Skocz do zawartości
MeHow

Cyfrak z Mediamarkt za 666zl, co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to nie wszystko? Mpix roxx bo tak i już :)

Wracajac do tematu ostatnio znajomemu zakupiłem na Allegro Olympusa C-220 za 555zł. Ma wszystko co trzeba w tej cenie, nawet zoom optyczny co prawda x2, ale jednak zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed podaj może coś nie z allegro w cenie do 900pln z lepszą jakością,a zaraz lece wymieniać(poważnie)!nie to żeby mi się nie podobał ten aparat,ale jeśli można dorwać lepszy aparat w cenie do 900pln to się może na coś zdecyduje.tylko żeby nie był "golas".nówka ze sklepu,najlepiej z drobnym wyposażeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to takie pytanie.

Warto dać za A60 800zł?

On ma tylko 2MP więc odrazu z tą moje pytanie czy da sie wywołać zdjęcie w takiej rodzielczości na tym automacie do robienia fotek w przyzwoitej jakości? Rodzielczość oczywiście 10x15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie osobiscie nie przekonuja testy chipa... moze ktos ma ten aparat i moze pokazac jakies fotki?http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7038

dołącze się do pytania.Jeśli jakość mnie zadowoli to się decyduje.chociaż wolałbym Canon'a A60,ale już w tej cenie nówki nie dorwe :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 10x15 ciężko będzie :cry: Choć czytałem, że i to ludzie robili :wink:

Farmazony gadasz, ja z tego kodaka to bym sie w 9x12 obawial robic odbitki.

gdzies juz bylo wspominane, dla odbitek 10x15 canon podaje min. 1,6 mpx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Farmazony gadasz, ja z tego kodaka to bym sie w 9x12 obawial robic odbitki.

gdzies juz bylo wspominane, dla odbitek 10x15 canon podaje min. 1,6 mpx

Nie chodziło mi o Kodaka :]

Mówiłem o Canonie A60 :)

Z C60 wyjdą w tym 10x15, ale jakość nie będzie super-mega-hiper-git, ot takie zdjęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty pieprzysz??

widziales kiedys zdjecie 10x15 z 2 mpix aparatu??

ja widzialem i wywolalem ich multum....

wychodza bdb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poewiem, ze zdjecia trzeba umiec robic. inaczej robi sie analogiem a inaczej cyfrakiem, poza tym duzo bardziej o jakosci zdjecia decyduje fotograf a nie sprzet. moje zdjecia na poczatku tez nie byly powalajace, ale teraz jak mam zrobione ich prawie 2000 od lutego to w wiekszosci sa bardzo ladne. poprostu trzeba sie nauczyc uzywac cyfraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty pieprzysz??

wychodza bdb

Ok. Więc warto zabulić 8oozł za A60 z 2MP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty pieprzysz??

wychodza bdb

Ok. Więc warto zabulić 8oozł za A60 z 2MP?
kupuj, ale ja i tak zwykly automat bym sobie kupil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a60 jest o tyle fajny, ze nie jest autaomatem :>

ma dobre macro itp...

wypadlem z obiegu cenowego z miesiac temu, wiec nie wiem czy warto brac go za 800, bo niby po wejsciu do ue winny staniec...

jezeli to jest nwoka, to warto :>

ostatnio jak sie interesowalem cenami a60, to ksoztowal on na allegro przemycany z niemiec o ile pamietam 950 :>

ale ogolnie jest to aparat wart polecenia :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto (chyba) tego kodaka za 699 :) Ja 1,5 roku temu kupiłem HP C120 1mpix i dałem mniej więcej tyle samo... A co do jakości to według mnie nie różni dużo ten kodak od mojego hp (no oprocz "wielkosci") :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem z początku kupić a60, ale jak poprzeglądałem oferty na allegro, to praktycznie wszystkie te tanie a60 za 800-900zł nie mają gwarancji albo mają jedynie na Niemcy. Mi tam coś takiego nie odpowiadałoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie osobiscie nie przekonuja testy chipa... moze ktos ma ten aparat i moze pokazac jakies fotki?http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7038

Mam właśnie ten aparat, dlatego polecam go ze spokojnym sumieniem.

Odezwij się na mial to Ci podeślę fotki.

No i makro zajeebiste robi 8)

Update (po dłuższym okresie spierdzielenia mogę dodawać fotki na PL_FOTO )

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.booster.neostrada.pl/kodak/test1.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test2.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test3.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test4.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test5.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test6.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test7.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test8.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test9.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test10.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test11.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test12.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test13.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test14.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test15.jpg

www.booster.neostrada.pl/kodak/test16.jpg

jakość mnie zadowala biorąc pod uwage cene aparatu,mój pierwszy cyfrak,trzęsą mi się łapy :lol: .jeśli miałbym kupić coś lepszego to już gdzieś do 1500pln i najlepiej Canon A70.niedługo zrobie w mniejszej rozdziałce.uwaga zdjęcia nawet 1mb!Baterie z zestawu wytrzymały ponad 130 zdjęć na włączonym LCD i Flash.

p.s.prosze nie komentować co jest na zdjęciu tylko jakość :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem teraz to juz za te cene mozna lepiej, zwlaszcza ze to po wejsciu do unii :-) skoro aparat kosztowal 999 a teraz 666 to nawet teraz to jest oferta dobra ale... sa lepsze, makro widac ze aparat potrzebuje sporo czasu na zapisanie zdjecia stad widac juz ruch reki a wiec brak ostrosci, przeciez na allegro sprzedaja po 599 mediona 4 mpix bije na glowe tego kodaka (niestety)

np.

http://allegro.pl/show_item.php?item=24672477

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem teraz to juz za te cene mozna lepiej, zwlaszcza ze to po wejsciu do unii :-) skoro aparat kosztowal 999 a teraz 666 to nawet teraz to jest oferta dobra ale... sa lepsze, makro widac ze aparat potrzebuje sporo czasu na zapisanie zdjecia stad widac juz ruch reki a wiec brak ostrosci, przeciez na allegro sprzedaja po 599 mediona 4 mpix bije na glowe tego kodaka (niestety)

np.http://allegro.pl/show_item.php?item=24672477

Ludzie opanujcie się z trustami medalionami i innymi. To naprawdę IV liga. Bawiłem się takim sprzętem i powiem tak: zamiast noname 4mln pikseli i zoom optyk 3x wolę firmówkę 2mln bez zoomu.

Wg mnie, a miałem okazję trochę pobawić się cyfrówkami:

I liga: Canon, Olympus, Nikon (niekoniecznie w tej kolejności)

II liga Minolta, Kodak, Fuji

III liga

IV liga medaliony, trusty, Mediatechy (tych szczególnie nie polecam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, 600 zlotych i opanowanie nie wydaje Ci sie ze przesadzasz?, Medion czwarta liga, jednak przesadzasz, 3 liga jest pusta? to fajnie... Mediona na pewno nie porownalbym do Trusta a juz mediatecha bron boze co za porownania w ogole dajesz, nie potrafisz podejsc subiektywnie do tematu media tech to zupelnie inna liga niz trust nie mowiac o medionie, btw asrock w podpisie to ktora liga skoro tak wszem i wobec wolisz firmowki??? podsumowujesz jak nie wiem co a wielce miales okazje "bawic" sie tym sprzetem ile? i co dalej?, co z firmy patrz na zdjecia, chyba nie chcesz mi powiedziec ze w aukcji te z mediona sa gorsze od tych z kodaka? A w aukcji masz jeszcze aku i ladowarke, Medion ma podzespoly Sony i Riocoha to juz pewnie wg Ciebie 5 liga :-). Nie twierdze ze medion to bozyszcze i super firma ale w tej cenie jest lepszy a takie gadanie ze wole firmowke to jakbym gadal ze wole mercedesa niz volvo bo merc to cool firma, tez przesadzasz z tym firmowaniem, przede wszystkim chodzi o cene i pokaz mi firme za 600, chyba 1 mpix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, 600 zlotych i opanowanie nie wydaje Ci sie ze przesadzasz?, Medion czwarta liga, jednak przesadzasz, 3 liga jest pusta? to fajnie... Mediona na pewno nie porownalbym do Trusta a juz mediatecha bron boze co za porownania w ogole dajesz, nie potrafisz podejsc subiektywnie do tematu media tech to zupelnie inna liga niz trust nie mowiac o medionie, btw asrock w podpisie to ktora liga skoro tak wszem i wobec wolisz firmowki??? podsumowujesz jak nie wiem co a wielce miales okazje "bawic" sie tym sprzetem ile? i co dalej?, co z firmy patrz na zdjecia, chyba nie chcesz mi powiedziec ze w aukcji te z mediona sa gorsze od tych z kodaka? A w aukcji masz jeszcze aku i ladowarke, Medion ma podzespoly Sony i Riocoha to juz pewnie wg Ciebie 5 liga :-). Nie twierdze ze medion to bozyszcze i super firma ale w tej cenie jest lepszy a takie gadanie ze wole firmowke to jakbym gadal ze wole mercedesa niz volvo bo merc to cool firma, tez przesadzasz z tym firmowaniem, przede wszystkim chodzi o cene i pokaz mi firme za 600, chyba 1 mpix

Może rzeczywiście przesadziłem trochę porównując tego mediona do MediaTecha, ale jakoś tak skojarzyły się mi te nazwy. Generalnie chodzi mi o to, że cyfrówki to taki specyficzny segment gdzie niestety marka odgrywa bardzo istotną rolę (podobnie jak w przemyśle samochodowym). Mając te 600,00 dozbierałbym 200,00 i kupił A60 czy E223 lub tego Kodaka. Co do płytek Asrocka to uwierz mi, że miałem poważny dylemat przy zakupie pierwszej sztuki, ale płytka okazała się być naprawdę niezła i zdecydowałem się na drugiego kompa też na Asrocku i nie żałuję. W tym wypadku tanie nie oznacza kiepskiej jakości!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o tym http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11581 ????

edit.

Moim zdaniem teraz to juz za te cene mozna lepiej, zwlaszcza ze to po wejsciu do unii  skoro aparat kosztowal 999 a teraz 666 to nawet teraz to jest oferta dobra ale... sa lepsze, makro widac ze aparat potrzebuje sporo czasu na zapisanie zdjecia stad widac juz ruch reki a wiec brak ostrosci, przeciez na allegro sprzedaja po 599 mediona 4 mpix bije na glowe tego kodaka (niestety) 

np.  http://allegro.pl/show_item.php?item=24672477

no powiem że bardzo mnie zainteresował ten cyfrak możecie coś więcej o nim powiedzieć ???

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi