Rebe Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 1.Czy da sie podzielic łacze bez routera a używajac do tego huba? Jak tak to jak mam to zrobić? 2.Czy dzielac łacze samemu w domu Aster City jest w stanie zorientowac sie że dokonałem takiego podziału,(oczywiscie usłyga ta w ater jest płatna), czy widac wtedy 2 adress mac tego 2 kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 1. Jeden komp podlaczony do neta z sieciowka udostepniajaca neta dla huba. Reszta kompow podlaczona do huba. 2. Jakbys uzyl np. Masquerady to nie ma bata ze wykryja ;] Co do windowsow to niezbyt sie orientuje jak one to robia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 2. Jakbys uzyl np. Masquerady to nie ma bata ze wykryja ;] grubo się mylisz. każdego nat'a da się wykryć i to banalnie łatwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Do tego wystarczy podgladac siec i latwo mozna sie zorientowac po ruchu pakietow 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Wzmorzony ruch to nie jest gwarant nat-a :twisted: Tylko podejrzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 wystarczy obejrzeć nagłówki pakietów wychodzących zza jakiegokolwiek nata/maskarady. choćbyś cudował i tak zawsze wiadomo że coś natujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Hmmm a to ciekawe, bo z mojej wiedzy jedyne co robi snat to podmiana ipkow itp w paczce, bez zadnej inne ingerencji. Wiec nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Moze jakies glebsze szczegoly !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien_x Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 TTL się zmniejszy, bardzo proste do wykrycia. TCPDUMP i można łapac wszyskich, którzy coś kombinują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Heh no tak o tej popierdulce sie zapomnialo :/ Z tym trza sie zgodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ehhh nie dawalo mi to spac :twisted: i mialem racje ze cos tu nie gra. Otoz w przypadku uzycia tabelki mangle i celu TTL jestesmy w stanie ukryc zmniejszenie TTL - ustawiajac zawsze np na 255. I wtedy ISP moze ze monitorowac siec a i tak niewiele dostrzeze poza wzmozonym ruchem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebe Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 o tcpdump to na 100% wykryje ale nie o to mi chodzi Pomózcie jak ma to zrobic z ty hubem, przeciez on nie ma swojego ip jak router, nie potrafie ustawic polaczenia sieciowego tak zebym mogł wejsc tym 2 komputerem to netu. Pomózcie w punktach jak mam to zrobic . THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 po prostu wchodzisz na http://wilga.aster.pl, dalej po kroczku dodajesz drugi komputer, no i za 12.50 masz dostep do sieci z drugiego kompa niezaleznie od niczego. banalne prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 o tcpdump to na 100% wykryje ale nie o to mi chodziZmiana TTL w sposob dzieki celowi TTL ukryje calkowicie obecnosc sieci wewnetrznej i nie ma znaczenia jakiego monitora uzyjemy - ethereal, tcpdump itp. lu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 no nie bardzo :-) ttl' swoją drogą ale każda implementacja NATa działa w sposób dla siebie specyficzny, i bardzo łatwo można to stwierdzić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 No dobra niech i tak bedzie. Ale podaj jakies dokladne przyklady, tak ogolnikowo kazdy moze mowic :] Poprzyj swoje zdanie czyms co moze nas(mnie) przekonac :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...