Skocz do zawartości
CiAcHo

Igloo Diamon 2100 czy Silent Brezze II ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic dobry wydajny i zarazem cichy wentylator.Przegladajac strony zdecydowalem sie na ktorys z tych.Z tego co wiem to sa w tych samych cenach ale statystykami sie niczym(chyba) nie roznia.Tak wiec ktory mam wybrac zeby miec mniejsza temperature na moim Antku 2.0(oczywiscie chce @),a moze polecicie mi cos w podobnej cenie ale wydajniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci tak:

miałem diamonda 2100 i go wywalilem na zbity pysk bo dosc ze malo wydajny to jescze glosny :/ ( 55c w stresie)

qpilem artcic coolnig taki za 45 zeta na allegro i mam takie temp: idle 45c a stres max 51 i to na obrotach 1700 rpm!!!!

ja ze swojej strony wole artctica bo jest 2x tanszy od diamonda i o wiele wydajniejszy i cichszy!

tylko jedna rzecz....

arctic ma stope miedziana ktora jest zle wyszlifowana i jest wklesła!!!

po 1 godzinnym szlifowaniu papierami od 360 do papieru wodnegeo 1400 mozna powiedziec ze cooler jest idelanie gładki (chcoc nie lustro) .

aha i po szlifowaniu temp. spadla o 5-6c!!

aha i jescze jedno: nie używaj tej białej pasty co dają do kompletu bo to syf!!

bo po jednym miesiącu użytkowania coolera , okazało sie ze po jego zdieciu,pasty nie ma tylko jest dziwny biały proszek (tak jakby wyschła woda)

Teraz mam titana srebrnego :P

dodam tylko ze ten artctic jest niesłyszalny po właczeniu pc!! (mój dysk go zagłusza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten cooler co ci pisałem wyzej tylko nie ma auto regulacji (ma reczna regulacje i diody niebiskie) http://allegro.pl/show_item.php?item=24979517

a tu jest drugi ten sam tylko bez diodek i z autoregulacja obrotow (ten co ja mam) http://allegro.pl/show_item.php?item=25002680

a jak chcesz wiedziec wiecej to pisz na g : 3519197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym polecił znaleźć Volcano 7+ i go spowolnić dołączonym regulatorem. prawie 50złza alu radiator to za dużo, miedziaki radzą sobie lepiej.

a wiatrak niedawno zmieniłem na arctica, pracuje na 7V i nie jest cichszy niż titan na 7V (taki metalowy 7cm), do tego jest brzydszy :)

dziwi mnie to bo arctic słyną z cichej pracy (widać nie wszystkie) a stary wiatrak z zasilacza AT na 7V jest absolutnie niesłyszalny, muszę taki jakoś zamocować na radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak, Silent BrazeII jest faktycznie cichy,ale temp. na nim na antku XP1700 @ 10.5x200MHz przy 1,85v wynosila w stresie 68 stopni, wiec oddalem go do sklepu. Spowolnilem swojego Falcon Rocka II do 2000 obrotow i temp. w stresie wzrosla mi z 50 do 55 stopni, a glosnosc podobna ( najglosniej teraz slychac zasilacz). Moze po jego wypolerowaniu ( jest cholernie zle wypolerowany) temp. byla by mniejsza, ale nie sadze ze az o 13 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi