Skocz do zawartości
Adasi

Zdjęcie kartki z książki -> Text ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problemik. Potrzebuje do zrobienia projektu książki z biblioteki i potrzebuje jej prawie całej. Problem polega na tym że można ją wypożyczyć tylko na 24h i jest to fizycznie niemozliwe abym ją całą przepisał (można wypożyczać od pn do pt) i mam taki pomysł żeby wziąć cyfrzaka, walnąć fotki i przezucic calosc do worda i stąd moje pytanie: Jakiego programu użyć żeby rozpoznał tekst zapisany na zdjeciu i go skopiował do pliku tekstowego?

Z góry dzięki za opdowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finereader czyta też pliki graficznie nie potrzebujesz skanera pozdr !!!

tak , ale zrob cyfrakiem zdjecie ktore bedzie wystaczajaco czytelne dla fine readera 8O
Co za problem? Ja właśnie zrobiłem, czyta wszystko tylko oświetlenie musi być dobre, nawet pogrubienie mi łapie ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finereader czyta też pliki graficznie nie potrzebujesz skanera pozdr !!!

tak , ale zrob cyfrakiem zdjecie ktore bedzie wystaczajaco czytelne dla fine readera 8O
Co za problem? Ja właśnie zrobiłem, czyta wszystko tylko oświetlenie musi być dobre, nawet pogrubienie mi łapie ;D
to gratulacje , sadzilem ze sie nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wierzysz i tak bardzo chcesz to Ci moge taką fote podesłać.

Bezbłędnie o ile jest dobre oświetlenie i dobrze zrobiona fotka, robiłem w rozdzielczosci 1024x768. Nawet pogrubienia pokazuje, kursywe nie wiem bo nie miałem akurat czegos co by było tak napisane pod ręką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi