Jarq Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Pisze w sprawie instalacji W2K (ze zintegrowanym SP2) w trybie unattended. Otóż próbowałem stworzyć folder dystrybucyjny z przeznaczeniem na bootowalne CD, jednak nie udało mi się w pełni zrealizować tego pomysłu ze względu na kilka (moim zdaniem) niejasności. W związku z tym mam kilka pytań (proszę ewentuanie podać mi miejsca w sieci gdzie mogę znaleźć powyższe informacje) : 1. Gdzie należy umieścić sterowniki urządzeń masowych (Highpoint 370 pł.gł. ABIT BX-133 RAID) - wg informacji w ResourceKit PL należy je umieścić w "$OEM$textmode" więc je tam umieszczam (nazwa.sys, nazwa.inf oraz txtsetup.oem) jednak w czasie instalacji (tryb textowy) pokazuje się komunikat że nie znaleziono pliku "txtsetup.oem" mimo że figuruje on w wyżej wym. katalogu. konsekwencją czego kontroler nie instaluje się poprawnie. 2. Czy katalog $OEM$ na CD instalacyjnym ma być umieszony "obok" i386 (/$OEM$; /i386) czy w środku tego katalogu (/i386/$OEM$) ? Wg informacji www.tech-hints.com ma być "obok" a wg informacji ResourceKita "w i386". 3. Jak zautomatyzować proces instalacji DX8, WMP, IE6 tzn. jaka metoda jest najlepsza - cmdlines.txt, guirunonce, sysprep, czy windows installer ? 4. Wygenerowałem plik winnt.sif - czy można do niego wpisać nr seryjny produktu tak żeby nie trzeba było go wpisywać podczas instalacji ? 5. Czy plik WINNT.SIF w przypadku bootowalnej płyty CD W2KSP2 może być umieszony na tej płycie (/i386/winnt.sif) czy MUSI być na zewnętrznej dyskietce ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Folderem dystrybucyjnym jest i386. $OEM$TEXTMODE powinien być wewnątrz i386. Szczegóły na http://support.microsoft.com/default.aspx?...;EN-US;Q288344& Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Wymienionego softu nie zainstalujesz korzystajac z windows installer (chyba ze masz odpowiednie pliki .msi - ja nigdy tak pakowanego ie czy dx nie widzialem), zreszta i tak musialbys jakos zainicjowac instalacje, wiec nie wiem czy to jest w ogole sposob jakikolwiek W zasadzie zostaje cmdlines.txt i guirunonce. Drugi sposob chyba lepszy (pewniejszy), ale wymaga autologowania po instalacji w2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarq Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 ad1. w takim razie serwis tech-hints.com wprowadził mnie w błąd - tam napisali że przy wykorzystaniu metody cmdlines.txt : "You have to put the $OEM$ folder alongside the i386 folder for 2000 CD's and not under the i386 folder (this is a bug MS will not be fixing)." :( ad2. włączenie autologowania nie stanowi zagrożenia więc skorzystam z GuiRunOnce. O efektach napewno Cię powiadomie;) Dzięki Cherry!!! :D Pozostaje mi czekać na pozostałe odpowiedzi na moje pytanka - serial nr i winnt.sif. :?: pozdrawiam! jarq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...