Skocz do zawartości
raki

Problem z topiciem o Solteku!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie mam ten sam problem, z tym tylko ze temat dalej sie rozwija i co chwila dostaje powiadomienia o odpowiedziach. To samo wystepuje jak probuje wejsc klikajac na ostatnio napisana odpowiedz. Problem dotyczy tylko jednego tematu. Co to moze byc. Podam linka jakiego dostalem z ostatniego powiadomienia:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=843281#843281

Zeby nie byc goloslownym:

Dołączona grafika

Pozdrawiam.

Dzieki z gory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tak dużej ilości postów i threadów to nic nadzwyczajnego... zachodzi tylko pytanie kiedy ostatni raz była reindexacja bazy ;)

Bo coś mi się wydaje że takie cuda się mogą dziać wtedy, gdy za dużo wiadomości jest wykasowanych z wątku i poprostu baza nie jest odświeżona...jakiś shit pozostał, który jest wczytywany jako kolejna wiadomość przy liczeniu wszystkich. Wtedy przy dzieleniu powiedzmy 30 na stronę wychodzi że stron jest więcej niż powinno być.

Może troche zagmatwałem, ale jak ktoś zajarzy o co mi chodzi to zaraz to poprawi. W vbulletinie w panelu administracyjnym jest opcja do reindexowania i oczyszczania bazy... może i w phpbb coś takiego dali.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest ponoc blad phpbb :) przy kasowaniu wiekszej ilosci postó tak sie dzieje

ale w sumie dziwne to bo posty powinny byc liczone dynamicznie :)

no ale BUG to BUG

Posty sa liczone wedlug blednego algorytmu.

Bo w to ze nie sa liczone dynamicznie [tak jak liczba postow userow] to nie chce mi sie wierzyc za bardzo. Ale jezeli tak jest to zmiana 1 linijki kodu w kilku miejscach rozwiazuje problem, wiec to troche dziwne ze nikt z adminow sie tym jeszcze nie zajal.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi