Gość michals87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Czy zasilacz moze wpłynąć na osłabienie wyników karty graficznej i proca ?? mam teraz FEEL 300W z obudową ModeCom. wyniki: 3dm01=15000 3dm03=4860 aquamark=35xxx CPU=6,433 GPU=4,883 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Jeżeli nie ma dużych wahań napięć, lub gdy napięcia są w normie, to raczej nie za bardzo. Przy dużych wahaniach elementy składowe komputera często pracują wolniej/niestabilnie, ponieważ musi upłynąć pewien (niewielki) czas, aby elementy stabilizacyjne zasilania poszczególnych komponentów komputera dostosowały swoją pracę do obecnego poziomu napięć zasilania. Tak BTW Jeżeli w tym Feelu są bebechy fortrona (wersja z PFC) to sprzęcik ci pewnie da radę. Jeżeli to zwykła wersja ESP 300 ATX SP4 ver. 2.03 to na tym konfigu długo raczej nie pociągniesz. Wiem z własnego doświadczenia, bo miałem feela. Aha zmień sobie podpis jak trzeba. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 dokladnie ja mam tego :ESP 300 ATX SP4 czyli jednak moge mies slabsze wyniki spowodowane zasilaczem?? bo u kumpla na p4, gfx 5900xt chodzi lepiej wszystko a podobno 98000 jest lepszy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 wow 98000 ;-). Zacytuje: "Jeżeli nie ma dużych wahań napięć, lub gdy napięcia są w normie, to raczej nie za bardzo. Przy dużych wahaniach elementy składowe komputera często pracują wolniej/niestabilnie, ponieważ musi upłynąć pewien (niewielki) czas, aby elementy stabilizacyjne zasilania poszczególnych komponentów komputera dostosowały swoją pracę do obecnego poziomu napięć zasilania." Jeżeli system jest stabilny i nie ma niespodziewanych resetów to zasilacz nie wpłynie w znaczący sposób na ilość fps. Ale jestem pełen podziwu dla Ciebie, że nie boisz się super sprzętu zasilać low end zasilaczem. Dla kompa bezpieczniej będzie zmienić zasilacz. Markowe ~ 350W ~ 200zł; markowe ~ 400W ~ 350zł Zmień też podpis. Feel TO NIE JEST Modecom. Czy na zasilaczu znalazłeś jakąkolwiek informacje, że to Modecom ???. Feel made by Essun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...