YouzeQ Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Na oko to jest to samo ino że jeden ma ramię mocujące a drugi nie tylko czy tak jest na prawdę :?: Czy są one ciche (na ucho) na 5V (puszczę z molexu przez fan mate) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 na 5V FB123 jest nieslyszalny i wydajny, gorzej na 12, ale nie wiem jak z tym drugim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Tak jak mowisz: to to samo jeden ma ramie , drugi nie mialem. 3 takie wiatraczki i zdecydowanie nie zgadzam sie z Dev-o witraki sa niedopuszczalnie głośne :? tak jak Niemiec to kiedys powiedział "chodzą jak czołg" za cene nowego zlamana znajdziesz na Allegro cos napewno cichszego i rownie wydajnego np. Panflo , jak bedzie jakas okazja to moze nawet papst. PS: Na 5V sa znosne (ale napewno nie nie słyszalne :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 ja mam takiego na ramieniu na 5V, i u mnie jest bezgłośny, nawet do zwykłego zasilacza od glosnikow 12V go podłączałem, zeby komp nie zagluszal nic i nie było go slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 ja mam takiego na ramieniu na 5V, i u mnie jest bezgłośny, nawet do zwykłego zasilacza od glosnikow 12V go podłączałem, zeby komp nie zagluszal nic i nie było go slychacTo juz kwestia gustu (mi przeszkadza w nocy nawet zasilacz od drukarki podlaczony do kontaktu :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 na 5V u mnie w 2 byl bardzo wyraznie slyszalny terkot lozyska. mialem wersje na lozyskach kolkowych. moze slizgowe sa cichsze :/ ogolnie nie polecam. teraz mam jakiegos noname ELEKTRON ichodzi duzo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 dokładnie ja mam na slizgowych i jest cisza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Dziękuję wam za za wasze wypowiedzi PODSUOWUJĄC (dla leni :wink: ): Oba produkty to jest to samo, (jeden z ramieniem drugi bez) aczkolwiek występują w dwuch wersjach łożyskowy: kólowy głośny i ślizgowy cichy i na to trzeba zwrócić uwagę przy kupnie. PS Ja mam co prawda cichy zasilacz od drukarki ale za to mój LG Flatron cichutko dzwoni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Dziękuję wam za za wasze wypowiedzi PODSUOWUJĄC (dla leni :wink: ): Oba produkty to jest to samo, (jeden z ramieniem drugi bez) aczkolwiek występują w dwuch wersjach łożyskowy: kólowy głośny i ślizgowy cichy i na to trzeba zwrócić uwagę przy kupnie. PS Ja mam co prawda cichy zasilacz od drukarki ale za to mój LG Flatron cichutko dzwoni :) Podsumowanie podsumowania :P kulkowy sie tak nie zuzywa jak slizgowe i zawsze bedzie mial taki poziom halasu a slizgowy jak sie wyrobi to bedzie glosniejszy od kulkowego :? (just mniejsza zywotnosc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...