Skocz do zawartości
TiCus

Prosze o rade dziwny komunikat

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Mam taki malutki problem .. nie wiem co sie stalo ale uzywam w SETI klienta textowego 3.08.i385-winnt-cmdline oraz SETISPY. Problem polega na tym iz po przeliczeniu calej probki wszystko jest OK do czasu gdy program nie pobierze sobie nowego pakietu i nie zacznie go przeliczac. W momencie gdy dochodzi do 2% wywala taki blad "Acces violation at address B8C30438. Read of address B8C30438" i standardowo jak to w WINXP okno o bledzie z zapytaniem o wyslanie raportu z tym bledem.

Wczesniej nic takiego nie mialo miejsca. Dodam tez ze aby zaczac liczyc kolejna probke musze od nowa odpalic klienta textowego tak aby sam od podstaw stworzyl spliki .sah. Jest to bardzo drazniace bo trudno co 2 godziny od nowa ladowac klienta textowego seti.

Jezli ktos mial podobna sytuacje albo domysla sie czym taki blad moze bys spowodowany prosze o jakies informacje jak temu zaradzic. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Date mam OK ... ale to nie bedzie to co mowisz a to dla tego ze wystarczy od nowa zgrac textowego klienta seti wykasowac pliki.sah i odpalic. Po odpaleniu wybrac istnejace konto i podac email. Pozniej leci juz normalnie. Blad wyskakuje po tym jak zostanie wyslany pakiet z wynikami obliczen i pobrany kolejny pakiet (przy 2% obliczenia wyskakuje ten wspomniany rzemnie blad).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmniejsz jeszcze taktowanie procka do normalnej predkosci.

Jak nadal bedziesz mial blad to zalatw sobie od kogos na probe pamieci i przelicz na nowych kosciach.

Wydaje mi sie, ze to bedzie jedno lub drugie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmniejsz jeszcze taktowanie procka do normalnej predkosci.

Jak nadal bedziesz mial blad to zalatw sobie od kogos na probe pamieci i przelicz na nowych kosciach.

Wydaje mi sie, ze to bedzie jedno lub drugie :-)

W sumie wczesniej klient dzialal dobrze a na SETISPY nie mam co narzekac bo wywalal sie tylko klient textowy.

Dzieki KriS za naprowadzenie :D. Sprawdzalem w biosie ustawienia i zwiekszylem CPU Vcore z 1,700V do 1,800V i teraz jest juz wszystko OK. Moze to troche dziwne 8O , ze tylko tyle wystarczylo zmienic ale zasysalem juz z netu klienta textoweo (tak jak mi wczesniej pisali bo byc moze byla wersja uszkodzona ale to i tak nic nie zmienialo) a nic innego do glowy mi juz nie przychodzilo. Ciesze sie ze juz wszystko wrocilo do normy. :D

Dzieki ludziska za pomoc :D. Ciesze sie ze moje pytanie nie pozostalo bez odpowiedzi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...