Skocz do zawartości
Rebe

Podział aster city na 2 kompy przez Huba?

Rekomendowane odpowiedzi

1.Czy da sie podzielic łacze bez routera a używajac do tego huba? Jak tak to jak mam to zrobić?

2.Czy dzielac łacze samemu w domu Aster City jest w stanie zorientowac sie że dokonałem takiego podziału,(oczywiscie usłyga ta w ater jest płatna), czy widac wtedy 2 adress mac tego 2 kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jeden komp podlaczony do neta z sieciowka udostepniajaca neta dla huba. Reszta kompow podlaczona do huba.

2. Jakbys uzyl np. Masquerady to nie ma bata ze wykryja ;] Co do windowsow to niezbyt sie orientuje jak one to robia :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm a to ciekawe, bo z mojej wiedzy jedyne co robi snat to podmiana ipkow itp w paczce, bez zadnej inne ingerencji.

Wiec nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Moze jakies glebsze szczegoly !?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh nie dawalo mi to spac :twisted: i mialem racje ze cos tu nie gra.

Otoz w przypadku uzycia tabelki mangle i celu TTL jestesmy w stanie ukryc zmniejszenie TTL - ustawiajac zawsze np na 255. I wtedy ISP moze ze monitorowac siec a i tak niewiele dostrzeze poza wzmozonym ruchem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tcpdump to na 100% wykryje ale nie o to mi chodzi

Pomózcie jak ma to zrobic z ty hubem, przeciez on nie ma swojego ip jak router, nie potrafie ustawic polaczenia sieciowego tak zebym mogł wejsc tym 2 komputerem to netu. Pomózcie w punktach jak mam to zrobic . THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tcpdump to na 100% wykryje ale nie o to mi chodzi

Zmiana TTL w sposob dzieki celowi TTL ukryje calkowicie obecnosc sieci wewnetrznej i nie ma znaczenia jakiego monitora uzyjemy - ethereal, tcpdump itp.

lu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi