mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Chcialem sie zapytac jaki jest rekord Polski w podkrecniu intel P4? nie chcodzi mi o maxymalne zwiększenie tępa pracy tylko o najwyzszy wynikk.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 nie wiem jaki ale masz byka w topicu zmien na rekord POLSKI :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 zmienilem juz :) dzieki za uwage... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Wydaje mi sie, ze jelen (NW 1.8@4.0) albo Lancer (pewnie tez 4Ghz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 4ghz to nawet nie task dzuo :) skoro to jelenia wynik jest najlepszy no to on ma 2 rekordy :D jeden Polski z wynikiem a drugi ze swiata z prędkoscia :) gratulacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 4ghz to nawet nie task dzuo :) skoro to jelenia wynik jest najlepszy no to on ma 2 rekordy :D jeden Polski z wynikiem a drugi ze swiata z prędkoscia :) gratulacje :) Z tego co się orientuje to rekord świata należy do tom's hardware, i to jest ponad 5GHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 ale mi chodzi o rekord Poslki... a o rekord swiata to mowie o zwiększaniu czestotliwosci pracy Jelen podniosl procka o 2200MHZ! na toms hardware duzo mniej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 4ghz to nawet nie task dzuo :) skoro to jelenia wynik jest najlepszy no to on ma 2 rekordy :D jeden Polski z wynikiem a drugi ze swiata z prędkoscia :) gratulacje :) Z tego co się orientuje to rekord świata należy do tom's hardware, i to jest ponad 5GHz... A Macci :?: :arrow: http://www.solidhardware.com/macci/32c/5ghz_id.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 5008 - 3200 = ok. 1800mhz ;) a Jelen 4000-1800 = ok 2200 :D ale nie odbiegajmy od tematu :) chodzi mi o najwiekszy wynik ustalony w Polsce a nie na swiecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Już wiele razy o tym pisali że na Tom's Hardware to trudno im nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 wlasnie sie dowiedzialem ze 4ghz to jest rekord Poslki... mam nadzje ze uda mi sie go pobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 I co? Komp sie spalil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 wlasnie sie dowiedzialem ze 4ghz to jest rekord Poslki... mam nadzje ze uda mi sie go pobic :) TAK MALO 4GHZ ??? Rekord Polski ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Stonka, jak bys znal temat to wiedzialbys, ze nawet TH nie osiagnal takiego podkrecenia. Te 4GHz sa z 1.8 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Jelen procentowo ma najbardziej podkrecony, bo ponad 100%. Na THG musieliby wycisnac jakies 6400MHz by miec 100% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 stabilnie to ja mialem najwiecej, 3.96ghz @ 1.65V, dalej fsb zabraklo na mobo Szymka 4ghz @ 1.65V takze bylo ale nie stabilne (tylko zrzut dalo sie zrobic) chociaz watpie w to ze Jelenia bylo stabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 wlasnie sie dowiedzialem ze 4ghz to jest rekord Poslki... mam nadzje ze uda mi sie go pobic :) TAK MALO 4GHZ ??? Rekord Polski ? Stonka - na D0/C0 ;] Narazie widac jestes najszybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 moje maximum to 3,7 z 2,4 przy 1,60 na freonie i więcej płyta nie póści bez modów :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Tak ale 4.3 GHZ to zadna sztuka z Vapochill + LS z mojim prockiem 2.8GHZ ale z 1.8GHZ ponad 4GHZ = hohoho 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Stonka a możesz napisać jak Ci ten proc chodził na AC czy miałeś od razu to chłodzenie, które w opisie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Stonka a możesz napisać jak Ci ten proc chodził na AC czy miałeś od razu to chłodzenie, które w opisie :?:´ Tak przedtem chodzil ten procek na 3864 MHZ z 1.7 Vcore real na 276FSB !! na takim AC !! Yeong Yang B0420 (czarny Server Cube (Obudowa) + 2x Aqua Computer airplex evo 360 (Chlodnice) + 6x120mm Enermax Wentylatory na 5V = nic sie nieslyszalo + Eheim 1048 pompa + Aqua Computer aquainlet Pojemnik Wyruwnujacy poziom + Cpu 1a-hv3 + wstystko na 1/4 zamontowane gwinty + 11/8 1.5mm PVC Schalauch max 41c na ic7-max3 ABicie przy prime95 24H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Fajny masz egzemplarz, bo mój co prawda na BOXowym chłodzeniu tylko osiąga 3600mhz przy 1,8V i nawet nie wiem czy stabilnie. Mógłbyś napisać jakie masz FPO/Batch procka albo chociaż z jakiego tygodnia i roku jest no i Costa Rica czy Malay :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 4ghz to nie jest juz rekord polski , tyle to sie da na p4 z ac zrobic obecnie ;] Rekordowe bylo krecenie Jelenia o 2200mhz za to respect ale on mial proca 1.8 a teraz sa juz 3.4 , zrobienie 4ghz teraz na tych nowych procach to nie problem , ostatnio czytalem artykul jak na dobrym ac redaktor pewnego serwisu wykrecil ponad 4000mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Na P4 1.6 udalo mi sie z Szymkiem do 3.6ghz zajechac (B0) ale to i tak tylko 2000mhz o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 niezle 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 no moze nie niezle... b0 coprawda miekly przy ~3.2ghz-3.3ghz ale to i tak nie zmienia faktu ze powinien sie skonczyc dopiero przy ok. 3.8-3.9ghz gdzie konczy sie po prostu starsze P4. tak naprawde tylko kilka D0 i M0 moga biegac >4ghz, 4ghz to koniec na wczesniejszych cos jak PII, III, Celerony mendocino - 433 do 700mhz dalo sie bez wiekszych problemow popedzac by pozniej napotkac betonowa sciane (kilka sztuk testowalem) i dopiero lamanie tej sciany to jest skill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 tak troche poza tematem ;) - rekord swiata z procka 2,4 to jest 4,2 ghz a wiec mysle ze to tez niezle ;) ale to byla seria SL6z3 na steppingu MO czyli raczej zaden polak nie uzyska takiego rezultatu na obecnych w naszym kraju sl6wf na steppingu D1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 daj mi mobo robiace takie fsb.... czy tym kims byl moze Kenneth Chong ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 nie wiem kto tam byl ale sprawdzalem to chyba w bazie oc na vrzone.. nie pamietam juz dobrze.. co do mobo to wysokie fsb na abicie ic7-max 3 mozna uzyskac i wlasnie chyba na tej zrobili 4,2 z 2,4,,... ho ho co ja tu widze!! Intel P4 Northwood 2.4CGhz (D1 Stepping) SL6WK Albatron PX865PE Pro 2 x x256MB Kingston HyperX PC3000 VCore 1.66V R404 CPU Cooling Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 max 41c na ic7-max3 ABicie przy prime95 24H Ile tych primow bylo? Zapuszczales 1 proces czy 2x Prime jednoczesnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...