kamery jako konwertera cyfra/analog. Nie próbuj używać do tego celu wyjścia TV-OUT na karcie graficznej, bo bardzo stracisz na jakości obrazu. I jeszcze jedno, na tamtym forum koleś AntHus przesadził z tym, że można włożyć kasetę miniDV do magnetowidu VHS przy użyciu odpowiedniej przejściówki, coś takiego NIE ISTNIEJE. Żeby podłączyć kamerę do kompa będziesz musiał tylko kupić kontroler Fire-Wire, ich ceny zaczynają się od 40zł (MiNt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja bym radzil kupic cyfrowke pansonica. bardzo dobre kamery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Na kamerach mocno się nie znam, ale ostatnio pewien model utkwił mi w pamięci, a dokadnie ten; http://www.samsung.com/pl/products/cameras...ras/vp_d101.asp Miałem okazję się pobawić tą kamerką i jeśli chodzi o obsługę oraz jakość wyświetlanego obrazu - bez zarzutów, lecz nie o to biega - kamera posiada fajną funkcję - "Night Capture" - działa coś na zasadzie noktowizora - emituje promieniowanie podczerwone i za jego pomocą możesz rejestrować obraz przy oświetleniu 0lux. Oczywiście obraz jest zielonkawy, ale sam bajer robi wrażenie :-] Fajny efekt, gdy w na lcd widać jak się światło odbija w kafelkach, a normalnie ciemno jak w *** :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ludzie, jesli kamera cyfrowa to tylko Sony. Czemu? Wystarczy przejść się do MM i porównać sobie kamerki na wystawie, Sony rozwala konkurencję jeśli chodzi o jakość obrazu i odwzorowanie barw. Oczywiście porównywać należy sprzęt w tym samym przedziale cenowym... A funkcję Night Capture (u różnych producentów różnie się to nazywa) to ma teraz każda kamera, Szajsung niczym się pod tym względem nie wyróżnia. Dużo ważniejszym parametrem jest poziom szumów przy słabym oświetleniu i na to należy przede wszystkim zwracać uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Tylko, że samsung tą funckję ma nadzwyczaj dobrą, która spełnia zamierzony cel w rzeczywistiści, a nie tyko na pudełku i na papierze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...