Skocz do zawartości
Mozg

abit ai7 guru i przegrzewanie sie karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem sobie wlasnie taki sprzeciior chodzi mi to na procku p4 2.8 HT

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4d49...f4e455f424c4143

to tego powyzsza obudowa

problem polega na tym ze moja karta graficzna gf4Ti 4200 sie na niej strasznie grzeje jak dotykam jej to az parzy. przy starej plycie tak nie bylo dlatego wnioskuje ze to wina ustawien plytki. jestem laikiem w tych sprawach dlatego zwracam sie z prosba o rade jak ta temperature zredukowac

z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm.... na starej plycie i zapewne na starym procku i zapewne w starej obudowie...

a moze minimum przeciagu w obudowie bys zapewnil? jakies 2 wentylki na 7V zeby bylo wzglednie cicho... i poza tym sprawdz w biosie ustawienia agp - ustaw na AUTO jesli jest jakiekolwiek inne ustawienie np DE DF) oraz zerknij czy napiecie na agp nie jest niepotrzebnie zawyzone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc Mozg :wink:

Sflashuj biosa na najnowszy 1.6 jezeli jeszcze tego nie zrobiles :arrow:

AI7 1.6 bios. Najlepiej sciagnij na dysk a pozniej za pomoca programu Flashmenu 1.33 wczytaj bios z pliku i aktualizuj. Po restarcie wyczysc bios zworka CLEAR CMOS. Jak to nie pomoze to wpadne do ciebie tak jak sie umawialismy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi