Skocz do zawartości
santos

my.CrystalCase - foto > 56k

Rekomendowane odpowiedzi

witam

w koncu udalo sie.. najpierw fotki sprzed kilku miesiecy, gdy padla republika:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

sporo sie od tego momentu zmienilo, miedzy innymi chlodnica [kadetowka nie byla szczelna, a to dla niej robilem tak wielgachna w szerokosci obudowę], plyta glowna [epoxik nie doczekal wodnego i wyzional kondesatorami ducha], ogolnie zarys skrzynki.

no to daje to co od wczoraj udalo mi sie zmontowac:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

troche bajzel z kablami, nie umocowalem jeszcze dobrze karty grafiki (ciągle mysle nad jakims sensowym mocowaniem), brakuje mi jeszcze jednej lampy UV, do tego rozwalila mi sie kieszen do dysku, wiec kupie 2 collermastera (po 130zł kazda ;(), wiecej kątownikow bo buda sie powykrzywiala troszke od tego bajzlu, szczegolnie top i bok, ktory napierany jest przez kable z zasilacza. ale jestem zadowolony ze zrobilem cos samemu. wrzucilem w to mase kasy i zrobilbym wiele rzeczy jeszcze inaczej(szczegolnie od strony wizualnej), ale coz.. uczymy sie na bledach. cieszy mnie to, ze buda wyszla dobrze chociaz nie bawilem sie w dokladne mierzenia, projekty, wszystko powstalo w wyobrazni.

efekt psuja weze odprowadzajace ciesz z nukleona, ale musialem dac wzmacniane bo sie cholerstwo lamalo. buda chodzi super cicho, a na tym mi zalezalo. temperatura ok 35 stopni, wczesniej bylo 50, 55. jutro potestuje wiecej. aha - nie jest to koniec, mam jeszcze kilka pomyslow na wykonczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WYbaczcie glupie pytanie.... ale je mam i musze zadac :)

santos - sam robiles szescianiki do montowania scian do kupy czy kupiles (jak kupiles - to gdzie i za ile jezeli mozna wiedziec :)?

A sama buda.. Hmm... Nice one :) CHodz ja choruje nieuleczalnie na bigtowery i wieksze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem w zeszlym roku na www.plexicomp.pl czy jakos tak, 6-7 zł za sztuke. musisz pytac mailem. coz ta skrzynia jest spora, za szeroka troche (25cm bodajże) i po ok 50 na dlugosc i wysokosc. robic samemu sie nie oplaca, bo za metr grubej plexy z 250zł wołają, jak masz mozliwosc to zalatw sobie (20 mm), potnij, nawierc i w nawiercone otwory wklej nakretki od srubek.. i gotowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te kostki maja 20mm. ja bralem w toruniu, normalnie cena za arkusz 2m x 3m to 120 zł, grubosc 5mm, ale jak chcialem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tylko jeden arkusz to zawolali 400zl wiec wiesz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi