Adasi Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Mam taki problemik. Potrzebuje do zrobienia projektu książki z biblioteki i potrzebuje jej prawie całej. Problem polega na tym że można ją wypożyczyć tylko na 24h i jest to fizycznie niemozliwe abym ją całą przepisał (można wypożyczać od pn do pt) i mam taki pomysł żeby wziąć cyfrzaka, walnąć fotki i przezucic calosc do worda i stąd moje pytanie: Jakiego programu użyć żeby rozpoznał tekst zapisany na zdjeciu i go skopiował do pliku tekstowego? Z góry dzięki za opdowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Adasiu drogi. Skołuj sobie skaner Plustek S28 on ma zajedwabiscie krotkie czasy skanowania. Uderz do mnie na GG dosteniesz Finereadera i bedziesz mial komplecik zeby mieć txt w Wordzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Ok, dzięki :) Zaraz Cie uderze na GG :P A nie da sie tego zrobić bez skanera? Przecie nie będę specjalnie skanera kupował.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Bez skanera, to zawsze mozesz zrobić xero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 To też jest opcja, ale wiesz 50 stron potem przepisać... ;) Jeżeli nie da sie zrobić z cyfrzaka to to mi zostaje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Finereader czyta też pliki graficznie nie potrzebujesz skanera pozdr !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Finereader czyta też pliki graficznie nie potrzebujesz skanera pozdr !!!tak , ale zrob cyfrakiem zdjecie ktore bedzie wystaczajaco czytelne dla fine readera 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 http://www.finereader.pl/software/fr70demo...mo/FR703966.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Finereader czyta też pliki graficznie nie potrzebujesz skanera pozdr !!!tak , ale zrob cyfrakiem zdjecie ktore bedzie wystaczajaco czytelne dla fine readera 8OCo za problem? Ja właśnie zrobiłem, czyta wszystko tylko oświetlenie musi być dobre, nawet pogrubienie mi łapie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Finereader czyta też pliki graficznie nie potrzebujesz skanera pozdr !!!tak , ale zrob cyfrakiem zdjecie ktore bedzie wystaczajaco czytelne dla fine readera 8OCo za problem? Ja właśnie zrobiłem, czyta wszystko tylko oświetlenie musi być dobre, nawet pogrubienie mi łapie ;Dto gratulacje , sadzilem ze sie nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Adasia cyfrak wszystko potrafi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Adasia cyfrak wszystko potrafi :)Hahahahahha dzięki :D Pewnie że potrafi, w końcu to A70 (nie chwaląc się ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 canonkiem a 70 zdjecia ci finereader czyta?? ale bez bledow?? a w jakiej rozdzielczosci te zdjecia?? [a wlasciwie jakie DPI??] niebardzo chce mi sie w to wierzyc no coz ale rozne sa zboczenia ludzkie... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Jak nie wierzysz i tak bardzo chcesz to Ci moge taką fote podesłać. Bezbłędnie o ile jest dobre oświetlenie i dobrze zrobiona fotka, robiłem w rozdzielczosci 1024x768. Nawet pogrubienia pokazuje, kursywe nie wiem bo nie miałem akurat czegos co by było tak napisane pod ręką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...