Blue Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Witam Mam poważny problem otóż pewnego dnia dostałem maila W ostatnim czasie na serwerze allegro.pl pojawiły się problemy, które spowodowały utratę danych o naszych użytkownikach. Podstawowe dane muszą być natychmiast uzupełnione. W poniższym formularzu proszę przesłać informacje dotyczące loginu i hasła użytkownika, z którego do tej pory pan/i korzystała. System ten jest całkowicie bezpieczny (SSL 3.0 ) . Niezastosowanie się do poniższych instrukcji może spowodować zawieszenie konta. Wszelkich informacji można zasięgnać pod bezpośrednim kontaktem z administrator@allegro.pl wiec wypełniłem pole loginu i hasła i wysłałem po ok. 15minutach dostałem maila Informujemy, że Twój e-mail w Allegro (bluearmy@wp.pl) ulegnie zmianie na: bluearmy10@poczta.fm. po 5 nastepnych minutach Witamy, Konto o nazwie "adameox" zostało zablokowane, wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane. Powodem udostępnianie danych dotyczących loginu i hasła osobom trzecim, co jest niezgodne z obowiązującymi zasadami. Choć jedna osoba może korzytać z kilku kont (zarejestrowanych na poprawne, własne dane osobowe), musi przestrzegać przy tym pewnych reguł (więcej informacji). Nie można stosować dodatkowych kont do omijania systemu opłat i prowizji na Allegro oraz do unikania płatności. Niedozwolone jest też m.in. składanie ofert we własnych aukcjach, przebijanie swoich ofert złożonych w aukcjach innych Użytkowników oraz wystawianie sobie komentarzy. Uwaga! Powyższe zasady dotyczą także kont osób, które mieszkają razem, pracują razem lub używają tego samego komputera (w szczególności członków rodziny, współpracowników i znajomych). Dla uniknięcia wątpliwości transakcje między takimi osobami nie mogą być przeprowadzane przy pomocy Allegro. Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie). Z poważaniem, Zespół Allegro wysłałem maila do allegro 3dni temu ale do tej pory nie dostałem odpowiedzi!!!! Dzis dostałem maila od jakiegos goscia Witam Widze ze masz ten sam problem co ja - ten ktos co sprzedaje generatory jest oszustem - wlalaml mi sie na konto, zablokowal mnie i podawal sie za mnie i okradal ludzi. PIsalam w tej sprawie do allegro kilkanascie razy ale oni nic z tym nie zrobili. Moje konto zostalo przejete 2 tygodnie temu i do tej pory nie mam pojecia co sie z nim dzieje, bo nie moge na nie nadal wejsc. Jedyna wiadomosc jaka dostalam od allegro bylo, ze: Witam, Do częci z naszych Użytkowników wysłano list majšcy wyglšdać na oficjalny komunikat Allegro.pl zachęcajšcy do logowania pod pretekstem uzupełnienia danych. Chciałbym podkrelić: nigdy nie wysyłalimy podobnego komunikatu, nasza polityka nie przewiduje stosowania tego typu maili ani logowania poza oficjalnš stronš serwisu. Najprawdopodobniej w ten włanie sposób sprawca wszedł w posiadania hasła do konta. Włanie zmieniłem dane na te sprzed sprzejęcia konta. Proszę o skorzystanie z opcji "przypominania hasła": http://www.allegro.pl/password_reminder.php -- Łukasz Nowak Zespół Allegro http://www.allegro.pl Pisalam o to by zablokowali calkowicie oszusta ale chyba mnie olali bo nie dostalam nawet odpoiedzi typu- pocaluj nas w ... Przykro mi - moze Tobie sie uda zmusic adminow allegro do szybszego dzialania. Pozdrawiam. TEN KOLES CO MI ZABLOKOWAŁ KONTO NAZYWA SIĘ FUNKY_77 Weszłem później na konto od kolegi i zobaczyłem ze ja mu wystawiłem komentarz oczywisicie pozytywny (qrwa sam sobie go wystałwił)!!!! CO MI PORADZICIE???? CO MAM ZROBIC???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 masz kare że podales haslo, wszedzie pisze ze hasel sie nikomu i nigdy nie podaje, szczegolnie jak tak prosza w ten sposob .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 allegro już ma monopol, siurają na wszystkich i tylko kasę trzepią. kupiłem coś od kolesia, wystawiliśmy po pozytywie, a on po miesiącu napisał do allegro że oddałem sprzęt i chciał zwrot prowizji :lol: pisałem do nich że nic nie ddawałem ale olali to, po prostu mają kasy jak lodu i nie opłaca im się dbać o klienta bo mają kilka tysięcy innych i nie poczują braku. hasłe nie wolno podawać, transakcje na allegro są tak samo ważne jak w sklepie czy banku, ktoś się włamie na konto i kaplica ['] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 I co i dlatego ze jestes poszkodowany straciles konto, to jeszcze Ci takie problemy robią? 8O debile!!! debile debile! A co Ty jestes wszystkowiedzący, nieomylny? Moze masz ich jeszcze przeprosic? Kazdy moglby sie pomylic zwlaszcza kiedy sie czegos takiego nie spodziewa niech "szanowne" allegro napisze na swojej glownej stronie informacje ze panuje u nich banda oszustow i kretaczy bo taka jest prawda a nie pitoli o regulaminie nasza polityka nie przewiduje stosowania to oni cos przewidują? 8O :x http://info.onet.pl/914677,11,item.html Mnie to poprostu szczena opada, dzisiaj zablokowali mi konto (mialem przedwczoraj +7 zlotych po odliczeniu prowizji -31 a juz pieniadze wyslalem i idą do nich ale konto juz mi zablokowali - po JEDNYM DNIU!!! i nie moge ani kupic ani sprzedac toz to jakis jarmark sie robi :x ... Boze co za pacanow... nikt tego nie zrozumie poki i jego nie spotka, ja Ci Blue na prawde wspolczuje, ta banda bo to jest banda inaczej tego sie nazwac nie da, ktora tam siedzi i plaszczy tylki jest smieszna, to co sie tam wyprawia to brak slow, placi im sie kase obojetnie jaka, jedni robia mniejsze inni wieksze obroty a oni i tak traktuja wszystkich jak smieci, zadnego poszanowania, kompletnie niczego a jak co to sie regulaminem bufony zaslaniają, szok... :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 mrtnt: Witamy w polsce... Szkoda nerwów, albo się z tym pogodzisz, albo lepiej emigruj na zachód (w tym przypadku może być juz tylko lepiej :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...