Jamci Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Witam poraz pierwszy :D Wiem, że ten zbliżony temat się ostatnio pojawiał, ale .... Mam Abit BE6 z BIOS'em updatowanym do ver. TH 125 - ostatniej oficjalnej, z Celeronem 433PPGA na przejściówce (z '99). Czy będę mógł na tej płycie odpalić Celerona 1GHz Coppermine? (w opisie biosu jest info, że obsługuje max. PIII850/Cel700) Czy muszę zmienić przejściówkę? z góry dziękuję za pomoc i proszę o szybką odpowiedź pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Celek coppermine(!) 1Ghz powinien ruszyć (płyta ma mnożnik 11,5x). Potrzebujesz nowej przejściówki Slot1_FC-PGA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamci Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Do wszystkich posiadaczy Abit'ów BE6: Celeron 1GHz Coppermine chodzi na tej płycie z przejściówką Slot1-FC-PGA! Ale mam jedną b.poważną uwagę techniczną - radiator, który Intel dostarcza w komplecie z prockiem jest za długi o jakieś 2..3 mm, co powoduje, że opierając się na radiatorze od mostka (?) powoduje duże naprężenia na przejściówce - może doprowadzić do uszkodzeń płytki, lub zerwania mocowania radiatora ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...