Skocz do zawartości
YouzeQ

Czy Zalman FB123 i Zalman F2 to to samo

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak mowisz: to to samo jeden ma ramie , drugi nie mialem. 3 takie wiatraczki i zdecydowanie nie zgadzam sie z Dev-o witraki sa niedopuszczalnie głośne :? tak jak Niemiec to kiedys powiedział "chodzą jak czołg" za cene nowego zlamana znajdziesz na Allegro cos napewno cichszego i rownie wydajnego np. Panflo , jak bedzie jakas okazja to moze nawet papst.

PS: Na 5V sa znosne (ale napewno nie nie słyszalne :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam takiego na ramieniu na 5V, i u mnie jest bezgłośny, nawet do zwykłego zasilacza od glosnikow 12V go podłączałem, zeby komp nie zagluszal nic i nie było go slychac

To juz kwestia gustu (mi przeszkadza w nocy nawet zasilacz od drukarki podlaczony do kontaktu :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wam za za wasze wypowiedzi

PODSUOWUJĄC (dla leni :wink: ): Oba produkty to jest to samo, (jeden z ramieniem drugi bez) aczkolwiek występują w dwuch wersjach łożyskowy: kólowy głośny i ślizgowy cichy i na to trzeba zwrócić uwagę przy kupnie.

PS Ja mam co prawda cichy zasilacz od drukarki ale za to mój LG Flatron cichutko dzwoni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wam za za wasze wypowiedzi

PODSUOWUJĄC (dla leni :wink: ): Oba produkty to jest to samo, (jeden z ramieniem drugi bez) aczkolwiek występują w dwuch wersjach łożyskowy: kólowy głośny i ślizgowy cichy i na to trzeba zwrócić uwagę przy kupnie.  

PS Ja mam co prawda cichy zasilacz od drukarki ale za to mój LG Flatron cichutko dzwoni  :)

Podsumowanie podsumowania :P

kulkowy sie tak nie zuzywa jak slizgowe i zawsze bedzie mial taki poziom halasu a slizgowy jak sie wyrobi to bedzie glosniejszy od kulkowego :?

(just mniejsza zywotnosc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi