Skocz do zawartości
ArtifeX

GF3 Ti200 HOT!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem i zwaracam sie z nim do Was! Mianowicie posiadam karte Prolink GeForce 3 Ti 200 128 MB i jest jeden problem - karta sie strasznie grzeje! Jest na ustawieniach fabrycznych nic jej nie podkrecalem. W miejscu gdzie zaznaczylem na fotce jest ona strasznie goraca i tu wlasneiu pytanie do Was! Czy moge w tym miejscu zamontowac (przykleic) jakis radiator? Pytam dlatego poniewarz zdaje mi sie ze jezeli przyloze metalowy radiator to bedzie spiecie. Tam sa jakies uklady melatowe i zakaldajac radiator zetke je ze soba. Czy moje myslenie jest sluszne? Czy pozostaje mi tylko siekowac wentyla na to miejsce? Czekam na szybka odpowiedz. Z gory dziekuje.

Zdjecia:

http://rzulionerzy.republika.pl/DSC05864.JPG

http://rzulionerzy.republika.pl/DSC05866.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na ktora strone mialbym to zamontowac? I czy bedzie sie dobrze sprawowac? A co o tym radiatorze sadzisz? Spajrzalem na wyniki w 3dmarku 2001. 9828 3D marks czemu u mnie na jest tylko jakies 6500 Koniguracja kompa : Ath 1,7, 512, GF3 ti200 128 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiator jest świetny, cichy i bardzo wydajny (w trybie silent zapomniesz żę go masz), oczywiście montaż zamiast standardowego chłodzonie. A co do wyniku to teraz mam wyższy tylko go niezapisałem do compare. Przed zmmianią chłodzenia mój Gainward kręcił sie do 250mhz i był potwornie gorący (karta nad rdzeniem parzyła), teraz wyciskam 270mhz a temateratura jest wyraźnie niższa.

Podsumowując polecam ten cooler. No może montaż jest stresujący, bo trzeba solidnie dokręcić, ale jak mnie sie udalo to każdemu sie uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec zamowilem juz i teraz czekam tylko ona niego. Mam nadzieje ze nie przeplacilem wiele (49 zl). Mam nadzieje ze bedzie pasowal i bedzie sie dobrze sprawowal. Jeszcze pytanko czy wiatraczek w trybie high jest dozo glosniejszy od oryginalnego? Wielkie dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na ktora strone mialbym to zamontowac? I czy bedzie sie dobrze sprawowac? A co o tym radiatorze sadzisz? Spajrzalem na wyniki w 3dmarku 2001. 9828 3D marks czemu u mnie na jest tylko jakies 6500

no u mnie na tym marnym gf mx 440 se na ustawieniach 360 rdzeń i 450 pamiątki bylo 6767, ale to nie koniec bo jeszcze na lepszym procu przebil bym 7k, wiec pokombinuj cos i popodkrecaj bo slabo jakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi