Skocz do zawartości
Kaeres

Nieważna karta SIM i książka tel.

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, obudzilem sie z reka w nocniku. Nie pomyslalem o tym, ze po prostu jak bede mial juz niewazna karte SIM to nie bede mogl wydostac wpisow z ksiazki telefonicznej :(

Czy to juz 100% padaka czy jest jeszcze jakis sposob ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi Ci o to, ze co bedzie z karta sim jak skonczy Ci sie umowa z operatorem, wiec karta bedzie nadal dzialac, tylko ze nie bedzie mozna z niej dzwonic, do ksiazki telefonicznej bedziesz mogl wejsc i dodawac, kasowac kontakty bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale fon sie wlancza z karta ?? Mozesz sprubowac zgrac to jakims softem. Wloz karte do jakiejs nokii i potem Logomangerem lub Oxygenem, juz raz tak robilem i zadzialalo :P Tyle ze to byl prepaid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja wlozylem karte, wlaczylem phona, podalem pin i telefonik wsytartowal normalnie, tzn prawie normalnie poza glupim napisem: "invalid sim" tam gdzie wyswietla nazwe operatora;

sieci niebylo ale reszta rzeczy dzialala normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja wlozylem karte, wlaczylem phona, podalem pin i telefonik wsytartowal normalnie, tzn prawie normalnie poza glupim napisem: "invalid sim" tam gdzie wyswietla nazwe operatora;

sieci niebylo ale reszta rzeczy dzialala normalnie

Miałem dokładnie tak samo i w IDEI i w POP-ie. Po prostu komunikat "invalid sim" albo coś podobnego i brak zasięgu. Ale telefon działa "normalnie" i można przeglądać książkę, kopiować na telefon itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe odpaliłem tą karte i normalnie złapała zasięg. Zdziwiłem się mocno ale podziała minute i sie pokazało "nieudana rejestracja sim" a tel normalnie działa tylko sieci nie ma.

Komórke mam normalnie w plusie (sam zdjąłem simlocka ;) ) a włożyłem karte pop-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze sprawdz karte sim na telefonie ze zdjetym simlockiem :roll:

To jest chyba wyjscie.

Kurcze tylko gorzej z tym telefonem bez simlocka :)

Ja swoj sprzedalem, a zaden znajomek nie ma :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiazany.

Nie wiem dlaczego ale na telefonie mojej matki to nie dzialalo.

Pozniej odrazu zalozylem watek. Natomiast dopiero dzisiaj widzialem sie z bratem, ktory ma tel. i POPa.

Wlozylem do jego tel karte i zadzialalo.

Dziekuje za pomoc bo juz bym zrezygnowal gdyby nie Wy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi