Skocz do zawartości
lopik_

Film mi sie zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

tez tak mam, 2 razy sie z czyms takim spotkałem, otwierałem w WMP oraz vplayerze i sie zamykał od razu po załadowaniu... ciekawa sprawa...

kiedys miałem film który zamykał program w konkretnym momencie podczas odtwarzania, a gdy ten moment się przewinęło to wszystko było OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia :D

Najlepiej odpal winde w trybie awaryjnym.

Przeszukaj partycje systemowa w poszukiwaniu xvid.*

Skasuj wszystko xvid.*

Reboot

i instaluj xvid z www.allpalyer.prv.pl

a jak to nie pomoze to przeinstaluj AC3

'jakby malo bylo zonkow z divixem to jeszcze xvid i ac3 zamieszanie robi'

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy poprostu ze film ma bledy/jest uszkodzony a ze jeden player odtwarza tak drugi siak zalezy od sposobu ich korekcji bledow itd. Taki film najlepiej przeleciec jakims programem wyszukujacym i poprawiajacym bledy np divfix i bedzie ok na kazdym playerze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

program divfix nie pomógł

PS. mam jakieś przeczucie że to może być kodekami

jeśli odinstaluje kodeki poprzez panel sterowania to zostaną jakieś pliki w folderach systemowych czy nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program divfix nie pomogl poniewaz naprawia on wylacznie indeksowanie sa inne programy ale i tak nie naprawisz rzeczy niemozliwych do naprawienia bo jak masz zgubione klatki przy sciaganiu w necie to ich nie stworzysz, problemow z kodekami nie ma na pewno gdyby tak bylo to by Ci kazdy film wywalalo a nie jeden konkretny przeciez to logiczne jak 2 + 2, zreszta sam napisales ze best player nie odtwarza a video lan tak no to zastanow sie jak by to bylo mozliwe skoro oba korzystaja z tego samego kodeka, poprostu video lan odtwarza inaczej niz best player i pomija bledy z ktorymi best player sobie nie radzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze takie pytanie gdy otwieram filmy w tym programie : SubEdit-Player to w foldeże z filmem mi sie tworzy plik ini o nazwie filmu co to za plik do czego on służy i czy da sie tak zrobić żeby sie on nie twożył ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi