nobange01 Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Witam, niedawno sprawilem sobie Radeona 8500SE, kupiony na Allegro. Domyslne taktowanie 250/250. Sprzedajacy twierdzil, ze kreci sie do 300/300 ale gdy to ustawilem to od razu zaczelo walic smieciami na ekranie wiec zmniejszylem do 275/275 i niby bylo ok dopoki nie zaczalem grac w Need For Speed HP2 - po jakiejs minucie grania pojawialy sie okropne artefakty. Tak wiec teraz jade na standardowych ustawieniach. No ale pojawil sie problem - grajac w NFS po chwli gra mi sie wiesza, a raczej wiesza sie caly system - zamrozony ekran i bzyczenie w glosnikach tak ze pomaga tylko twardy reset. Karta ma standardowe chlodzenie. Nie zagladalem jak jest zalozony radiator na rdzen. Moj konfig: Asus A7N8X-X, Athlon XP 1700+ (niestety A0, nie krecony), 512 MB DDR Kingston i Infineon, Barracuda 30 GB, Codegen 300W, system Win XP Pro. Na tej samej konfiguracji i na starej karcie WinFast GF2 MX nigdy nie doswiadczalem tego typu zwisow, zatem mysle ze to wina Radka. Czy ktos moze mi poradzic co moze byc przyczyna takiego zachowania? Bede wdzieczny za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Po pierwsze LE a nie SE. Po drugie myślę że zasilacz nie wyrabia. Te radki są bardzo czułe na wahania linii 3.3v (stareńki test kart na twojepc.pl traktuje o tym). Kiedyś miałem 8500LE i róźne jaja miałem na Rubikonie '300W' aż po dwóch tygodniach po prostu bez objawów zdechł (wcześniej też pół roku trzymał 2MX-a) . Po wymianie zasilacza problemy zniknęły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 na pewno wina codegena, one mają solidne wahania a radki biorą więcej pradu niż tamte GF. kup fortona za 80 zyla, przy twoim konfigu dziwię sięże nie kupiłeś czegoś lepszego do zasilanai. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange01 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Dzieki za odpowiedzi, juz sie balem ze cos z karta jest nie tak. No i oczywiscie LE a nie SE :-) sorry za pomylke. W tygodniu kupie jakis zasilacz tylko ze u mnie w sklepach widzialem tylko zasilki firmy Q-Tec, kupowac taki czy raczej szukac Fortrona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...