Prem Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Problem polega na tym, ze nie moge ustawic obrazu w grze Counter-Strike. Moge ustawiac tam jako software, opengl albo D3D. Kiedys mi dzialalo na d3d 1024x768 32 bit. A w Windowasie jest wszystko w porzadku. W cs obraz jest zawsze albo przesuniety w dol o polowe albow lewa strone. I nie wiem czy to jest problem Karty graficznej czy moze monitora, poniewaz monitor mam 100hz a naj wiecej moge tlyko 85, do tego nie moge obrazu zbytnio przesuwac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Przesunięcie obrazu to od odświeżania, ustaw w sterownikach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prem Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 co mam dokladnie ustawic w sterownikach ?! Chcialbym ustawic tak zeby obraz sie nie przesunal w winie. Obraz dobrze jest w winie tylko przy 85 hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Jaką masz kartę? Nie wiem jak w Ati ale w Nv jest zakładka "Dostrajanie monitora" - ustawiasz najpierw żądaną rożdzielczość i odświeżanie (np. 1024x768@85hz) obraz w winie się przesuwa, nic nie manipulujesz w monitorze, otwierasz tą zakładkę i ustawiasz jak chcesz obraz (wyrównujesz), następnie "Zastosuj" i po kłopocie spowrotem ustawaisz rozdzielczośc taką jak chcesz na pulpit i ew. dostrajasz jak coś jest przesunięte. Tak możesz zrobić dla dowolnej rozdzielczości, głębi kolorów, odświezania. PS. W Ati też coś takiego musi być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...